Fotbalisté přivezli cenný bod z Přestavlk

Sokol Přestavlky B – Sokol Ostředek 1:1 (0:0)

Další tradiční derby nás čekalo tuto sobotu s Přestavlky. Vzájemné souboje nejsou asi tolik vyšperkované jako se Soběhrdy, ale je třeba říci, že naše týmy se velmi dobře znají a historická rivalita se táhne od okresního přeboru až po nynější souboje s místním béčkem ve IV. třídě. Přestavlky k této sezóně přistoupili viditelně svědomitěji než k té předchozí a nejspíše s vydatným posílením o místní borce z A-týmu budou hrát po zásluze na špici naší soutěže. Před zápasem dělili naše mužstva v tabulce 4 body a tak bylo velmi důležité pokusit se v Přestavlkách neprohrát a udržet si tak odstup od tohoto ambiciózního týmu.

Z ideální sestavy jsme pro tentokrát postrádali Zdendu Měchuru a Tomáše Sadílka. Příležitost v útoku tak od začátku dostal Fanda Sedlmaier. Na pravé záloze pak nastoupil Fanda Nerad. Na střídačku jsme museli povolat dorostence Ondru Grešlu a Patrika Krajce.

Utkání v Přestavlkách jsou specifická. Na velmi malém hřišti je obtížné hrát naši hru roztaženou do stran a tak se povětšinou hraje bojovný fotbal s množstvím osobních soubojů. Je důležité v tuto chvíli nerezignovat na kombinaci a neuchýlit se k nakopávaným míčům, to se nám v historii často vymstilo. Naštěstí se nám dařilo držet míč na zemi, rychlou kombinací ve středu hřiště jsme se často dostávali lehce přes hráče domácích a po stranách startovali rychlíci Eda Sidor a Fanda Nerad. První velké šance jsme se dočkali po čtvrthodině hry přetažený centr zprava vracel na hranici vápna Eda Špalek a Fanda Nerad v náběhu trefil míč skvěle. Bohužel střela letěla pár čísel nad břevno. V další šanci pak střílený centr Lukáše Uršice nenašel v malém vápně adresáta. Přestavlky se k našemu vápnu dostávali podstatně hůře, s vysokými míči si většinou poradil skvěle hrající Roman Špalek, kolmice po stranách zachytávali naši beci s pomocí stopera Kamila Krejcárka. Když už se na hranici vápna hráči soupeře dostali, tak je většinou vysvobodil hvizdem hlavní rozhodčí. Naštěstí žádný ze čtyř přímých volných kopů Jirku Škvora neohrozil. Velmi svižný poločas tak skončil remízou 0:0.

Do druhé půle jsme se vrhli se stejnou vervou jako v půli první. Naše kombinace byly stále nebezpečnější, především na levé straně Eda Sidor hrál ve vysokém tempu a dělal obraně domácích problémy. Na pravé straně se zase velice dobře uvedl mladý dorostenec Patrik Krajc, nebál se vzít na sebe odpovědnost a párkrát dokázal velmi dobře vykombinovat na své straně a zbavit se protihráče. Patrik ukázal, že s ním můžeme v této sezóně počítat. Vedení jsme se ujali v 56. minutě, když jsme možnost přímého volného kopu z příznivé vzdálenosti dostali i my. Petr Florián ukázal domácím, jak se s takovou příležitostí nakládá a krásnou střelou nás poslal do vedení. Utkání mělo nadále velké tempo a úrovní by jistě pasovalo minimálně o soutěž výše. Stále jsme domácí k vyloženým šancím nepouštěli, ani souvislejší tlak se nekonal. Roman Špalek vládl vzdušnému prostoru na naší polovině. Jenda Muller a Kamil Krejcárek párkrát přeťali slibnou akci domácích přesným skluzem. V 80. minutě jsme bohužel kapitulovali z velmi šťastné akce domácích. Po dvou odrazech před naším vápnem se domácí Mikulanda ocitl sám před Jirkou Škvorem a nemýlil se. Přestavlky byly na koni a následujících 10 minut jsme byli pod mírným tlakem. Remízu jsme v tuto chvíli brali a Libor Procházka na lavičce připravoval taktická střídání na závěr. V 90. minutě jsme se však dostali ještě do dvou obrovských šancí. Přímý volný kop Edy Špalka tečoval zády Petr Florián a gólman Přestavlk předvedl reflexivní zákrok a míč vyškrábl z branky. Z následného rohu hlavičkoval opět Petr Florián a domácí s obrovský štěstím vytěsnili gólovou hlavičku na tyč. Poté již zápas skončil.

S odstupem času je nutné konstatovat, že bod z Přestavlk je pro nás dobrý výsledek. Je jasné, že odsud se body lehko vozit nebudou. Stále držíme neporazitelnost i první místo a to je v tuto chvíli nejdůležitější. V příštím týdnu hostíme na našem hřišti další přední tým naší soutěže Úročnici. Je třeba neporazitelnost za každou cenu udržet.

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Špalek R., Müller - Nerad, Florián, Uršic, Sidor - Špalek E., Sedlmaier

Střídali: Krajc, Mikšátko, Grešla

 

Napsal: Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci