Fotbalisté o velikonočním víkendu čepovali desítku

 

Sokol Ostředek - SK Chocerady B 10:1 (5:0)

 

Ač tomu počasí v průběhu celého týdne vůbec nenasvědčovalo, bylo o velikonočním víkendu na programu první kolo jarní části fotbalové sezóny. A začalo se zostra, v Ostředku jsme přivítali chlapce z nedalekých Chocerad, abychom poměřili síly v dalším z tradičních derby. Na podzim jsme v Choceradech prohráli rozdílem třídy 7:3, takže naši hráči měli o motivaci jistě postaráno. Pikantní byl tento zápas i v tom ohledu, že se na ostředecký pažit v dresu Chocerad po mnoha letech vrátil náš rodák Láďa Veselý. Také nestárnoucí Jenda Kuželka odkopal v našem dresu řadu úspěšných let.

 

Pokud se týká sestavy, tak se naši trenéři rozhodli vrátit k osvědčenému složení z většiny zápasů podzimní sezóny. Kamil Krejcárek se po neúspěšných experimentech na různých místech sestavy z konce podzimu vrátil na místo stopera a dirigoval před sebou osvědčenou trojici Fiala, Kapal, Muller. Do zálohy se po vyléčení dlouhodobých zranění vrátili ostřílení matadoři Pepa Šilhavý a Lukáš Uršic. V útoku pak dostali důvěru Eda Špalek a Tomáš Sadílek.

 

Utkání bohužel začalo smutně. Minutou ticha jsme uctili památku zesnulého Františka Havla, který byl velkým fanouškem ostředeckého fotbalu a nikdy si nenechal ujít jediný zápas. Fandův pozitivní přístup, pochvala po výhře i slova útěchy po prohře nám budou všem moc chybět.

 

Poté již bylo utkání zahájeno. Na výborně připraveném hřišti, za což se sluší správcům s ohledem na počasí předchozích dní zpětně vyseknout poklona, se naši hráči do soupeře zakousli od prvních minut. Rozdíl v kvalitě obou mužstev byl patrný hned od úvodního hvizdu. Naši hráči dobře kombinovali, i když je nutné dodat, že v poměrně dost vlažném tempu, což nám ovšem umožňoval soupeř svým přístupem k utkání. Gólové šance nám Chocerady prakticky sami nabízeli. První gól vsítil po svém důrazu v šestnáctce Tomáš Sadílek již v 9.minutě. O minutu později po velké chybě hostující obrany vstřelil gól i druhý útočník Eda Špalek. Tomáš Sadílek však do ministřelecké soutěže útočníků promluvil opět ve 23.minutě, když vsítil svůj druhý gól v utkání. Ve 28.minutě pak ukázal Eda Špalek, že mezi našimi útočníky panuje spíše kolegialita než-li rivalita a samostatný únik tváří v tvář brankáři zakončil nezištnou přihrávku na Tomáše, který mohl pohodlně zakončovat do prázdné brány. Sáďa bezezbytku naplnil svoji průpovídku z předzápasové kabiny, když deklaroval, že dá "tři góly a bude střídat". Ve 35- minutě ho tak mohl nahradit Carlos Sánchéz. Pátý gól do poločasu přidal Jenda Muller, když si těžký centr z rohovému kopu zpracoval pomocí choulostivých partiíí a v pádu zakončil do prázdné brány. Již první poločas tedy skončil rozdílem třídy a dalo se jenom odhadovat, kolik gólů ještě padne do choceradské svatyně v poločase druhém.

 

Druhý poločas začal úplně ve stejném duchu jako končil poločas první, ostředecká ofenziva lehce pronikala obranou hostí a chlapci z defenzívy se mohli pomalu poohlížet po vedlejší zábavě na následujících 45 minut. Prohlížení poměrně slušně zaplněných tribun se jevilo jako dobrá zábava. Na šestý gól jsme čekali do 52.minuty. Petrovi Floriánovi skórování velmi usnadnila obrana Chocerad. Další gól přidal opět Petr Florián a na 8:0 posléze zvyšoval Eda Špalek. Nejkrásnější okamžik si naši fotbalisté připravili na 70.minutu hry. Vasil Kanchyi, který svou vitalitou a fyzickou kondicí začíná pomalu popírat základní biologické zákony, skvěle zatáhl míč a nacentroval před bránu, kde v náběhu zakončoval hlavou Eda Špalek a zavrčil tak svůj hattrick. Historické události jsme se pak v Ostředku dočkali v 71.minutě, když se v našem dresu poprvé trefil salvadorský štírek Carlos Sánchez. V samém závěru, když už se naši hráči nejspíš viděli na zaslouženém pivu, jsme bohužel inkasovali. Takže konečný výsledek zní 10:1 pro Ostředek.

 

Je třeba si přiznat, že Chocerady v tomto zápase pro nás nebyly soupeřem. Naši hráči ve vycházkovém tempu neměli výrazné problémy s přehráním slaboučkého soupeře. Nesmíme se však nechat ukolébat, protože Chocerady měřítkem nebyly a v příštím týdnu, až na naše hřiště zavítá leader soutěže z Čerčan, bude třeba zařadil alespoň o dva rychlostní stupně nahoru. Ve středu na tréninku si to bude třeba připomenout. Stejně tak, jako si je stále potřeba připomínat, že dnes již ani IV.třída okresní soutěže nejde hrát bez jakéhokoliv trénování. Proto lze jen kvitovat, že naši trenéři z hlediska zápasového vytížení přesně reflektovali skutečnost, jak se daní hráči účastnili tréninků v zimní přípravě. Pokud někdo nejeví o trénování sebemenší zájem přes objektivní možnost své účastni, bohužel musí počítat s tím, že se na hřiště nedostane tak, jak by si třeba představoval.

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Kapal (62.Kančij V.), Müller - Měchura (46.Vildman), Florián, Uršic, Šilhavý - Špalek, Sadílek T. (35.Sánchez)

 

Kamil Krejcárek


 

Foto: Marek Škvor

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci