Ostředecký Votvírák 2016 vyhrál sázavský Trmal

Ostředečtí stolní tenisté uspořádali v sobotu 24. září na sále ostředecké restaurace 3. ročník turnaje ve stolním tenise Ostředecký Votvírák, který je určen pro hráče OP Benešovska a neregistrované. Organizátory potěšil velký zájem o turnaj. Konkurence se sešla velká. Turnaje se zůčastnili dva nejlepší hráči okresního žebříčku za sezónu 2015/16 – Jan Trmal a Jaroslav Dohnal.

 

Ráno se v ostředecké „pinčesové aréně“ sešlo 33 hráčů, z toho 4 ženy, z 11 klubů, které nejprve čekala skupinová fáze. Obhájce trofeje a sedm nejvýše postavených ze žebříčku okresního přeboru Benešovska 2015/16 bylo nasazeno do čela jednotlivých skupin. O dalším složení skupin rozhodl los.

 

Nejlepší dva hráči z každé skupiny postoupili do hlavního pavouka, ostatní si to rozdali v pavouku útěchy. Poslední z jediné pětičlenné skupiny skončil po skupinové fázi. Oba pavouky se dohrávaly až do určení celkového pořadí.

 

Finále pavouka útěchy přineslo souboj mezi benešovským Štěpánem Nádvorníkem a domácím Petrem Stanovským. Z výhry a dárkového koše se radoval hráč z Benešova.

 

Mezi nejlepší osmičku hlavního pavouka se probojovalo pět nasazených – Jan Trmal, Jaroslav Dohnal, Pavel Linhart st., Petr Jíša a Jakub Houdek, dále Alena Křížová, Pavel Linhart ml. a Martin Vosátka. Překvapením dne byla osmifinálová porážka obhájce vítězství Pavelky s Křížovou, čerstvou posilou Divišova.

 

Třetí místo vybojoval Jaroslav Dohnal z Olbramovic, který přehrál 3:0 na sety Martina Vosátku, neregistrovaného hráče z Benešova, který se v týdnu stal novou posilou ostředeckého áčka.

 

 

Ve finále, které bylo sázavskou záležitostí, se utkal Honza Trmal s Pavlem Linhartem starším. Zápas nabídl pěkný ping-pong a často se ozýval potlesk přihlížejících. Z turnajového vítězství se díky výhře 3:1 na sety radoval Trmal.

 

Nejlepší trojice si z Ostředku odvezla speciální medaile a dárkové koše. Vítězný Trmal získal do svého držení na jeden rok velký putovní pohár. Hráči na 4. až 10. místě obdrželi malou sošku stolního tenisty. Každý účastník turnaje dostal od pořadatelů jako pozornost malou lahev šampaňského.

 

Poděkování patří D. Svobodové, která se zhostila role zapisovatelky a panu Lukešovi, nájemci ostředecké restaurace za bezplatné poskytnutí sálu pro uspořádání turnaje.    

 

Turnaj byl pro naše hráče velmi dobrou přípravou na blížící se začátek nové sezóny (1.kolo se hraje již tento  pátek), současně ukázal, že jsme na dobré cestě, i když se žádnému ostředeckému hráči nepodařilo postoupit do hlavního pavouka.

 

Přehled výsledků ve skupinách

Pavouci

Konečné pořadí


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci