Žáci sahali po zlatu, přípravka byla pár vteřin od bronzu!

 

V sobotu 20. června uspořádala TJ Sokol Ostředek v pořadí již pátý ročník akce zvané „Sokolský den“, který byl i tentokráte věnován dvěma fotbalovým turnajům mládeže – 5.ročníku turnaje starších přípravek „O pohár starosty obce Ostředek – JOMA CUP“ a 3.ročníku turnaje starších žáků „O pohár SPZV Ostředek“.



Na zeleném pažitu se proháněla rovná stovka malých fotbalistů i fotbalistek, kterým nezkazilo radost z fotbalu ani vrtkavé počasí se střídáním sluníčka a dešťových přeháněk.

 

Turnaje starších přípravek se nakonec po odřeknutí Stříbrné Skalice zúčastnilo jen pět týmů – obhájce loňského vítězství Sokol Zásmuky, FK Soběhrdy, FKM Posázaví, Sokol Struhařov a náš tým. Hrálo se systémem každý s každým. V případě nerozhodného výsledku se kopaly penalty a vítěz rozstřelu si připsal do tabulky druhý bodík.

 

Naši vstoupili do turnaje utkáním s FKM Posázaví. Sice nezachytili úvod, protože v podstatě z rozehrávky jsme dostali gól, ale pak se nám podařilo skóre otočit a vše nasvědčovalo tomu, že utkání dotáhneme do vítězného konce. Bohužel přišly dvě hrubice a byli jsme rádi za to, že jsme srovnali na 5:5 gólem Štěpána Vrány v posledních vteřinách zápasu. V penaltovém rozstřelu jsme byli úspěšnější v poměru 4:3, když vítěznou penaltu proměnil Kuba Biras.

 

Ostředecká přípravka

Horní řada zleva: Vítek Bareš, Vojta Bareš, Štěpán Vrána, Petr Šebesta - trenér, Pája Rezková, Jirka Svoboda

Dolní řada zleva: Kuba Biras, Adámek Pejša, Martínek Škvor

Vpředu leží: Filip Biras

 

Utkání se Struhařovem, nejmladším účastníkem turnaje, bylo jednoznačnou záležitostí našich barev, jen chvíli trvalo, než jsme se střelecky prosadili. Jak se později ukázali, promarněné šance nás nakonec stáli medaile.

 

Derby zápas se Soběhrdy byl vyrovnaný. Naši bojovali, ale vyložené šance jsme si v podstatě nevytvořili. Naopak soupeř dokázal dvakrát skórovat a mohl se tak radovat z výhry.

 

V našem posledním utkání jsme narazili na Zásmuky, tradičního účastníka turnaje, a chtěli jsme se pokusit zkomplikovat jeho cestu za turnajovým vítězstvím. Začali jsme výborně. Po závaru před brankou se prosadil Kuba Biras a vedli jsme, jenže Zásmuky nám pak ještě do půle nasázeli čtyři góly a bylo rozhodnuto. Musíme sportovně uznat, že soupeř byl lepší a fotbalovější.

 

Ačkoliv se hrálo skupinově, tak za nevypsané finále se dá považovat dramatický zápas mezi Zásmuky a Soběhrdy, který skončil těsnou výhrou 2:1 pro Zásmuky. Zásmučtí špunti tak všechna svá utkání vyhráli a po zásluze se po roce opět radovali z turnajového vítězství(potřetí v historii).

 

 

Vítězná přípravka Sokola Zásmuky

 

O pořadí na dalších místech nebylo jasno do konce posledního utkání, ve kterém se utkaly Soběhrdy a FKM Posázaví. Jakákoliv výhra dávala soběhrdským jistotu druhého místa a bronz by připadl našemu celku. Při výhře týmu FKM Posázaví v normální hrací době by stříbro putovalo do Ratají nad Sázavou, kde klub sídlí. Soběhrdy by získaly bronz a domácí by smutněli ze čtvrtého místa. Naši by skončili bez medaile i při jakémkoliv bodovém zisku ratajským.

 

Poslední zápas byl velmi dramatický, týmy se střídaly ve vedení. Ještě pár vteřin před koncem vedly Soběhrdy 3:2 a ostředečtí hráči stojící u lajny už jásali nad bronzem. Poslední střela ratajských však skončila v soběhrdské síti a o medailistech bylo jasno. Při rovnosti bodů mezi námi a FKM Posázaví rozhodlo pravidlo o větším počtu vstřelených branek. Ostředek tedy skončil čtvrtý, přestože FKM Posázaví ve vzájemném zápase porazili po penaltovém rozstřelu. Naši špunti z toho byli smutní, ale i tak si zaslouží za předvedené výkony velkou pochvalu. Jejich hra se líbila i hrstce domácích diváků, která turnaj sledovala.



Nejlepším střelcem turnaje se jedenácti brankami stal ratajský Šimon Tichý. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Šimon Kohoutek ze Zásmuk a titul nejlepšího gólmana získal soběhrdský Jakub Stolař. Sladkou odměnu v podobě velké čokolády si odnesl také nejmladší hráč turnaje Stanislav Kysela ze Soběhrd (r.2008).

 

Přehled výsledků

Tabulka


 


Starší žáci zápolili v třetím ročníku turnaje O pohár SPZV Ostředek a.s. Kromě našich hráčů se v něm představili fotbalisté Sokola Zásmuky, Sokola Krhanice a Sokola Struhařov. Turnaj se hrál rovněž systémem každý s každým s penaltovým rozstřelem při nerozhodném výsledku.

 

Zásmučtí žáci napodobili své mladší kolegy, a tak při zpáteční cestě bylo v autobuse určitě veselo. Moc ale nechybělo, aby pohár za první místo zůstal doma v Ostředku.

 

Naši žáci, které pro tento turnaj posílil ratajský brankář Martin Filípek a choceradský Jakub Jiřík, neudrželi ve vzájemném zápase ze Zásmuky vedení a tak o vítězi utkání rozhodovali penalty, které se nám ale vůbec nevydařily.

 

Žáci TJ Sokol Ostředek

Zadní řada zleva: O.Mareček, J.Jiřík, M.Hampl, J.Žerava, M.Svobodová, T.Škvor, L.Poláček

Přední řada zleva: K.Horáková, Z.Vernerová, K.Kubíková, N.Holubková, J.Rezek,P.Svatoň

Vpředu leží: M.Filípek

 

Ještě než ale došlo k tomuto, jak se později ukázalo, rozhodujícímu utkání o turnajové vítězství, tak jsme si v poměru 3:1 dokázali poradit se Struhařovem. V posledním utkání s Krhanicemi, které rozhodovalo o barvě našich medailí, jsme v dramatickém závěru uhájili těsný náskok a naši hráči si tak mohli těšit na stříbrné medaile. Třetí místo tedy vybojoval tým z Krhanic.

 

Pro některé z našich hráčů a hráček znamenal turnaj vydařené loučení s ostředeckým dresem, protože zatím nejsme schopni sestavit dorostenecká družstva. Děkujeme jim za výbornou reprezentaci našeho klubu a přejeme ať se jim nadále daří.

 

Korunu nejlepšího střelce si pěti brankami vystřílel „náš“ Jakub Jiřík. Jeho spoluhráč Martin Filípek byl vyhlášen nejlepším brankářem. Ocenění pro nejlepšího hráče převzal zásmucký Jaroslav Olah.

 

Přehled výsledků

Tabulka


Nejlepší tři týmy v obou kategoriích si z Ostředku odvezly poháry a medaile, nechybělo ani dětské šampaňské. Všechny týmy si odvezly domů fotbalový míč značky JOMA a slevovou poukázku na vybavení stejné značky. Každá z přípravek byla navíc odměněna taškou plnou sladkostí, které věnoval Hotel Akademie Naháč.

 

 

Ocenění jednotlivci obdrželi kromě pohárů ještě poukázku do KFC. Každý hráč si cestou domů mohl přečíst časopis ProFootball. Sladkou náplastí pro hráče všech týmů, které nezískaly medaile, byly koláče, které věnoval p- František Filip – Pekařství FITA.

 

Všem našim podporovatelům i těm, kteří se na zdárném průběhu celé akce podíleli, patří naše velké poděkování.

 

Už se všichni těšíme na šestý ročník Sokolského dne. Do diáře si poznamenejte datum - sobota 18.června 2016.

 


 

 

Sokol Struhařov - žáci

 

Sokol Struhařov - přípravka

 

Sokol Zásmuky - přípravka

 

FK Soběhrdy - přípravka

 

Sokol Krhanice - žáci


 

Ostředek vs. Struhařov (přípravky)

 

FKM Posázaví vs. Zásmuky

 

Ostředek vs. Zásmuky (žáci)

 

Struhařov vs. Krhanice (žáci)

 

Ostředek vs. Zásmuky (přípravky)

 

Ostředek vs. Krhanice (žáci)

 

Standa Kysela - nejmladší hráč turnaje (r.2008)

 

Jakub Stolař z FK Soběhrdy (nejlepší brankář JOMA CUP 2015)

 

Nejlepší střelec Šimon Tichý z FKM Posázaví  (JOMA CUP 2015)

 

Šimon Kohoutek ze Sokola Zásmuky (nejlepší hráč JOMA CUP 2015)

 

Bronzový tým FKM Posázaví (JOMA CUP 2015)

 

FK Soběhrdy (2.místo JOMA CUP 2015)

 

Martin Filípek ze Sokola Ostředek - nejlepší gólman - O pohár SPZV Ostředek

 

Jakub Jiřík (Sokol Ostředek) - nejlepší střelec turnaje O pohár SPZV Ostředek 2015

 

Jaroslav Olah - Sokol Zásmuky - nejlepší hráč (O pohár SPZV Ostředek 2015)

 

Sokol Krhanice - třetí tým turnaje starších žáků

 

Naši žáci - druhé místo na turnaji O pohár SPZV Ostředek 2015

 

Starší žáci Sokola Zásmuky - vítěz turnaje O pohár SPZV Ostředek 2015

 

Vítězné týmy Sokola Zásmuky


 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci