Stolní tenisté zvládli těžký zápas v Petroupimi

Hráče stolně-tenisové áčka čekal v pátek těžký zápas v Petroupimi. Z důvodu avizovaných absencí jsme požádali soupeře o přeložení zápasu, soupeř to odmítl. Nakonec z původně ohlášených absentérů byli k dispozici všichni, ale naopak chyběl Míra Janata. Jak se ukázalo, fatálnější byla pro zápas absence petroupimské dvojky Černého, který byl na soustředění soběhrdských fotbalistů.

 

Po dlouhých úvahách a debatách uvnitř týmu vyslal vedoucí týmu Marek Škvor ml. do boje Martina Vosátku, Romana a Juru Žydyky a sebe. Zasáhnout do boje byl připraven Pepa Lemberk. Los čtyřher nevyšel, náš pár číslo 1 Martin/Roman šel na domácí dvojku, tj. Kováře s Beňatinským a s přehledem uspěl. Druhá dvojice Jura/Marek šli na domácí jedničky Klatovského s Rabiňákem. Byla to velká pětisetová bitva, ze které nakonec vyšel náš pár jako poražený, ale nemuselo to tak být. V prvním setu nevyužil tři setboly a prohrál ho 12:14, v druhém prohrál 15:17, když tentokráte měl setbol jen jeden. Ani tyto nezdary naše nezlomili a dotáhli zápas do pátého setu, ve kterém vedli 5:1, ale než se rozkoukali, už prohrávali 5:9 a domácí si již výhru přes dva odvrácené mečboly vzít nenechali. Po čtyřhrách tedy byl stav vyrovnaný.

 

Stěžejní se pro vývoj zápasu ukázala být první série dvouher, Martin sice nestačil na domácí jedničku Klatovského ( a stejně postupně dopadli i ostatní naši hráči), ale další tři zápasy jsme již vyhráli. Velmi důležitý byl souboj Marka s mladým nadějným Rabiňákem. Přestože náš hráč dotahoval vedení soupeře, dokázal zápas dostat do pátého setu, ve kterém měl převahu nejen herní, ale postupně i psychickou. Ujali jsme se vedení 4:2 a tento dvoubodový náskok jsme již udrželi až do konce a mohli se radovat z důležité výhry.

 

Pyšely sice v tomto kole vyhrály v Divišově, ale přímý postup má náš tým stále ve svých rukách. Pokud vyhraje všechny čtyři zbývající zápasy, může slavit bez ohledu na ostatní výsledky. Vzhledem k další porážce třetího Neveklova se boj o postup již zúžil jen na Ostředek a Pyšely. Pokud naši ve středeční předehrávce porazí Smilkov, budou mít jistotu, že skončí nejhůře na druhém místě, které znamená baráž s předposledním týmem OP2.

 

SDH Petroupim C - Sokol Ostředek A 7:11

Sokol Divišov C- Sokol Ostredek C 13:5

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci