Ostředečtí fotbalisté ukázali, jak za půlhodiny ztratit vyhraný zápas

V sobotním utkání proti Bystřici ukázali ostředečtí fotbalisté, jak se během závěrečné půlhodiny nechá přijít o dvoubrankový náskok a prohrát vyhraný zápas. Po velmi dobrém výkonu v první půlce, kdy předváděli pohledné fotbalové akce (bohužel jsme proměnili jen dvě), byl druhý poločas tragický- Naši ho v podstatě odchodili a soupeř je v posledních deseti minutách, po našich chybách, dorazil a otočil skóre na konečných 2:3 (2:0).

 

V úvodu zápasu zahrozili hosté, kteří se dokázali dvakrát během krátké doby dostat až před našeho gólmana Podroužka, ale šance nevyužili. V osmé minutě nacentroval míč na hranici šestnáctky Petr Florián, Milan Škvor jej hlavou sklepl na Fandu Macháčka, který střelou po zemi překonal bystřického gólmana Kohoutka – 1:0.

 

Hned za minutku zatáhl po lajně míč Zdeněk Měchura, našel na malém vápně volného Petra Floriána, který ale míč poslal těsně vedle brány. Další pohlednou akci předvedli naši v 15.minutě. Agilně hrající Zdenda Měchura, posunul míč na Petra Floriána, který prostrčil balón do vápna na Pepu Šilhavého, jehož střelu gólman Bystřice s námahou vyrazil.

 

V 19.minutě utekl po lajně opět Zdeněk Měchura a poslal centr do vápna, ale ani tentokráte nedokázal Petr Florián míč nasměrovat do odkryté bystřické branky. Ve stejné minutě zahodil další tutovku Milan Škvor, když po příhravce od Petra Floriána střílel z malého vápna těsně vedle.

 

Ve 20.minutě zaváhala naše obrana, ale bystřický hráč naštěstí mířil těsně vedle naší branky. Ve 27. minutě doběhl Ondra Vildman téměř ztracený míč směřující do zámezí a poslal ho obloučkem před branku, kde ho volný Zdeněk Měchura v akrobatické pozici uklidil do sítě – 2:0. V tuto chvíli si nikdo nepředstavoval, že bychom mohli v sobotu prohrát.

 

Varování, že Bystřice ještě nesložila zbraně, přišlo relativně brzy. V krátkém sledu chybovali David Kumsta a Jenda Müller, ale soupeř své příležitosti zahodil. Těsně před přestávkou protáhl bystřického gólmana svou střelou Ondra Vildman. Do kabin jsme tedy odcházeli za luxusního dvoubrankového vedení a všichni jsme očekávali, že zkraje druhé půlky načatého soupeře dorazíme.

 

Realita druhého poločasu byla k naší smůle zcela jiná. Naši hráči z nevysvětlitelného důvodu přestali hrát a celý druhý poločas odchodili. Naši hráli tragicky, čehož soupeř využil a jednoznačně nás přehrával. Když už jsme se dostali na soupeřovu půlku, tak jsme se snažili vše tahat po levé straně, zatímco na pravé straně se neustále nabízel volný Zdeněk Měchura, který v první půli bystřickým zadákům utíkal. Vzadu jsme, místo razantních odkopů, neustále něco vymýšleli a ztráceli balóny.

 

Do 60.minuty nás držel gólman Podroužek a stálo při nás i štěstí, ale asi jsme ho urazili a tak se od nás odvrátilo. Po závaru v našem vápně, kdy nikdo z našich nedokázal míč odkopnout do bezpečí, se ho zmocnil soupeř a prostřelil skrumáž hráčů – 2:1.

 

Ještě v osmdesáté minutě jsme vedli a doufali, že těch deset minut nějak ukopeme a vyhrajeme. Bohužel v ten nejhorší moment přišlo zaváhání, jinak v sobotu výborného, gólmana Podroužka, který místo, aby míč pustil do zázemí, jej chtěl chytit a tak si ho jen splácl. Bohužel na něj pak nedosáhl a soupeřův hráč ho poslal zpět před bránu a hosté pohodlně vyrovnali.

 

Při pohledu na průběh zápasu by byla remíza asi spravedlivá. Hosté však ucítili šanci, že by mohli náš tým zcela srazit na kolena. V 88.minutě chyboval Pepa Šilhavý. Sice doběhl míč u lajny dříve než soupeř, ale místo odkopu chtěl hrát, o balón přišel a z centru před bránu Bystřice skórovala potřetí.

 

V nastavení se mohl stát slavným střídající Eda Špalek. Jeho dělovku směřující do brány však bystřický gólman Kohoutek vyrazil na roh.

 

Výhra nad Mysličí tedy nepomohla, opět jsme se sami připravili o body a budeme se muset hodně snažit, abychom se na jaře dostali do klidnějších vod a nehráli až do konce o záchranu. Třeba už vyhrajeme v sobotu v Netvořicích.

 

Ostředecká sestava:
Podroužek – Kumsta, Burcev, Uršic (70.), Müller – Macháček, Škvor M., Florián, Šilhavý – Vildman, Měchura


 

 

 

 

 

 

 

 


Obrázek: P1010982.JPG

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci