Neporazitelnost trvá, Křečovice nebyly důstojný soupeř

Vltavan Křečovice – Sokol Ostředek 1:3 (0:3)

 

Po domácí utrápené remíze s Úročnicí jsme si v dalším kole nutně potřebovali spravit chuť a vrátit se ihned do boje o čelo tabulky. Bohužel jsme však jeli do Křečovic a tak se o nějakém zvláštním těšení a chuti do fotbalu nedalo mluvit. S body jsme nejspíš mohli počítat, domácí zatím hrají v probíhající soutěži velmi trapnou úlohu. Horší už je to s okolnostmi, které utkání na půdě Křečovic běžně doprovázejí. Podzimními vichry bičované hřiště daleko za obcí se skromným zázemím povětšinou neumožňuje uvažovat o kombinačním fotbale.  V ústech navíc stále převládala pachuť z ostudného vystoupení křečovické inteligence na utkáních našich žáků a přípravky z minulého týdne. A protože se místní chasníci ani na svých zápasech neprezentují vybranými mravy a vančurovskou češtinou, tak opravdu je zápas v Křečovicích nutné pouze se zatnutými zuby absolvovat.

Z ideální sestavy nám pro tento týden chyběl Roman Špalek, Tomáš Sadílek a čerstvě zraněný Láďa Fiala. Libor Procházka si poradil přesunutím Lukáše Uršice na předstopera a sám sebe pak postavil do středu zálohy k Florimu. V útoku dostal příležitost mladý Ondra Grešla vedle Edy Špalka. Na lavičce náhradníků jsme pak po dlouhé době mohli přivítat Carlose Sáncheze.

Zápas se odvíjel přesně podle předpokladů. Domácí tým nekladl nejmenší odpor a naši hráči hráli pouze to, co potřebovali a co jim nekvalitní hřiště dovolilo. Stačilo to na tři branky v prvním poločase. Při první brance se v 17. minutě s podporou větru trefil z přímého kopu Lukáš Uršic. Ve 24 minutě krásným průnikem a střelou o tyč navýšil Eda Špalek. Poslední branku pak nadvakrát po rohovém kopu vsítil Petr Florián. Bohužel jsme si skvěle rozehraný zápas trochu pokazili v druhém poločase, když jsme ani z nejvyloženějších šancí další zásahy do branky Křečovic nedali. Naopak jsme v samotném závěru lacině inkasovali.

Úkol splněn, další tři body do tabulky připsány! To je asi vše, co k tomuto zápasu je možné říci. Zápasy s týmy ze suterénu tabulky jsou pro nás už spíše nutné zlo a asi i to je důvod dávat do příštích zápasů všechno a dívat se již jen nahoru. Příští zápas nás doma čekají Zaječice, což je také příslib "kvalitního fotbalu". Přesto alespoň předpokládaná útočná smršť našich hochů by mohla být dobrým lákadlem pro naše fanoušky. Nebo teplý grog v kolibě?

Sestava: Škvor J.- Měchura, Krejcárek, Uršic, Müller - Sedlmaier, Procházka, Florián, Sidor – Špalek E., Grešla

Střídali: Nerad, Luzum, Sánchez

 

Napsal: Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci