Ostředecký votvírák potřetí za sebou ovládla Karolína Strnadová

IMG 9915

Zleva: Petr Jíša, Karolína Strnadová a Petr Vodička

V sobotu 10. září na sále ostředecké sokolovny uspořádali stolní tenisté již 9.ročník turnaje Ostředecký Votvírák, který již tradičně zahajuje novou sezónu na Benešovsku.  Patrně vzhledem k netradičnímu dřívějšímu termínu se turnaje zúčastnilo „pouze“ 19 hráčů z 10 klubů.

Ráno na účastníky čekala skupinová fáze. Hráči byli rozděleni do tří výkonnostních košů dle bodového hodnocení ELO, ze kterých se vylosovalo složení čtyř skupin. Vítězové skupiny šli rovnou do čtvrtfinále, druzí a třetí si to rozdali v osmifinále. Na ostatní čekal pavouk útěchy.

Finále pavouka útěchy přineslo souboj mezi Petr Stanovským, hájícím nově barvy Divišova a pyšelským mladíkem Adamem Dvořáčkem. Z výhry a ceny útěchy –balení Svijanské 11° se radoval Stanovský. 

IMG 9920

Dominik Matouš

Z ostředeckých hráčů se nejvíce dařilo Dominiku Matoušovi, který vyhrál svou skupinu, když si poradil i nasazeným Křížem z Divišova. Ve čtvrtfinále svedl neúspěšnou pětisetovou bitvu s Petrem Vodičkou a nakonec mu patřilo v celkovém hodnocení pěkné 8.místo.

Do semifinálových bojů se probojovali tři z nejvýše nasazených - obhájkyně a nasazená jednička Karolína Strnadová z Velkých Popovic, louňovický Petr Jíša, divišovský Lubomír Kříž a dále Petr Vodička z Divišova.

Bronz získal v divišovském souboji Petr Vodička, který si ve třech setech poradil s týmovým kolegou Lubomírem Křížem (11:2, 11:6 a 12:10).

Finále ovládla Karolína Strnadová, která ve třech setech porazila Petra Jíšu (11:1, 11:8, 11:9) a vyhrála tak turnaj potřetí v řadě.

Nejlepší trojice turnaje si domů odvezla speciální medaile a dárkové koše. Vítězná Strnadová získala do svého držení na další rok velký putovní pohár. Hráči na 4. až 10. místě obdrželi malou sošku stolního tenisty.

Turnaj byl pro všechny hráče velmi dobrou přípravou na blížící se začátek nové sezóny (1.kolo se hraje již příští týden).

Děkujeme všem hráčům za účast, Jakubovi Jarolímovi za ujmutí se role rozhodčího v zápase o 3.místo a ve finále a OSST Benešov za dotaci na ceny.

Poděkování patří i Marcele Kůrkové, která se postarala o občerstvení hráčů během turnaje. A ostředeckým hasičům za zapůjčení klubovny a pivních setů.  


Tabulky skupin

Pavouci

Konečné pořadí


IMG 9916

IMG 9910

Zleva: Lubomír Kříž, Vladislav Klápa, Milan Novák, Milan Pekárek, Dominik Matouš, Vojtěch Hruška a Jakub Jarolím


Finále

IMG 9903

IMG 9893


Zápas o 3.místo

IMG 9890

IMG 9888


 Finále pavouka útěchy

IMG 9908

IMG 9883


IMG 9873

IMG 9874

IMG 9876

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci