Neveklov se proti krotkým Ostřeďákům na tři body vůbec nenadřel

 

Ve třetím kole jarní části soutěže přivítali naši fotbalisté na svém hřišti tým Neveklova B. Nutno podotknout, že na podzim jsme vyhráli na půdě tohoto soupeře přesvědčivě 3:0, avšak naši fotbalisté zatím na jaře dokazují, že papírové předpoklady nic neznamenají. Nejen trenér Mirek Lejček, ale jistě i místní diváci byli v chladném sobotním odpoledni zvědavi, zda se našim fotbalistům podaří vymanit se z doposud předváděných jarních výkonů a jejich hra bude odpovídat objektivní síle týmu. K dlouhodobým marodům Pepovi Šilhavému a Jirkovi Škvorovi bohužel přibyl fotbalista roku Eda Špalek, který se v týdnu z fotbalového turnaje policejních sborů vrátil vyzbrojen dvěmi francouzskými holemi a kolenní ortézou. Jeho místo tedy v útoku zaujal Lukáš Uršic, místo něj se do středu zálohy posunul Petr Florián a vytvořil tak zde s Milanem Škvorem dvojici, ze které fotbalová zkušenost přímo sálala.

 

Začátek poločasu se nesl v opatrném duchu. Na hře hostů byl až příliš znát respekt přiživený vzpomínkami na podzimní výsledek, naproti tomu naši fotbalisté hrají na jaře rozvážně a opatrně prakticky neustále. Přihrávky z naší obrany hledaly Floriho nebo Milana ve středu zálohy, kteří se snažili míče rozdělovat do stran na krajní záložníky. Bohužel tato snaha o postupný útok končila povětšinou špatnou finální přihrávkou nebo nepovedeným centrem. Hrozili jsme především z rohových kopů, které kvalitně zahrával Zdenda Měchura. Po jednom takovém trefil Jenda Muller zblízka tyčku branky Neveklova, ale to byla jediná branková příležitost v prvních 20 minutách. Hosté se zpočátku k naší bráně příliš nedostávali a tak jejich největší příležitostí byla špatná přihrávka Jima Kapala, kterou Kamil Krejcárek ve velkém vápně na poslední chvíli skluzem ukopl před úplně volným útočníkem hostí. Naši fotbalisté drželi míč na svých kopačkách, útočná snaha ale působila stále jalově. Naproti tomu hosté ve 25.minutě hned proměnili první větší zmatky v naší obraně ve vedoucí gól. Naši obránci bohužel vůbec nezvládli obsazování hráčů hostí a úplně volný útočník Neveklova mířil přesně. Možnost vyrovnat jsme dostali po deseti minutách. Ve vápně byl faulován Lukáš Uršic a naši fotbalisté dostali výhodu pokutového kopu. Míč si na penaltový puntík postavil proti všem nepsaným fotbalovým pravidlům sám faulovaný Lukáš Uršic a svou slabou střelou bohužel dal vyniknout brankáři Neveklova. Útočná bezradnost Ostředka dostala první reálný obrys. V samém závěru poločasu bylo ještě hůře. Kamil Krejcárek u autové čáry ostře atakoval útočníka hostů a vysloužil si žlutou kartu. Následný přímý volný kop, který se snášel do našeho vápna, umístil Petr Florián ve snaze o odehrání míče hlavou přesně do růžku branky Davida Luzuma. Gól to byl výstavní, bohužel však padl do vlastní branky.

 

Druhý poločas tedy začal za stavu 0:2, nic však nebylo ještě ztraceno. Naši fotbalisté se vrhli do útoku, snažili se držet míč na svých kopačkách a kombinovat. Čím více se však blížili k bráně hostů, tím více bezradnosti se v jejich hře objevovalo. Slibně rozjeté akce končily nepřesnými přihrávkami nebo se tříštily o obranný val hostů. Pokud již se nám podařilo zatáhnout míč a odcentrovat do vápna soupeře, v jasné šanci si překáželi Lukáš Uršic a Fanda Nerad. Neveklovu stačilo jen bránit a pokorně čekat na svou šanci. Ta přišla v 60.minutě, aniž by ji kdokoliv čekal. Hosté nakopli dlouhý balón do našeho vápna vlastně ve snaze se osvobodit. Jednoduchý vysoký míč bohužel vypadl z rukou našemu mladíčkovi mezi tyčemi Davidu Luzumovi a ten musel posléze faulovat útočníka hostů, aby zabránil jasnému gólu. Následovala penalta a i když David vystihl směr, gólu již zabránit nedokázal. Po hodině hry jsme tedy prohrávali doma s Neveklovem rozdílem třídy. Snaha alespoň o korekci výsledku bohužel s přibývající impotencí našich útočníků se stále více jevila jako utopickou. Tragikomičnost naší útočné snahy podtrhl Kuba Horák, který po hezkém průniku do vápna soupeře z 15 metrů přestřelil i ochranné pletivo za brankou hostů. Konec zápasu se již dohrával, s naším pseudotlakem si obrana Neveklova věděla rady. Naši drželi míč, ale k vyloženým šancím to nevedlo. Jenda muller sice nastřelil hlavou z úhlu svou druhou tyčku v zápase, ale to byla z hlediska naší útočné snahy spíše z nouze ctnost.

 

Naši fotbalisté tedy ve svém třetím jarním zápase opět nepřesvědčili, spíše by se slušelo dodat, že vyloženě selhali. Dostáváme velmi laciné góly a když už konečně celkem funguje mezihra, nedokážeme ji přetavit v gólové šance. V útoku nejsme vůbec nebezpeční a obrana dělá školácké chyby. Hrajeme alibisticky a bez zápalu, přitom většina mužstva ještě nedávno hrávala okres, takže je s podivem, že nyní s naší naivní hrou nemají sebemenší problém mužstva ve čtvrté třídě. V příštím kole bude třeba výrazně přidat, protože z horké půdy v Přestavlkách jsme nikdy body nevozili snadno a pokud nezačneme pořádně hrát, můžeme se klidně dočkat další potupy!

 

Sestava: Luzum - Fiala (Zikmund), Krejcárek, Kapal, Muller - Měchura, Florián, Škvor, Nerad (Eichler) - Uršic, Horák

 

Autor: Kamil Krejcárek


 

 

Foto: Marek Škvor

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci