Fotbalová přípravka stříbrná na Ostředeckém poháru 2015

 

V sobotu 17. ledna v hale ZŠ Sázava uspořádala TJ Sokol Ostředek třetí ročník Ostředeckého halového poháru pro starší přípravky. Zaslouženým vítězem se stal tým ratměřických šelem, které si tak zopakovaly loňský triumf. Naše přípravka se ovšem neztratila a vybojovala stříbrné medaile!

 

 

Naši nejmenší fotbalisté s pohárem a stříbrnými medailemi

Horní řada zleva: F.Biras, V.Bareš, Š.Vrána, J.Svoboda a L.Mistolerová

Dolní řada zleva: A.Pejša, P.Smrkovský, P.Rezková, J.Biras, A.Hýblová

Vpředu leží P.Hajný

 

Turnaje se zúčastnily týmy z Krhanic, Trhového Štěpánova, Sázavy, Stříbrné Skalice, Vlašimi, Nespek, Ratměřic a náš tým.

 

Dopoledne se hrála skupinová fáze, kdy mužstva byla rozdělena do dvou čtyřčlenných skupin.

 

Skupinu A vyhrály Krhanice, které v zápase o skupinové vítězství porazily naše hráče nejtěsnějším poměrem 1:0. Zápas to byl vyrovnaný, rozhodlo zaváhání celého týmu v poslední minutě utkání.

 

1.

Krhanice

5:0

7

2.

Ostředek

6:1

6

3.

Trhový Štěpánov

5:2

4

4.

Stříbrná Skalice

0:13

0

 

V béčku triumfovala Vlašim, která dokázala jako jediná porazit pozdějšího vítěze z Ratměřic, patrně šetřícího síly na boje o medaile.

 

1.

Vlašim

5:1

7

2.

Ratměřice

6:3

6

3.

Sázava

6:3

4

4.

Nespeky

0:10

0

 

Odpoledne se hrála utkání o konečná pořadí- Celky na třetích a čtvrtých místech hrály o 5. až 8. místo, zatímco první dva celky ze skupin si to rozdaly o medaile.

 

V prvním semifinále se utkali naši špunti s tradičním soupeřem Vlašimí, která se ujala vedení v úvodu utkání po rohovém kopu. Naši dokázali dvěma góly Štěpána Vrány skóre otočit a v dramatickém závěru těsné vedení uhájili. Velké emoce vyvolala situace ze závěru zápasu, kdy gólman Pepča Hajný vyběhnutím zabránil protiútoku Vlašimi, a řešilo se, zda hrál rukou ještě v brankovišti či již mimo něj, tedy zda měla či neměla být písknutá penalta. Sudí Láďa Tinák, který měl výhled zakryt skrumáží těl, nechal, k nevoli vlašimských, pokračovat ve hře.

 

Druhé semifinále se proměnilo v exhibici Ratměřic, které nastřílely do krhanické sítě jedenáct gólů.

 

Bronzová Vlašim

 

Bronzové medaile vybojovala Vlašim, která v zápase o třetí místo porazila 1:0 Krhanice, na které tak zbyla nepopulární bramborová pozice.

 

Vítězné ratměřické šelmy, jak si tento tým říká.

 

Náš tým se ve finále potkal s Ratměřicemi. Úvod se nám nevydařil, ratměřické šelmy vlétly na naše jako uragán a rychle si vytvořily tříbrankový náskok, který ještě do konce zápasu navýšily na konečných 5:0 a zaslouženě se staly, podruhé v řadě, vítězem celého turnaje. Naši si ale i tak zaslouží velkou pochvalu.

 

Zleva: D.Kozák, T.Dytrich, V.Liška, A.Nerad

 

 

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen krhanický Antonín Nerad. Titul nejlepšího střelce si odvezl za deset gólů ratměřický Viktor Liška. Pohár pro nejlepšího brankáře si odnesl sázavský Tadeáš Dytrich. Nejmladší hráč turnaje – Daniel Kozák (r.2009) ze Stříbrné Skalice si mohl vychutnat sladkou odměnu v podobě velké čokolády.

 

 

Konečné pořadí

 

1.

 TJ Svoboda Ratměřice

2.

 TJ Sokol Ostředek

3.

 FC Graffin Vlašim

4.

 TJ Sokol Krhanice

5.

 FK Kavalier Sázava

6.

 TJ Sokol Trhový Štěpánov 

7.

 TJ Meteor Stříbrná Skalice

8.

 TJ Sokol Nespeky

 

  

První tři týmy si odvezly domů poháry, medaile a lahev dětského šampaňského. Všechny pak tašku plnou sladkostí.

 

 

Přehled všech výsledků

 

Poděkování patří všem, kteří se na úspěšném průběhu turnaje podíleli, zejména pak Obci Ostředek za finanční příspěvek na zajištění turnaje, panu Františku Filipovi z Pekárny FITA Tatouňovice za bezplatnou dodávku pečiva , Marcele Kůrkové s Věrou Měchurovou za provozování mini-stánku s občerstvením a Láďovi Tinákovi za odpískání celého turnaje. Nesmíme zapomenout na naše žáky – Kristýnu Kubíkovou, Zuzku Vernerovou a Járu Rezka za obsluhu časomíry, vedení statistiky střelců a pomoc při předávání cen.

 

Další ročník turnaje proběhne v sobotu 6.února 2016.


 

 

Přehled zápasů našeho týmu

 

Sokol Ostředek - Meteor Stříbrná Skalice 4:0

branky: Š.Vrána 2, F.Biras, V.Bareš

 

Sokol Ostředek - Sokol Trhový Štěpánov 2:0

branky: Š.Vrána 2

 

Sokol Ostředek - Sokol Krhanice 0:1

 

Sokol Ostředek - FC Graffin Vlašim 2:1

branky: Š.Vrána 2

 

Sokol Ostředek - Svoboda Ratměřice 0:5


  

Štěpán Vrána - se šesti góly druhým nejlepším střelcem turnaje

Benjamínek týmu Péťa Smrkovský s Adámkem Pejšou

Ostředecký kotel na tribuně

Jirka Svoboda v semifinálovém dramatu s Vlašimí

Ve finále jsme na Ratměřice nestačili.

Vyhlášení výsledků Dekorování stříbrnými medailemi

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci