Série ostředeckých fotbalistů skončila po tragickém výkonu v Mysliči

Ostředečtí fotbalisté dnes v Mysliči ztratili svou jarní neporazitelnost. Již před zápasem se dal čekat těžký zápas se soupeřem, který nedostatek fotbalovosti nahrazuje bojovností a tvrdostí často za hranicí pravidel a k tomu ještě na jeho malém hrbolatém hřišti patřícím parametry do pralesní ligy. Veškerá očekávání se naplnila, soupeř hrál, tak jak se čekalo, ale přesto to naše hráče asi překvapilo. Bez výjimky podali mátožný, tragický výkon. Chyběl vtip a nápad, kterým bychom nefotbalový odkopávací styl Mysliče dokázali pokořit.

Naši jeli do Mysliče vyhrát, místo toho odjíždějí s porážkou a sotva někdo, kdo nebyl přítomen, uvěří, že vše, tedy alespoň z naší strany, proběhlo navzdory svodům čestně a v duchu fair-play. O rozhodčím, zejména v druhé půli, bych se to bál tvrdit. No i když moc se snažit nemusel, naše nemohoucnost ho nenutila k nějakým velkým výkonům. Pouze zapomněl odpískat penaltu po faulu na Ondru Vildmana, kdy byl slyšet náraz kostí i na druhé straně hřiště. Zcela bez povšimnutí nechal pan sudí napadení našeho pomezního rozhodčího podnapilým domácím fanouškem, kterého musel uklidňovat domácí kapitán. Sudí dělal, že nic nevidí.

Začátek zápasu se našim nepovedl, stačilo patnáct minut a dvě hrubá zaváhání obrany a domácí urputně všemi povolenými i nepovolenými prostředky bojující o záchranu nám dali dva góly a bylo vymalováno. Nefotbalový soupeř pak už jen odkopával míče a na naší straně se střídala bída s nouzí. Všichni naši hráči se báli jít do osobních soubojů, snad s obavou, že dostanou nakopáno.

Náznak oživení přineslo střídání před půlkou, kdy zraněného Daňka vystřídal Ondra Vildman. Během posledních pěti minut se ke střelbě dostali Ondra Vildman a Ondra Hanibal, ale shodně mířili nad mysličskou bránu. Záblesk fotbalovosti z naší strany se na hřišti mihl, když Fanda Macháček zatáhl po lajně, nahrál Edovi Špalkovi a jeho střelu musel mysličský gólman vytáhnout nad břevno. Kýžený kontaktní gól do kabin se nám tedy bohužel vstřelit nepodařilo, nicméně jsme doufali, že hru z posledních minut první půle uvidíme z naší strany i v druhých 45 minutách.

Bohužel tomu tak nebylo, přestože míč byl na našich kopačkách určitě více času, nepřesnosti v přihrávkách a nedůraz v osobních soubojích hatili možné šance již v zárodku. Je otázkou, jak by se zápas dále vyvíjel, kdyby sudí písknul penaltu po faulu na Ondru Vildmana. Nestalo se a největší šancí z naší strany tak měl domácí stoper, který těsně před závěrečným hvizdem hlavičkoval do břevna vlastní branky.

Domácí si tedy po výhře 2:0(2:0) připsali tři body a naši mají o čem přemýšlet, protože je dnes neporazil soupeř, ale oni sami sebe. Pokud se nedá do hry srdíčko, nelze porazit ani takového soupeře jako je Myslič.

V sobotu 11.června mají naši hráči možnost první nápravy, hostíme od 17h Netvořice a vítězstvím si zajistíme pěknou konečnou třetí příčku.

 

Ostředecká sestava:

Škvor J. - Měchura, Florián, Uršic, Macháček - Krejcárek, Škvor M., Hanibal, Šilhavý - Daněk, Špalek E.

střídali: Vildman, Šmerha

 




 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci