Mladší žáci se radovali z první výhry

 

Sokol Ostředek - Vltavan Křečovice 3:2 (1:0)

 

Ve včera odpoledne jsme přivítali na hřišti v Ostředku tým z Křečovic, mocně podporovaný fanoušky, kteří domácí mnohonásobně překonali. I buben si přivezli.

 

Od úvodního hvizdu bylo znát, že naše děti přišli na hřiště s chutí a chtějí se o výsledek poprat (samozřejmě že jen v dobrém slova smyslu). I když křečovických dětí bylo pomalu na dva týmy. naši nejmenší se množství nezalekli a hráli s nasazením, před kterým se musí smeknout. Martin Nováků se několikrát dokázal prosmýknout podél lajny, bohužel jeho střely ze začátku byly jen propagační. Soupeř se před naší bránu dostával s velkými problémy, protože Filip, Pája i Šimon si všechny balóny ohlídali. V 26- minutě utekl po levé straně Martin a ze skrumáže hráčů se mu podařilo propasírovat balón se štěstím do brány - 1:0. Do poločasu jsme těsné vedení udrželi a v kabině jsme nabádali k zodpovědnosti a nasazení, které nás bavilo v 1.poločase.

 

V 34. minutě se bohužel obrana nedohodla a nechala se obejít jedním hráčem Křečovic, který si od rohového praporku navedl míč na puntík a Ládíkovi v bráně nedal šanci. Mlaďoši se ale rozhodli, že takhle to nenechají. V 38. minutě se opakovala situace z 1.poločasu. Martin získal balón na půlce, nenechal se odstavit a krásně obstřelil bránkáře - 2:1.

 

Naši dál hráli s nadšením, Kuba utíkal po pravé straně a pouze faul ho zastavil, píšťalka sudího Ládi Tiňáka, ale zůstala potichu. Fauly rukama prostě pouštěl, ale nutno uznat, že to odpouštěl oběma stranám. Vzápětí se ukázalo, že trenéři mají být klidné povahy. Filip na půlce zasekl míč, soupeř při souboji o balón přepadl a trenéři hostů předvedli nepochopitelný výstup, kdy jejich slovník nebyl rozhodně pro dětské uši. Nakopnutý kužel od trenéra Křečovic jen těsně minul domácí střídačku s našimi dětmi. Měl velkou kliku, chlapec, že se netrefil!!!

 

Naše děti ten výstup asi trochu zaskočil, protože po ztrátě balónu si obrana nepokryla včas útočníka hostí a ten obstřelil jinak výborně chytajícího Ládíka - 2:2. Křečovice byly na koni a zatlačili na Ostředek, roh stíhal roh, ale Ládík si vše ohlídal. V 50. minutě se po pravé straně prosmekl Kuba, bohužel jeho střela šla jen do tyče. V 53. minutě se situace opakovala, míč se dostal až na vzdálenější tyč, kde stal osamocený Adámek, který nezazmatkoval a pohotově dorazil do odkryté brány - 3:2. Křečovice se nechtěly smířit s porážkou, ale naši bojovali jako lvi a po závěrečném hvizdu vypukla nelíčená radost našich malých hrdinů.

 

Pochvala patří celému týmu za to, jak bojovali na trávníku- jako tým!!! Nutno podotknout, že Petřík Smrkovský i Pája Rezková jsou vlastně ještě stále poloviční marodi. Přejeme jim oběma brzké dozdravení, včera si pěkně mákli!!!

 

Vážení čtenáři, já i Ondra Smrkovský jsme na ně moc pyšní.

 

Sestava: Maroušek - Biras F., Styblík, Rezková, Novák, Svoboda, Pejša, Biras J., Smrkovský, Moural

 

Richard Kotil

 


Foto: Marek Škvor

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci