Fotbalisté smázli Trhový Štěpánov pěti góly

Sokol Ostředek - FK Trhový Štěpánov  5:1 (2:0)

branky: Horák 3, Sidor, Florián

sestava: Škvor J. - Veselý (77.Müller), Štěch J., Škvor M., Měchura - Měchura, Florián, Schärfer, Sidor (60.Krejcárek) - Horák, Uršic (75.Vildman ČK)


Hned v prvním kole jarní části sezóny nás čekala ostrá prověrka. Na domácím hřišti jsme přivítali Trhový Štěpánov, který po podzimu byl na třetím místě tabulky s náskokem pěti bodů na naše mužstvo. 

Na podzim jsme na hřišti Štěpánova ostudně prohráli, když jsme sestavu doslova lepili každým, kdo v Ostředku alespoň někdy kopnul do míče. I když například Jarda Klus, kterého jsme objevili právě pro tento zápas, s námi od té doby zůstal a vede si velmi dobře. Nyní byla situace odlišná, Borinovi se v kabině hlásilo 15 velmi dobře připravených borců a mohli jsme prakticky postavit nejsilnější možnou sestavu.Na stopera si stoupl tradičně Honza Štěch, před ním hrál Milan Škvor a na stranách Zdenda Měchura a Láďa Veselý. Ve středu zálohy spolu opět nastoupili Petr Florian a David Schaffer. Na stranách dostali důvěru Eda Sidor a Zdeněk Nepraš. V útoku vedle Kuby Horáka nastoupil netradičně Lukáš Uršic.
 
První poločas jsme začali velmi dobře. Od samého začátku jsme byli bojovnější, důraznější na míči a měli jsme více ze hry. Trhový Štěpánov zvolil taktiku dlouhých nakopávaných míčů z kopačky stopera Čapka, ale s tím si Honza Štěch se svými kolegy z obrany bez problémů poradil. První branky jsme se dočkali ve 13. minutě. Zdenda Měchura si pohybem do lajny řekl o rozehrání přímého kopu na krátko a poslal do vápna krásný přetažený centr na zadní tyč, kde byl úplně sám Kuba Horák. Pro Kubu již nebyl problém poslat míč z první do branky - 1:0. O dvě minuty později bylo ještě veseleji, když se hezkou střelou prosadil Eda Sidor. Vedli jsme rázem 2:0 a drželi otěže zápasu pevně v rukou. Do konce poločasu již branka nepadla a tak se šlo do kabin za našeho vedení 2:0.
 
Do druhého poločasu jsme šli především s cílem vyhnout se obávané Csaplárově pasti a pokud možno brzy přidat branku, která by definitivně mohla zlomit utkání v náš prospěch. Povedlo se nám to hned ve 48. minutě, když se podruhé v utkání trefil Kuba Horák - 3:0. V 56. minutě jsme přidali čtvrtý gól. Novopečený fotbalista roku 2021 Petr Florian se prosadil po hezké akci, když u postranní čáry vybojoval míč na hostujícím Čapkovi Kuba Horák a předložil Petrovi do jasné šance - 4:0. V 53. minutě bylo pak hotovo úplně. Eda Sidor se probojoval do vápna a brankář Štěpánova ho při pokusu o výběh nešetrně trefil. Sudí Irion odpískal penaltu a Kuba Horák mohl z pokutového kopu završit hattrick - 5:0. Do konce utkání jsme ještě hostům dovolili čestnou branku, ale jinak jsme utkání s přehledem koncentrovaným výkonem dovedli do úspěšného konce.
 
V prvním jarním utkání jsme předvedli výborný výkon. Silnému soupeři jsme nedovolili prakticky nic a zaslouženě jsme vyhráli. S takovým výkonem se můžeme v naší skupině měřit s kýmkoliv. Poděkování za výkon patří bezezbytku všem. Nezbývá než potvrdit nastavený trend v příštím utkání ve Zdislavicích.

Kamil Krejcárek


P3260846

P3260847

P3260848

P3260849

P3260850

P3260851

P3260852

P3260853

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci