Ostředecký pohár starších přípravek vyhrály Soběhrdy

IMG 8801

Divišov / Ostředek (7.místo)

V sobotu jsme uspořádali v hale ZŠ Sázava v únoru již třetí halový turnaj o Ostředecký pohár, tentokráte pro starší fotbalové přípravky. Hlavním partnerem byla společnost ZEPPELIN CZ s.r.o., za jejíž podporu velice děkujeme.

logo Zeppelin

Osm týmů bylo rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým. Nejlepší dva týmy postoupily do semifinále, zbylé dva si to rozdali křížem s mužstvy z druhé skupiny o 5.místo.

Ve skupině A dominoval jeden ze spolufavoritů turnaje - tým z Krhanic. Naše divišovsko- ostředecká přípravka měla skupinu dobře rozehranou. Po úvodní prohře s Krhanicemi (0:2) plichtila se Soběhrdy, byť se převážně hrálo na polovině soupeře, ale vzhledem k dalším zápasům jí stačilo vyhrát nad týmem Tichonice/Kácov a postoupila by do bojů o medaile. Opět to byl zápas na jednu branku, ale našim chyběla přihrávka a soupeř pak potrestal dvě naše chyby. Z postupu do semifinále se tak radovaly Soběhrdy. Našim patřilo nakonec ve skupině až poslední místo.

V béčku měly jasně navrch týmy SK Bystřice a Svoboda Ratměřice, které s přehledem postoupily. 

Našim se příliš nedařilo ani v play-off o konečné 5.místo, protože na jeho úvod prohráli s družstvem Bílkovice / Chotýšany 1:2. Až zápas o 7.místo přinesl našim výhru. Naše přípravka uspěla v souboji s Tichonicemi 1:0. Páté místo vybojovaly Bílkovice díky výhře 2:0 nad Miřeticemi.

V prvním semifinále se zrodilo velké překvapení. Soběhrdy ubojovaly bezgólovou remízu s favorizovanou Bystřicí a v penaltové rozstřelu si vybojovaly účast ve finále. Další z favoritů - Krhanice ve druhém semifinále proti Ratměřicím nezaváhal.

Souboj o bronzové medaile přinesl velkou vyrovnanou bitvu. Během hrací doby se týmy gólově neprosadily a i následný penaltový rozstřel dlouho neměl vítěze. Z bronzu se nakonec radovala Bystřice. Nepopulární bramborová 4.pozice zbyla na Ratměřice.

IMG 8873

FK Soběhrdy (1.místo)

Finále se hrálo "na jednu branku". Krhanice se však pěknou kombinační hrou neprosadily, obrana Soběhrd byla neprostupná jak skála. A v samém závěru se soběhrdským podařil odkop z vlastní půlky, který přeskočil krhanického gólmana, jenž stál na polovině hřiště. Soběhrdy se tak radovaly z překvapivého turnajového triumfu.

IMG 8857

Zleva: Kopecký, Starosta, Škvor a Zajíc

Nejlepším střelcem turnaje byl s 5 góly bílkovický Tomáš Zajíc. Nejlepším hráčem byl dle názoru pořadatelů soběhrdský Sebastian Kopecký. Cenu pro nejlepšího gólmana si odnesl bystřický Radek Škvor. Na čokoládě pro nejmladšího hráče si pochutnal bystřický Honza Starosta (r. 2016).

Nejlepší tři týmy získaly pohár a medaile. Každý celek odjel domů s taškou plnou sladkostí a drobných dárků.

Turnaj odřídili pánové rozhodčí Kramný a Fara. Děkujeme OFS Benešov za podporu ve formě zajištění rozhodčích na své náklady.

Děkujeme Matymu Procházkovi a Pavlu Švecovi, kteří se ujali role časoměřičů a zapisovatelů. Díky patří také Marcele Kůrkové s Pájou Rezkovou, které si vzali na starost ministánek s občerstvením. 


Tabulky skupin

Rozpis výsledků


 

IMG 8862

TJ Sokol Krhanice (2.místo)

IMG 8869

SK Bystřice (3.místo)

IMG 8792

TJ Svoboda Ratměřice (4.místo)

IMG 8807

Bílkovice / Chotýšany (5.místo)

IMG 8824

Sokol Miřetice (6.místo)

IMG 8818

Tichonice / Kácov (8.místo)


 IMG 8805

IMG 8812

IMG 8834

IMG 8835

IMG 8837

IMG 8839

IMG 8840

IMG 8842

IMG 8845

IMG 8847

IMG 8848

IMG 8851

IMG 8855

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci