Starší žáci FK Bílkovice vyhráli Ostředecký pohár 2016

 

V sobotu 5.března uspořádala TJ Sokol v hale ZŠ Sázava druhý ročník Ostředeckého halového poháru pro starší žáky.

 

Turnaje se zúčastnilo osm týmů: Sokol Zásmuky, Sokol Tichonice, Sokol Družba Suchdol, SK Chocerady, FKM Posázaví, Meteor Stříbrná Skalice, FK Bílkovice a naši starší žáci.

 

Dopoledne proběhla skupinová fáze, kdy mužstva byla rozdělena do dvou čtyřčlenných skupin. Po obědě se bojovalo o konečné pořadí. Utkání se hrála na 15 min.

 

Ostředečtí starší žáci

Vzadu zleva: M. Lejček - trenér, J.Žerava, O.Fadler, L.Poláček, L.Tinák - trenér

Dole: K.Kubíková, Z.Vernerová, F.Hák, P.Rezková a ležící J.Rezek

 

Z áčka, kde hrál i Ostředek, postoupili do bojů o medaile hráči Bílkovic a Suchdola. Naši žáci podali ve všech zápasech skupiny velmi dobrý výkon a byli blízko postupu. V prvním utkání s přehledem porazili Stříbrnou Skalici 4:0 (branky: Fadler 2, Žerava, Kubíková). V zápase s pozdějším vítězem z Bílkovic byli naši lepší, dostali jsme se do vedení, měli další šance, ale soupeř z jednoho z brejků srovnal na konečných 1:1 (branka: Hák). V posledním zápase skupiny nám stačilo neprohrát se Suchdolem. Naši žáci nechtěli nic ponechat náhodě, soupeře zatlačili, ale gólově se neprosadili. Při jednom z útoků asi 3 minuty před koncem jsme zapomněli na zadní vrátka a soupeř z brejku, kdy šli tři jeho hráči na našeho gólmana, rozhodl o svém vítězství 1:0 a postupu do semifinále. Zklamání našich bylo velké.

 

1.

 Bílkovice

8:2

7

2.

 Suchdol

5:3

6

3.

 Ostředek

5:2

4

4.

 Stříbrná Skalice

0:11

0

 

Tabulka s výsledky

 

Béčko ovládli mladí fotbalisté ze Zásmuk, které doprovodili do semifinále hráči z Tichonic.

 

 

1.

 Zásmuky

10:2

9

2.

 Tichonice

11:5

6

3.

 Chocerady

10:7

3

4.

 FKM Posázaví

3:20

0

 

Tabulka s výsledky

 

Obě semifinále přinesla vyrovnané souboje a o finalistech musely rozhodnout až penalty. Šťastnější v penaltovém rozstřelu byly týmy Bílkovic a Suchdola.

 

Náš tým čekalo v prvním zápase o 5.-- 8.místo Posázaví. Oproti zápasům ve skupině chyběla našemu týmu jiskra i chuť, přesto jsme si dokázali se soupeřem poradit v poměru 3:1 (branky: Fadler 2, Žerava). Zápas o 5.místo přinesl pikantní souboj - derby s Chocerady. Na oporách našeho celku již byla znát únava. Choceradští byli ve vyrovnaném zápase fotbalovější a radovali se z výhry 1:0 trestném kopu, kdy hráči ve zďi nadskočili a balón jim prošel pod nohami a překvapil gólmana Jardu Rezka.

 

Utkání o třetí místo provázely velké emoce a bronz nakonec putoval po výsledku 2:1 do Tichonic.

 

FK Bílkovice

 

Rovněž finálový zápas byl velmi dramatický- Suchdol dokázal odpovědět na vedoucí branku Bílkovic, které však v závěru strhly vítězství na svou stranu a vyhrály tak celý turnaj.

 

Konečné pořadí 

 

1.

 FK Bílkovice

2.

 Sokol Družba Suchdol

3.

 Sokol Tichonice

4.

 Sokol Zásmuky

5.

 SK Chocerady

6.

 Sokol Ostředek

7.

 Meteor Stříbrná Skalice

8.

 FKM Posázaví

 

Přehled všech výsledků

 

První tři týmy si odvezly domů poháry, medaile a láhev dětského šampaňského.

 

Ondra Fádler

  

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen ostředecký Ondra Fadler. Titul nejlepšího střelce si odvezl za 6 gólů tichonický Lukáš Novotný. Pohár pro nejlepšího brankáře si odnesla Sofie Davídková ze Suchdola.

 

Poděkování patří všem, kteří se na úspěšném průběhu turnaje podíleli, zejména pak Obci Ostředek za finanční příspěvek na zajištění turnaje, Martinovi Novákovi za ovládání časomíry, Marcele Kůrkové za provozování mini-stánku s občerstvením a Láďovi Tinákovi a Martinovi Palečkovi za odpískání celého turnaje.


 

 

Sokol Družba Suchdol

SK Chocerady

FKM Posázaví

Sokol Zásmuky

Sokol Tichonice

Meteor Stříbrná Skalice


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci