Nejmenší ostředečtí stolní tenisté vyrazili na svůj první turnaj

 

V sobotu 19. března vyrazili nejmenší ostředečtí stolní tenisté na turnaj do nedaleké Petroupimi.

 

 

 

Ostředecké barvy reprezentovalo 5 nadějí – Danielka Kovářová, Terezka Škvorová a Vládík Maroušek, kteří trénují v rámci dětského oddílu a Šíma s Matym Styblíkové, kteří trénují individuálně.

 

Turnaje se zúčastnilo celkem 19 hráčů a hráček ve věku od 8 do 14 let. Naši tedy tvořili více jak pětinu všech účastníků. Hrálo se pět kol při využití tzv. švýcarského systému losování. Utkávali se hráči bez rozdílu věkové kategorie, s tím že ale nejlepší v jednotlivých kategoriích byli oceněni samostatně.

 

Došlo k dvěma ostředeckým soubojům. Shodou okolností v nich pokaždé hrál Vládík, který nejprve porazil Matyho, aby pak v pětisetové bitvě přehrál i Terezku.

 

Všichni naši se velice snažili. Urputně bojovali o každý míček a s výjimkou Danielky, která však při prohře 2:3 s Bernardem měla dva mečboly a podala také výborný výkon, si připsali minimálně jednu výhru. Turnaj byl pro všechny přínosným srovnáním s ostatními.

 

 

 

Nejvíce výher dosáhl právě Vládík a také Maty, shodně po třech z pěti zápasů, ale bohužel v nejsilněji obsazené kategorii to na „medaile“ nestačilo.

 

Nejlepší z Ostřeďáků byl, z pohledu konečného umístění v rámci své kategorie, Šíma Styblík, který mezi hráči od 9 do 11 let za dvě výhry a tři prohry obsadil výborné třetí místo a odnesl si diplom a sáček sladkostí.

 

Kategorie 12-14 let(8 dětí)

1. Bernard Josef(14let) 5b. 
2.  Fulín Patrik(14 let) 5b. 
3. Plíšek Jan(12 let) 4b. 
5. Styblík Matyáš(13let) 3b. 
6. Maroušek Vladislav(12 let) 3b.

 

Kategorie 9-11 let(7 dětí)

1. Beňatinská Tereza(11 let) 3b. 
2. Žák Benjamin(11 let) 2b. 
3. Styblík Šimon(10 let) 2b. 
5. Škvorová Tereza(10 let) 2b. 
7. Kovářová Daniela(9 let) 1b.

 

O pořadí v případě rovnosti počtu bodů rozhodoval poměr míčků.


 

 

Text a foto: Marek Škvor

 



Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci