Fotbalisté jdou přes favorizovaný Křivsoudov do finále poháru OFS

Sokol Ostředek - FC Křivsoudov  2:1 (1:1)

branky: Horák, Florián

sestava: Škvor J. - Krejcárek (46. Sidor, 89. Nerad), Štěch (63. Müller), Schärfer, Nepraš - Hanibal, Florián, Šimáček (76.Vildman) - Horák, Svoboda


 OLYMPUS DIGITAL CAMERA


V letošní sezóně se díky skvělé jízdě našich fotbalistů v poháru OFS chodí na fotbal v Ostředku často i ve středu. Tentokrát byla na programu odveta semifinále poháru proti Křivsoudovu. V dubnu jsme na hřišti tohoto aspiranta na postup z okresního přeboru zvítězili a vytvořili si tak skvělou výchozí pozici pro domácí odvetu. Chtěli jsme navázat na přesvědčivý výkon z prvního zápasu a byli jsme odhodláni se poprat o postup do finále poháru OFS. Větší zápas  totiž historie ostředeckého fotbalu nepamatuje, v předvečer oslav 60. let fotbalu v Ostředku by se jednalo o jedinečný úspěch.

Při skládání sestavy jsme se sice museli vypořádat s několika absencemi, přesto měl Borina k dispozici slušný počet hráčů. Mezi zraněné hráče se bohužel zařadil Milan Škvor, který si z divokého zápasu proti Miřeticím odnesl zlomené žebro. Naopak se po svalovém zranění vrátil Honza Štěch a postavil se hned do stoperské dvojice s Davidem. Na kraji pravé obrany hrál Kamil Krejcárek a nalevo Láďa Veselý. Ve středu zálohy spolu nastoupili Petr Florian a Ondra Hanibal, na pravém kraji Zdeněk Nepraš a vlevo Tomáš Svoboda. Kuba Horák se pak postavil tradičně na hrot útoku, Pavel Šimáček ho podporoval z pozice mírně zataženější.
 
Věděli jsme, že proti soupeři hrajícímu o soutěž výše, musíme opět zvolit agresivní fotbal s využitím rychlých hráčů po stranách. Hned od prvních minut začali především Kuba Horák s Tomášem Svobodou obraně hostí zle zatápět. Hned v 10.minutě jsme se dostali do vedení. Tomáš Svoboda sklepl na rozběhnutého Kubu Horáka a ten se v koncovce nemýlil - 1:0. O 5 minut později pro změnu Tomáš Svoboda se dostal k samostatnému úniku, udělal kličku brankáři, ale bohužel z úhlu minul branku hostů. V 19.minutě bylo utkání srovnáno. Láďa Veselý zastavil útočníka hostů ve vlastním vápně pouze za cenu faulu a kopala se penalta. Jirka Škvor sice střelu Štiky skvěle vyrazil, ale rozhodčí se rozhodli vložit se do utkání více než je zdrávo. Asistent u postranní čáry signalizoval postavení našeho brankáře mimo brankovou čáru a penalta se tedy musela opakovat. Přísné pravidlo, které jsme do té doby mohli vídat pouze na úrovni nejvyšší, doputovalo i k nám do Ostředka. Druhým pokusem už Štika nepohrdl a utkání bylo srovnané - 1:1. Tímto výsledkem končil i první poločas. 
 
Do druhého poločasu vystřídal Eda Sidor Kamila Krejcárka. Chtěli jsme ještě více zrychlit naší záložní řadu. I v druhém poločase jsme byli lepším týmem. Hosté jednou museli vykopnout míč z brankové čáry, po druhé je zachránila tyč. Nakonec jsme utkání rozhodli v až v 90. minutě. Eda Sidor vybojoval svou rychlostí penaltu. Míč si na penaltový puntík postavil kapitán Petr Florián a střelou do šibenice nás poslal do finále poháru OFS!
 
Jsme ve finále, více netřeba dodávat. Po skvělém výkonu v obou zápasech jsme postoupili přes soupeře hrajícího o čelo okresního přeboru. Skvělá práce, kluci!!
 
Finálový soupeř vzejde ze dvojice Týnec n/S - Vrchotovy Janovice. Termíny finálových zápasů jsou stanoveny na středy 1. a 15. června, ale ve hře je změna na jeden finálový zápas na neutrální půdě. 

Kamil Krejcárek


 P1010001a

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci