Úročnice byla nad síly současného týmu Ostředka

 

TJ Úročnice B - Sokol Ostředek 4:2 (4:1)

 

Netradičně v neděli v podvečer zajížděli naši fotbalisté na hřiště v Úročnici. Zde nás přivítal supermoderní areál, který je stále ještě ve výstavbě. Již teď je ale možné říci, že moderně koncipovaná budova se zázemím pro fotbalisty s prostornými kabinami, sociálním zařízením a klubovnou nemá na našem okrese konkurenci. V tomto směru nezbývá než Úročnici jejich možnosti závidět. Stejně tak jako bylo možné závidět sestavu plnou borců, z nichž mnozí v minulosti nebo ještě poměrně nedávno hráli krajské soutěže. Na úzkém hřišti, které stále ještě čeká na své plánované rozšíření, nás proti kvalitnímu soupeři nečekalo lehké utkání.

 

Z optimální sestavy bohužel kvůli zranění kolene z minulého utkání vypadl Jim Kapal. Navíc před utkáním se omluvil z důvodu nachlazení brankář Jirka Škvor, takže do branky tak musel benjamínek David Luzum. Při tvoření sestavy jsme tedy opět museli improvizovat. Na předstopera nastoupil Lukáš Uršic, do středu zálohy k Petrovi Floriánovi se postavil Vasil Kanchyi a v útoku měli zaměstnávat obranu soupeře Carlos Sánchez a Roman Špalek.

 

Začátek zápasu probíhal přesně podle předpokladů. Zkušení fotbalisté domácí mužstva drželi míč a čekali na svoji příležitost. Ta přišla poměrně záhy. V 6. minutě si na centr z pravé strany naskočil nikým nehlídaný Pavel Drahota a domácí vedli 1:0. V 9. minutě jsme prohrávali již o dvě branky, když vysoký míč kopnutý Pavlem Drahotou překvapil Davida Luzuma a zapadl do branky. Pohled na tabuli s časomírou a výsledkem budil v některých našich hráčích hrůzu. Byli jsme zbytečně nervózní a na malém hřišti, kde je nutné hrát technicky vyspěle a dávat míč rychle od nohy, se nám vůbec nedařilo. Naši útočníci nedokázali podržet vepředu balón, čímž jsme umožňovali hráčům Úročnice neustále tlačit na naši obranu. Třetí branka padla do naší sítě ve 22.minutě opět po velkých zmatcích brankáře a naší obrany, kdy jsme po dvou nastřelených břevnech nedokázali odkopnout míč a umožnili domácím lehce skórovat. Ve 30.minutě se nám podařilo výsledek zkorigovat. Carlos Sánchez po pěkné individuální akci chladnokrevně lobem překonal brankáře a vnesl tak malé světélko fotbalovosti do naší neurovnané hry. Konečný výsledek poločasu nakonec zněl 4:1. Po přímém kopu domácích jsme nedokázali včas zareagovat na odražený míč a domácí Čáp pohodlně skóroval.

 

Do druhého poločasu jsme tedy nastupovali s tím, že bychom nechtěli odjíždět z Úročnice s debaklem. Nutno podotknout, že se nám to podařilo splnit. Domácí značně polevili a dovolili nám vytvářet si šance. Jediný zásah v druhém poločase tak měl na svědomí náš Fanda Macháček, když nadvakrát překonal domácího brankáře. Obrovskou šanci ještě spálil Carlos Sánchez. Při svém samostatném úniku obešel i brankáře, ale bohužel byl příliš pomalý a obránci soupeře se podařilo jeho zakončení překazit. Konečný výsledek 4:2 tak s přihlédnutím k prvnímu poločasu byl ještě milosrdný.

 

Bohužel, jako už celá léta, nás trápí nevyrovnanost našich sestav v jednotlivých zápasech. Častá zranění a omluvenky nám prozatím nedovolily odehrát jediné utkání v nějaké ustálené sestavě, o možnosti hrát v sestavě nejsilnější nelze vůbec mluvit. Spousta našich hráčů si musí stále zvykat na nové posty a to samozřejmě nějaký čas trvá. První poločas se Soběhrdy a především s Úročnicí toho byl důkazem. Je také třeba opět připomenout rozdílnou personální kvalitu obou mužstev, hráčská kvalita Úročnice již byla zmíněna v úvodu tohoto článku. Čtvrtá třída už opravdu není tím nelichotivě označovaným "pralesem", kde si strýcové s pupíkem chtěli uhnat žízeň před večerním posezením v hospodě, a kde předváděná hra spíše vybízela ke smíchu než k uznalému pokývání hlavou nad pěknými fotbalovými akcemi. Dnešní čtvrtá třída je soutěží, kde se čím dál více v jednotlivých týmech objevují fotbalisté s výraznými zkušenostmi z vyšších soutěží, kteří si chtějí už jen zahrát fotbal pro radost. Ano, už i ve čtvrté třídě se začíná hrát fotbal a naše mužstvo má stále větší problémy s tímto trendem udržet krok. Opět je nutné připomenout tréninkovou morálku a možná i skutečnost, že začíná být nutné přemýšlet o posílení mužstva na příští sezónu. V dalším kole přivítáme doma Přestavlky a bude to zápas o 6 bodů. Přijďte naše fotbalisty podpořit!!

 

Sestava: Luzum - Fiala, Krejcárek, Uršic, Müller - Měchura, Florián, Kančij, Macháček - Sánchez (78. Sedlmaier), R.Špalek

 

Kamil Krejcárek

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci