Fotbalisté deklasovali Pecerady na jejich hřišti

JAWA Pecerady - Sokol Ostředek 0:5 (0:2)

 

Pouze průměrný tým IV.třídy Ostředek, jak nás ostatně sami Pecerady na jaře po své prohře označily, přijížděl na půdu tohoto "špičkového" týmu naši soutěže.Měli jsme se bát? Ne! Naopak, přijeli jsme domácím dokázat, že se nehodláme smířit s tím, že bychom měli být pouze průměrným týmem. Náš výborný vstup do sezóny nás utvrzuje v naprostém opaku. Zatímco Pecerady se svou vyjímečností mohou opájet snad už jen v místech, které vymezují cedule se začátkem a koncem jejich obce. Svými výsledky v dosavadní sezóně a prezentovanou hrou zatím dokazují, že pro tento ročník se s nimi v horní polovině tabulky nedá příliš počítat.

 

Libor Procházka má zápas od zápasu příjemnější starosti. Základní sestava se stabilizuje a na střídačce na svou příležitost trpělivě čekají další čtyři hráči. Poprvé v sezóně také mohl trenér v kabině přivítat čerstvou posilu Edu Sidora, kterému ihned dal příležitost na levém kraji zálohy. Vyjma dlouhodobých marodů chyběl k ideálu vlastně jenom Tomáš Sadílek, kterého nepustily do boje pracovní povinnosti. Brankář s obranou tvoří stálý a pevný základ naší hry a není potřeba cokoliv menit. O středu záložní řady můžeme říci to samé. Flori s Lukášem Uršicem si rozumí výborně, snad jen kromě toho, kdo má hrát defenzivněji. Na pravou stranu zálohy se vrátil Zdenda Měchura a na levou zálohu si stoupl Eda Sidor. Bylo jasné, že pokud Eda alespoň z poloviny naplní potenciál, který jsme do něj začali vkládat po absolvovaných přátelských utkáních, budeme všichni velmi spokojení. V útoku pak doplnil naší stálici Edu Špalka dravý štírek Fanda Nerad.

 

Do samotného zápasu jsme šli s vědomím, že pokud budeme držet míč na svých kopačkách a kombinovat krátkými přihrávkami po zemi, bude mít náš soupeř velké problémy. Domácí se totiž na svém hřišti prezentují antifotbalem s množstvím nakopávaných míčů, takže se dalo předpokládat, že si s hrou po zemi nebudou schopni poradit. I naše obrana byla na toto připravena a tak stoper Kamil Krejcárek z pozice libera pohodlně sbíral pokusy o dlouhé nákopy soupeře. Z první branky jsme se mohli navíc radovat už v první minutě. Domácí obránce prachbídnou malou domů nabídl Edovi Špalkovi pohodlnou možnost ke skórování. Eda se v těchto situacích málokdy zmýlí a tak jsme vedli 1:0. Další gól jsme přidali už v 7. minutě. Roman Špalek si krásně vyskočil na nadýchaný rohový kop svého bratra a mířil přesně ke vzdálenější tyči. Do konce poločasu jsme domácí prakticky k ničemu nepustili. Naše kombinace nepostrádala myšlenku, technickou dovednost i vtip. Především souhra a nadhled Edy Sidora a Edy Špalka by se neztratila ani o pár soutěží více. Bohužel jsme své šance už jen zahazovali. Kdyby se kolotoč s domácími hráči zastavil za stavu 6:0 po poločase, nemohl by nikdo říci ani slovo. Dvakrát zastupovali domácího brankáře na brankové čáře obránci. Jenda Muller si nedokázal sám před bránou poradit s načasováním a svoji šanci prováhal. Nakonec tedy poločas skončil milosrdným výsledkem 2:0.

 

Ve druhém poločase jsme chtěli především rychle přidat branky a trochu se uklidnit. Povedlo se nám to už v 56. minutě. Fanda Nerad krásnou přihrávkou za obranu našel ve vápně Petra Floriána, který ještě před brankářem stačil přihrát Edovi Špalkovi a ten se podruhé v zápase nemýlil. V 58. minutě jsme poté rozhodli. Eda Sidor na půlce našlápl ke sprintu k bráně, vyhnul se po cestě dvěma soupěřům a ve vápně byl zastaven ostrým faulem. K pokutovému kopu se postavil Lukáš Uršic a měl štěstí, že se mizerně kopnutá penalta odrazila od brankáře zpátky k němu. Dorážku už Lukáš zvládnul. Bylo to 4:0 a naše obrana trochu polevila. Vyložené šance, které jsme soupeři okýnkami v naší obraně umožnili, ale Pecerady nevyužili. Dokonce ani nabídnutou penaltu po sporném faulu Edy Sidora domácí exekutor neproměnil. Jirka Škvor tedy potvrdil, že když je forma, tak se objeví i štěstí a ve druhém zápase za sebou nebyl z penalty překonán. Pátý gól jsme pak přidali v 80. minutě. Fanda Sedlmaier byl před bránou soupeře nastřelen do prsou a vstřelil tak další ze svých bizardních branek. 5:0 byl také konečný výsledek.

 

I ve čtvrtém zápase sezóny jsme potvrdili, že vstup do sezóny se nám nesmírně povedl. Pecerady jsme podruhé za sebou deklasovali rozdílem třídy a především rozdíl ve hře obou mužstem byl v tomto zápase do očí bijící. Naši hráči si konečně v zápasech věří, mají ze hry radost a jsou dostatečně drzí a sebevědomí. Jenda Muller si pak může dovolit nedaleko našeho vápna zahrát soupeři na housličky a ještě se mu po cestě omluvit. Eda Sidor je skoro nepolapitelný. Eda Špalek přejde ve vápně soupeře přes 3 obránce a zakončuje. Krása střídá nádheru! Příští zápas hrajeme na našem hřišti proti Neveklovu B. Nezbývá nám než v tomto zápase navázat na výborné výkony. To bude ale ostatně již potřeba ve všech zápasech.

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Špalek R., Müller - Měchura, Florián, Uršic, Sidor - Špalek E., Nerad

Střídali: Procházka, Kanchyi V., Budka, Sedlmaier

 

Napsal: Kamil Krejcárek


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci