Shrnutí učinkování přípravky během sezóny 2012/13 z pohledu trenéra Martina Nováka

 

Než začnu hodnotit sezonu rád bych zdůraznil jednu věc, kterou mnoho lidí v mládežnických kategoriích přehlíží. Tým by se neměl ani tolik hodnotit podle toho jaké uhraje výsledky. Je důležité hodnotit INDIVIDUÁLNÍ VÝKON. Dle mého osobního názoru mládež v Ostředku za ty 3 roky, co u ní působím udělala velký krok vpřed. Stačí se kouknout na určité hráče, kde byli před těmi 3 roky a kde jsou dnes. Nechci tu konkrétně jmenovat, každý určitě ví, jaký kus práce odvedl za ty roky a kde by měl ještě přidat. U určitých hráčů jsou vidět takové pokroky, že se na ně vyptávali kluby jako Vlašim.

 

Výsledky sice nebyli na jaře tak dobré jako na podzim, ale jak říkám hráčům: ,,jste přípravka, vy se na ten velký fotbal teprve připravujete , učíte se ho"" a v takovém duchu bych chtěl do budoucna pokračovat. Méně tlaku na výsledek, větší důraz a podpora dětí v tom, aby se zlepšovali a fotbal si zahráli nejen na tréninku ale i doma u baráku, protože pokud se chtějí stát těmi plnohodnotnými fotbalisty, bez tvrdého a poctivého tréninku to nepůjde. Tohle je jen takové moje malé vyjádření po sezoně, jaký mám na to já názor. Teď už k tomu shrnutí.

 

Na začátku sezony jsme postavili 2 mužstva mladší přípravku a mladší žáci. Mladší žáci ještě dohrávají svou soutěž, takže těm se zatím věnovat nebudu. Mladší přípravka začala svou mistrovskou pouť v okresním přeboru, hraném formou mini-turnajů. Do naší skupiny nám byly nalosovány týmy Vlašimi(B a D) a Pravonín. Již od prvních turnajů jsme ukazovali, že se s námi musí počítat. Po dvou turnajích jsme se pasovali do role favorita skupiny. Celkové skóre za všech 5 turnajů činilo skvělých 64:9. Fotbal jsme si užívali a zaslouženě postoupili do FINÁLOVÉ SKUPINY OKRESNÍHO PŘEBORU mezi nejlepších pět týmů na okrese.

 

Přes zimu nám trochu ,,ztvrdli nohy"", což bylo vidět na halových turnajích. Postupem času jsme se ale do toho zase začali dostávat. Halovou sezónu jsme začali na Štěpánovském turnaji pro starší přípravky konaném ve Zruči. První zimní turnaj určený pro mladší přípravku jsme odehráli o týden později v Sázavě, který pořádal domácí FK Kavalier. Na turnaj nám dorazilo pouze 6 dětí a v kombinaci s nerozehraností se nám výsledkově moc nedařilo, i když jsme herně se soupeři drželi krok. Další turnaj, na kterém jsme se představili byl Ondrášovka Cup v Poříčí. V pěkné hale jsme odehráli turnaj důstojně, moc nechybělo a v play-off jsme málem vyřadili domácí Poříčí a hráli o medaile. Na turnaji jsme obsadili 6 místo. Následoval námi pořádaný turnaj Sycorex Cupv Sázavě. Na turnaji už se nám vedlo o poznání lépe, dosvědčuje to i celkové 3.místo. Poté jsme skončili čtvrtí na turnaji ONEŠ Cup pořádaném Ratměřicemi v hale v Bystřici. Poslední turnaj jsme odehráli ve Vlašimi. Konečným 4.místem jsme zakončili halovou sezonu.

 

Pak již následovala finálová skupina okresního přeboru. Bylo vidět, že soupeři jsou na opravdu dobré úrovni a konkurence bude pro nás velice těžká. Turnaje nebudu detailně rozebírat, napíši jen souhrn. Celkově jsem obsadili 5.místo, což si myslím je velice dobrý úspěch. Je důležité vzít si z celé sezony, jak to dobré tak i to zlé, ponaučit se a dál tvrdě dřít, když budeme makat, trénovat, snažit se a nebudeme se bát hrát fotbal určitě můžeme jít výše. Mé přání, je aby tým zůstal pohromadě, aby jsme do nové sezóny, již jako starší přípravka, vstoupili stejně jako do té letošní a hlavně, aby to děti, o které se staráme, bavilo a těšili se na každý zápas a trénink.

 

Poděkování patří všem rodičům, prarodičům, příbuzným hráčů, atd., kteří nás po celou sezónu doprovázeli a podporovali.

 

PS. Mistrovská sezona skončila, ale nás čekají ještě 2 přátelské turnaje v Ratměřicích (sobota 15.června) a domácí turnaj JOMA CUP v Ostředku (sobota 22.června), takže tréninky stále pokračují !!!!

 

Martin Novák

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci