Fotbalisté nečekali na pouť a proti Úročnici si otevřeli střelnici

 

Los okresní soutěže přisoudil na tuto sobotu opět domácí utkání, když tentokrát byl naším soupeřem tým Úročnice B. Minulý týden servírovali ostředečtí fotbalisté doma divákům menu hned o šesti gólových chodech a tak očekávání domácích příznivců byla jistě vysoká. Úročnice však přijela posílena o několik hráčů A-týmu, dalo se tak předpokládat, že nebude na naše fotbalisty čekat tak snadná úloha jako proti slabým Soběhrdům. Stále ve švech praskající marodka našeho týmu a neochota Úročnice přeložit utkání, přiměla výbor Sokola v týdnu rychle jednat a Mirek Lejček mohl v naší kabině přivítat Rosťu Kanchyie s ještě teplou znovu obnovenou registračkou. Sestava se tak oproti zápasu se Soběhrdy vůbec nezměnila, protože Kamil Krejcárek a Fanda Nerad kvůli fotbalu změnili své rodinné plány. Na lavičce pak byli připraveni otec a syn Kanchyiové a Roman Špalek, který ač ne plně fit, také přišel vypomoci.

 

Naši fotbalisté začali zostra a hned v 2.minutě jsme se mohli radovat. Zápas od zápasu stále se lepšící Kuba Horák svůj první samostatný únik s přehledem zakončil a vedli jsme 1:0. Úročnice však dokazovala, že nebude zas tak snadným soupeřem a především ostřílený matador David Čáp společně s ostatními ofenzivními hráči nedávali naší obraně vydechnout. Obrana si však v prvním poločase počínala spolehlivě a pokud se již soupeř dostal k zakončení, tak jeho střely končily v náručí Davida Luzuma. Naši fotbalisté se vpředu prezentovali bojovnou hrou a několikrát dobře kombinovali kolem vápna, ale k vyloženým šancím to nevedlo. Fotbal se ale hrál svižný a naši diváci si tak za slunného počasí mohli pochutnávat nejen na výborném čepovaném pivu. Na konci poločasu se bohužel nechal u lajny obehrát Láďa Fiala a Jim Kapal velmi netakticky ve snaze mu pomoci vystoupil ze své pozice. Úročnický David Čáp dostal chvilku volného prostoru a dokázal, že tuto naší lehkovážnost dokáže hravě potrestat, když tvrdou střelou z vápna překonal Davida Luzuma, před kterým míč skočil. Výsledek byl 1:1 a hvizd rozhodčího záhy ukončil první poločas. Svou nekoncentrovaností jsme si tedy nechali dát ukázkového "šatňáka".

 

Do druhé půle vystřídal Rosťa Kanchyi zraněného Zdeňka Měchuru a postavil se na pravý kraj obrany. Záhy pak začal dokazovat, že enormní snaha vedení klubu o rychlé zaregistrování tohoto hráče nebyla v týdnu vůbec zbytečná. Rosťa svým pohybem a fotbalovostí motal hlavy obráncům soupeře, k čemuž ještě přidal výborně zahrávané rohové kopy. Skóre se v druhém poločase měnilo hned v 50.minutě. Kamil Krejcárek zachytil dlouhý balón soupeře, rozehrál před dotírajícím útočníkem zpět na Davida Luzuma, který krásným pasem vybídl k samostatnému úniku Kubu Horáka. Kuba udělal kličku i gólmanovi a tomu nezbylo než ho faulovat. K překvapení všech rozhodčí nevytáhl červenou kartu, ale alespoň jsme měli výhodu pokutového kopu, i když faul byl dost na hraně vápna, možná až za ní. Penaltu pak s přehledem proměnil Milan Škvor. Za dalších pět minut jsme se mohli radovat znovu. Kuba Horák se dostal k míči 25 metrů od brány. Podíval se a technicky poslal míč vedle špatně postaveného brankáře Úročnice. Pokud byl Kuba Horák na začátku jara často na paškále za lehkovážné řešení svých šancí, nyní v zápase prokazoval, že dokáže u fotbalu přemýšlet a nacházet vtipná řešení fotbalových situací. Vedli jsme 3:1 a měli šanci držet otěže utkání pevně ve svých rukou. Bohužel však zanedlouho jsme umožnili soupeři po rohovém kopu snížit, když se nedohodli Rosťa s Jendou Mullerem a soupeř tak mohl pohodlně skórovat. Utkání se od 65.minuty změnilo v gólovou přestřelku. Kuba Horák po samostatném úniku zvýšil na 4:2. Soupeř ještě stačil snížit po nedůrazu naší obrany. Jenda Muller pak svým druhým jarním "ušmudlaným" gólem navýšil vedení na 5:3. Je pravdou, že kromě utkání s Neveklovem proti nám příliš kvalitních brankářů nechytalo. Dále stříleli branky už jen domácí a rozdávali fotbalovou radost plnými hrstmi. Milan Škvor konečně využil svou čtvrtou vyloženou šanci v utkání a se štěstím poslal míč pod břevno úročnické branky - 6:3. Kuba Horák pak přidal svůj čtvrtý gól a na konečných 8:3 upravil Rosťa Kanchyi, který tak korunoval svůj dobrý výkon v dnešním utkání. Utkání tedy skončilo 8:3 a po dlouhé době se naši fotbalisté dočkali na domácím pažitu zaslouženého potlesku a poplácání po zádech od náročných domácích diváků.

 

Příští kole zajíždíme na půdu předposledního Drachkova a při gólovém apetitu našeho mužstva z posledních kol je možné, že se Drachkovem začíná šířit nervozita. Naše mužstvo se lepší zápas od zápasu a pokud nebyly Soběhrdy soupeřem, který by našim hráčům byl schopen nastavit zrcadlo, o týmu Úročnice alespoň z prvního a poloviny druhého poločasu se to již říci dá. Naši soupeři, kteří jsou umístěni v tabulce před námi, si navíc s železnou pravidelností berou body a za předpokladu, že ještě s většinou z nich změříme síly, mají naši fotbalisté o motivaci do dalších zápasů postaráno. Bude tou motivací případný postup? Máme na to?

 

Sestava: Luzum - Fiala, Krejcárek, Kapal, Müller (80.Špalek R.) - Měchura (46.Kanchyi R.), Florián, Škvor M., Nerad - Zikmund (60.Kančij V.), Horák

 

Autor: Kamil Krejcárek


 

 

Foto: Marek Škvor

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci