Stolní tenisté si zahráli jeden zápas o třídu výše

 

Naše stolní tenisty čekal v 6.kole další velmi důležitý zápas. Vzhledem k páteční Svatomartinské huse předehrávali svůj domácí zápas s Voticemi C již ve čtvrtek. Hosté, poslední tým tabulky s jednu remízou, neponechali nic náhodě a přijeli se třemi hráči béčka, hrajícího OP2 (aktuálně je třetí v tabulce). Pravidla to umožňují, byť to férové moc není.

 

Naši hráči ovšem neprodali svou kůži lacino. Po dlouhé době spolu ve čtyřhře nastoupili Petr Stanovský a Marek Škvor a dokázali přetlačit Filipa Januše s Budkou 3:2. V opačném poměru dopadli Jura a Roman Žydyci, kteří nestačili na Jíšu s Lovíškem. Stav po čtyřhrách byl tedy 1:1, což nebyla špatná výchozí pozice.

 

První série dvouher se našim povedla výborně – Jura porazil 3:2 Januše, Roman přehrál Budku a Marek si poradil s Lovíškem. Daleko od výhry nebyl ani Petr, který v pátém setu s Jíšou odvrátil 6 mečbolů, aby nakonec prohrál 12:14. Stav 4:2 byl nadějný. Zkušení hosté však během prvních zápasů prokoukli naší hru a v dalších zápasech našli proti zbraně.


V úvodu 2.série Jíša brzy poslal od stolu Marka a stejně tak Jura poměrně rychle prohrál s Lovíškem. Zlom ve vývoji utkání přinesli další dva zápasy série. Roman vyhrál první dva sety s Janušem a v dalších dvou vždy vedl až do koncovek, které nezvládl a pátý již měl ve své režii soupeř. Skoro přes kopírák hrál Petr s Budkou. Vedl 2:0, aby zápas ztratil v koncovce pátého 11:13, když poslední bod uhrál soupeř prasátkem o zadní hranu stolu.

 

Roman ještě vykřesal naději ve třetí sérii, když porazil Lovíška, ale byl to bohužel náš poslední bod. Zbylé naší hráči již prohráli, i když některé z nich velmi těsně.

 

Co říci závěrem? Pro naše hráče to byla velmi cenná zkušenost, byť je to z hlediska bodů do tabulky nemilá ztráta. V podstatě si na jeden zápas odskočili o třídu výše a zahráli v OP2. Z tohoto pohledu je výsledek 5:13 na body a 31:47 na sety velmi slušným počinem.

 

Jen pro zajímavost - v pátek nastoupili za votické béčko v OP2 ve vítězném duelu proti druhým Louňovicím Januš, Lovíšek i Jíša. Prvně jmenovaný vyhrál všechny 4 dvouhry, u nás je tři a málem ho zdolal i Roman. Aktuálně má Januš v OP2 úspěšnost 70%.

 

Sokol Ostředek A – Sokol Votice C 5:13

 

SDH Petroupim C – Sokol Ostředek B 13:5

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci