Přípravka i žáci vezou výhry z venku

 

O uplynulém víkendu se konečně dočkala i fotbalová mládež a vedla si výborně. Žáci vyhráli v Postupicích, pro něž je to teprve druhá porážka v sezóně. Přípravka vrátila podzimní porážku Nespekám. Přejme si, aby našim špuntům forma vydržela.

 

Žáci: Sokol Postupice - Sokol Ostředek 2:4 (1:1)

 

Sestava: Matěj Hampl, Monika Svobodová, Karolína Horáková, Kristýna Kubíková, Nikola Holubková, Jakub Mistoler, Zuzana Vernerová, Patrik Svatoň, Vladislav Maroušek a Tomáš Škvor

 

První poločas jsme hráli se soupeřem vyrovnanou hru. Odpovídal tomu i výsledek 1:1. Druhý poločas už jsme soupeře přehrávali. Soupeř se nedostával přes naší stabilní obranu. Často jsme využívali našich „rychlíků“ Matěje a Týny po stranách a tak jsme se dostávali více před soupeřovu branku. Druhou půli jsme tedy přidali do Postupické brány 3 góly. A domu jsme si odvezli 3 body. Po zimní přestávce se zlepšila týmová spolupráce, ale stále máme nedostatky při zpracování míče.

 

Branky: Nikola, Matěj 3

 

Autor: Nikola Holubková

 

Přípravka: Sokol Nespeky - Sokol Ostředek 3:7 (1:3)

 

Sestava: Filip Biras, Pavlína Rezková, Jirka Svoboda, Kuba Biras, Štěpán Vrána, Péťa Smrkovský, Adam Pejša, Amélka Hýblová

 

Branky: Štěpán 2, Kuba 2, Jirka 2, vlastní

 

První mistrovské utkání v jarní části sezony jsme odehrály na hřišti TJ Sokol Nespeky. Již před utkáním jsem měl strach, jak složíme sestavu, jelikož jsem dostával poměrně dost omluvenek. K zápasu jsme přicestovaly tedy v této sestavě: Filip Biras – Pája ,,papája“ Rezková , Jíra Svoboda, Jakub Biras, Štěpán Vrána, Péťa Smrkovský, Adámek Pejša a Amélie Hýblová. V sestavě jsme měli hned 4 hráče spadající do mladší přípravky, ale o to více mě překvapil výkon, kterým jsme se prezentovali. Zápas jsme od začátku do konce měli ve svých otěžích, soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili a výhru jsme si zasloužili. Zápas tedy skončil výsledkem 7:3 pro nás. Nebudu rozepisovat gólové momenty, jen řeknu, že zápas byl plný pohledných akcí a nebýt ukvapenosti nebo nepřesnosti z naší strany, mohlo být skóre ještě vyšší. Dnes zhodnotím každého hráče zvlášť- Filip Biras, zaskakující brankář předvedl velice pěkný výkon, jen ty výkopy a výhozy k soupeřovým nohám bude potřeba napravit, však on ví :-), Pája Rezková v obraně odvedla hodně černé práce, přes Páju skoro nic neprošlo, výborně likvidovala protiútoky soupeře, podržela balon, rozehrála a ve druhém poločase se nebála na kluky jako pravý stoper zakřičet. Výkon Páji bych ohodnotil jako zatím nejlepší od doby co ji trénuji, jen tak dál. Jíra Svoboda náš ofenzivní obránce odmakal naplno celý zápas, jeho silná podpora útoku byla v tomto zápase velice znát, taktéž super výkon jen by to někdy chtělo přidat na důrazu, na druhou stranu chápu, že role, kterou jsem mu přidělil je fyzicky velice náročná. Jakub Biras, na něm je vidět obrovský progres, pokud bude dále tvrdě makat, může z něj být skvělý fotbalista. Nebojí se udělat kličku, začal dobře přihrávat a začíná mu to tam i padat. Štěpán Vrána – podobné hodnocení jako u Jíry odjezdil celý zápas, vymýšlel, dovolím si říct geniální přihrávky jen občas to vracení zpět mu zadrhávalo, ale na tom zapracujeme. A teď trojice našich nejmladších Péťa, Adámek a Amélie, u nich mě překvapil elán a chuť po hře- Je vidět, že když dostanou více prostoru umí skvěle zahrát, velice se mi líbil Adámek, který se nebál přidat finty, Péťa který tvrdě šel za svým prvním golem, i když se mu to nepovedlo a Amélie která sice ještě není tolik rozkoukaná, ale když ji srovnám, kde byla, když s námi začínala a teď je vidět také určitý posun.

 

Jsou to samé superlativy, ale kdo byl na tom zápase pochopí. Takhle hezký fotbal jsem od naší přípravky dlouho neviděl, krásné akce, souboje jeden na jednoho, kličky, přenesení hry z jedné strany hřiště na druhou a hlavně žádné nakopávání. Přesně tohle byl fotbal, který bych chtěl našim prckům vtisknout. Jak říkám tým mě velice překvapil a jsem rád, že přenesli určité věci, co trénujeme, do zápasu. Každopádně zpět na zem. V neděli nás čeká 1- tým tabulky Poříčí a to bude zas o ničem jiném, každopádně budu rád, když se budeme snažit hrát přesně takový fotbal, jako jsme hráli v Nespekách. Ještě jednou TÝME DĚKUJI ZA KRÁSNOU PODÍVANOU.

 

Martin Novák, trenér

 


 

Foto: Nika Holubková

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci