Mladí stolní tenisté vybojovali historické stříbro

IMG 7615 

V sobotu uspořádal náš oddíl stolního tenisu v ostředecké sokolovně finálový turnaj regionálního přeboru družstev mládeže Benešovska, který přinesl historický úspěch pro ostředecký stolní tenis. Družstvo ve složení Daniel Císař, Šimon Styblík, Petr Dodek a Vojtěch Kovář vybojovalo stříbrnou medaili, jako vůbec první ostředecký tým v historii.

Kromě našich se turnaje zúčastnila Bystřice, Sedlčany a Vlašim. Všechny čtyři týmy byly velmi vyrovnané, o čemž svědčí tabulka turnaje. Rozhodoval doslova každý míček.

V prvním zápase naši nestačili nejtěsnějším poměrem na Sedlčany, když o porážce rozhodla víceméně hned úvodní čtyřhra. Naše dvojice Dan / Šimon ve čtvrtém setu nevyužila čtyři mečboly, prohráli ho 15:17 a pak nezvládli ani pátý set. Míček tedy chyběl k remíze.

V druhém zápase s mladými hráčkami Vlašimi, které trénují 4-5 týdně, měli naši kluci nůž na krku. Pokud prohrají budou mít k medaili hodně daleko. Kluci zápas zvládli a soupeřkám dovolily bodovat až za rozhodnutého stavu 6:0. Naše výhra 7:3 a současně vítězství Bystřice nad Sedlčany dala našim jistotu minimálně bronzu.

V posledním zápase nás čekal již jistý vítěz soutěže z Bystřice. Utkání skončilo zaslouženou remízou, která pro naše barvy znamenala stříbrné medaile.

O konečném pořadí rozhodl součet bodů ze základní skupin, bodů za finálový turnaj a bonusových bodů za umístění na finálovém turnaji (6 – 4 -2 – 0).

Kluci si zaslouží za předvedené výkony velkou pochvalu. V sobotu bodově táhl tým Dan Císař, který nakonec díky tomu poskočil v hodnocení úspěšnosti dvouher na třetí místo, za což získal „bronzovou“ sošku. O moc nezaostával ani Šimon Styblík a prvně proti silnějším soupeřům bodoval i Petr Dodek. Vojta Kovář, který byl po nemoci, nastoupil jen na tři dvouhry.


Ostředek - Sedlčany  4:6

Ostředek - Vlašim  7:3

Bystřice - Ostředek  5:5


Finálový turnaj

tab finale

Konečné pořadí přeboru 2021/22

tab celkem

Pořadí úspěšnosti ve dvouhrách


 IMG 7636

IMG 7625

IMG 7613

IMG 7605


IMG 7588

IMG 7590

IMG 7598

IMG 7601
IMG 7602

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci