Divoká přestřelka v Miřeticích přinesla tři body

Sokol Miřetice B - Sokol Ostředek 5:6 (2:5)

branky:  Horák 2, Florián 2, Nepraš, Fuksa

sestava:  Škvor J. - Müller (81. Procházka), Schärfer, Škvor M. (63. Fuksa), Krejcárek - Veselý, Florián, Hanibal, Klus (87. Fiala) - Nepraš, Horák


Ve 23. kole jsme nastoupili na hřišti Miřetic "B". Potřebovali jsme už nutně plně bodovat, abychom udrželi kontakt s čelem tabulky. Miřetice byly v tabulce na 9. místě. Do karet nám také mělo hrát, že místní áčko mělo zápas na stejném hřišti od 14:00. Byl tak předpoklad, že by domácí nemuseli být posíleni o hráče hrající pravidelně I.B třídu, ale opak byl nakonec pravdou. Na druhou stranu velmi malé hřiště, na kterém domácí hrají své zápasy, vybízí k tvrdému fotbalu plného osobních soubojů, což nám úplně tak nevyhovuje. I tak jsme jeli do Miřetic s jasným cílem odvézt si tři body.

Do Miřetic nás cestovalo na venkovní zápas slušných 14 hráčů. Poprvé se v ostředeckém dresu představila nová posila Vítek Fuksa, jehož registraci dotáhl předseda prakticky dva dny před zápasem. Vítek by měl být posilou pro naše útočné řady. Stopera musel opět hrát David Schärfer, protože natažený sval Honzy Štěch si žádá delší čas na rekonvalescenci. Před Davidem hrál Milan Škvor a na becích pak Kamil Krejcárek a Honza Müller. Ve středu zálohy nastoupil Petr Florian a Ondra Hanibal. Na pravém kraji musel zaskočit Jarda Klus a na levého záložníka si pak stoupl Vláďa Veselý. V útoku s Kubou Horákem nastoupil Zdeněk Nepraš s úkolem hrát spíše zataženého podhrota. 

Utkání se odvíjelo dle předpokladů, hra na malém hřišti nám úplně nesedí a zpočátku jsme se museli vyrovnávat s množstvím soubojů a s nedostatkem času na rozehrávku. Domácí jsou této hře evidentně navyklí, a tak jsme prvních 10 minut tahali za kratší konec. Přesto se nám povedlo domácí dokonale zaskočit. Ve 14. minutě se po centru do vápna prosadil hlavou Kuba Horák - 0:1. O dvě minuty později jsme své vedení dokonce navýšili. Flori poslal ze středu pole přihrávku na nabíhajícího Vláďu Veselého a ten našel před brankou Kubu Horáka. Kuba nadvakrát doklepl míč do branky - 0:2. To však nebylo všechno. Hned o minutu později skvěle zabojoval Kuba Horák, na hranici vápna na pravé straně si tělem odstavil protihráče a dával do vápna. Zdenda Nepraš ještě prodloužil na Floriho a ten vsítil náš třetí gól během tří minut - 0:3. Krátce poté orazítkoval Kuba Horák tyčku. Domácí vypadali opařeně, ale zbraně nesložili. Během 24. a 25. minuty nám ukázali, že také umí dávat slepené góly. Nejprve nám prošel míč středem a útočník domácích se prosadil sám před brankářem, o minutu později se domácí prosadili utaženou střelou z hranice vápna. Rázem to bylo 2:3 a bylo zase o co hrát. Ve 30. minutě jsme ale opět ramínko vah zápasu posunuli trochu více na svou stranu. Zdenda Nepraš využil chyby v rozehrávce stopera domácích a před brankářem se mu podařilo píchnou špičkou míč do branky - 2:4. Ve 35. minutě se pak prosadil Petr Florian a byla to krásná akce. Petr dostal míč na hranici vápna a zády k brance si hezkou otočkou přebral míč do pohybu, čímž vyřadil ze hry oba obránce, které měl za zády. Míč pak uklidil k tyči a my vedli již 2:5. To byl také konečný výsledek poločasu.

Ve druhém poločase jsme se museli bohužel o výsledek strachovat. Domácí přidali na důrazu a bojovnosti a my jsme se postupně dostávali ze hry. V 59. minutě se dopustil Jarda Klus faulu ve vápně a domácí z penalty snížili - 3:5. V 69. minutě už to bylo pouze o gól, když se z přímého kopu trefil Turek. V 73. minutě pak bylo bohužel vyrovnáno, když se z dorážky trefil Seidl a my jsme tak čelili dalšímu našemu kolapsu, který mohl znamenat ztrátu bodů. Do konce zápasu jsme měli přeci jen více ze hry, ale nedokázali jsme se prosadit před brankou domácích. Až v 89. minutě zahrával přímý volný kop do vápna Láďa Veselý, našel přesně hlavu Petra Floriána a ten vrátil před branku na úplně volného Vítka Fuksu. Ten se trefil přesně a uvedl se tak v našem týmu nejlépe jak mohl - 5:6. S tímto výsledkem také skončil zápas a my si po divokém utkání připsali tři body do tabulky. 

Nakonec jsme zápas plný zvratů zvládli a konečně jsme také jednou měli v závěru utkání více štěstí my.

Již dnes hrajeme odvetu semifinále poháru proti Křivsoudovu a v sobotu pak domácí utkání proti Bílkovicím. Přijďte nás podpořit!

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci