Fotbalisté zbytečně ztratili body s Úročnicí, neporazitelnost ale trvá

Sokol Ostředek – TJ Úročnice B 2:2 (2:2)

V sobotu čekal na naše fotbalisty těžký soupeř – béčko z Úročnice. Trenér Libor Procházka musel kvůli předem avizovaným absencím gólmana Jirky Škvora a stopera Kamila Krejcárka řešit obsazení těchto důležitých postů. Příležitost v brance tak prvně v sezóně dostal Petr Mikšátko a nevedl si špatně. Svoji úlohu na postu stopera zvládl i Ondra „Akademik“ Vildman.

Našim se velmi povedl úvod utkání. Již v 5. minutě využil Eda Sidor vyběhnutí úročnického gólmana Klingera a lobem poslal míč do opuštěné brány. V 7. minutě byl ve vápně faulován Zdeněk Měchura a sudí nařídil penaltu. Jeho rozhodnutí vyvolalo velkou nevoli hostujících hráčů. Hosté mohou být rádi, že červenou kartu dostal pouze Tesáček, do sprch měl jít minimálně i gólman Klinger. Po pěti minutách mohl Eda Špalek konečně kopat penaltu a proměnil ji s přehledem. Ve 12. minutě jsme tedy vedli 2:0 a soupeř byl o 10 hráčích. Co více jsme si mohli přát? Všichni čekali, že soupeře dorazíme a v klidu si připíšeme tři body do tabulky.

Hosté však pokračovali v diskuzích se sudím a úplně rozkouskovali hru. Naši fotbalisté přes náznaky šancí vypadli z tempa a kýžený třetí gól nepřišel. Naopak hosté se začali stále více osmělovat a v závěru poločasu dvakrát udeřili a srovnali. Nejprve si v 37. minutě ve vápně vedl netakticky Roman Špalek. Úročnický Čáp si evidentně šel pro faul, který přišel. Petr Mikšátko nebyl daleko od lapení penalty. Směr opakované penalty Pištěkovi vystihl, ale na míč umístěný po zemi k tyči nedosáhl. Ve 44. minutě pak náš gólman vyrazil střelu hostů, jenže naše obrana zaspala a Šejstal pohodlně dorazil do odkryté branky. Naši tedy přišli do půle o vedení a odcházeli do kabin jako zkoprnělý.

Druhý poločas změnu nepřinesl, naši se nadále trápili sami se sebou. Útok v podstatě neexistoval, záloha se utápěla v kličkách, chyběla překvapivá myšlenka. Hostující Mrkvička může být rád, že po likvidačním faulu na Edu Sidora nedostal červenou kartu. Hosté se postupem času uchylovali jen k odkopávání, i když nebezpečí smrtelného brejku hrozilo až do konce.

Remíza je podle průběhu hry spravedlivá. Brzké vyloučení hostujícího hráče nakonec našemu týmu spíše uškodilo. Takový zápas by se měl ale vyhrávat. Jediné pozitivum je ve faktu, že jsme si udrželi i nadále neporazitelnost. Jak však bylo vidět, ta už našim hráčům asi začíná svazovat nohy, protože podali nejhorší výkon v sezóně. Příští týden čeká naše zápas v Křečovicích, kde se dá i s ohledem k dění při na nedělních zápasech dětí, čekat velmi vyhrocená atmosféra. K utkání bude nutné přistoupit s pokorou a navázat na předchozí výkony.

Sestava: Mikšátko – Fiala, Vildman, Špalek R., Müller – Měchura, Florián, Uršic, Sidor – Špalek R., Nerad

střídali: Sedlmaier, Procházka

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci