Fotbalisté zahájili přípravu osmibrankovou kanonádou v Ratajích

TJ Rataje n/S - Sokol Ostředek  1:8 (0:1)

branky: Uršic 2, Nepraš 2, Veselý 2, Horák, Schärfer

sestava: Škvor J. - Krejcárek, Štěch, Schärfer, Veselý - Nepraš, Florián, Uršic, Měchura - Horák, Vildman

střídali: Müller, Rezek, Procházka


Již tradičním soupeřem na začátek zimní přípravy je pro nás mužstvo Ratají nad Sázavou. Velkou výhodou pro nás je, že Rataje jsou nás ochotné pustit na přírodní trávník i v průběhu února a je jasné, že každý fotbalista upřednostní trávu přírodní před tou umělou. Za těch pár let se staly přípravná utkání s Ratajemi velmi příjemným zpestřením v průběhu zimní přípravy, kdy máme možnost se poprvé proběhnout v rámci zápasu.

Do utkání jsme nastoupili v poměrně zajímavé sestavě. Vůbec poprvé se v ostředeckém dresu představil David Schärfer - zimní posila z SK Náchod, který si stoupl před Honzu Štěcha na předstopera. Na pravém beku začal Kamil Krejcárek a na levém beku překvapivě Láďa Veselý. Ve středu zálohy začal Petr Florian s Lukášem Uršicem a na krajích pilovali lajnu Zdenda Měchura a Zdenda Nepraš. Na jarní sezónu se nám nejspíš rozpadne stabilní útočná dvojice, protože Eda Špalek je na testech v Sázavě. Příležitost v útoku s Kubou Horákem tentokrát dostal Ondra Vildman. Na střídačce byli ještě připraveni Jenda Muller, Jarda Rezek a hrající kouč Borina.
 
Utkání jsme začali opatrně  s vědomím, že je důležité si především zaběhat a nezranit se. Od začátku zápasu pro nás bylo obtížné vyrovnat se s těžkým terénem a také přivyknout jinému míči i prostoru po několika trénincích v ostředecké sokolovně. Měli jsme ale přeci jen více ze hry v porovnání se soupeřem, který se nejspíš viděl od Vánoc poprvé. I přes pár velkých šancí se nám však v prvním poločase podařilo vsítit pouze jednu branku, když se dobře ve vápně zorientoval Zdenda Nepraš. V druhém poločase jsme vadnoucího soupeře šetřili o poznání méně a zápas jsme nakonec vyhráli 8:1. Dva góly vsítil Lukáš Uršic, Zdenda Nepraš a Láďa Veselý. Jeden zásah pak přidal Kuba Horák a svůj první gól v ostředeckém dresu trefil z penalty David Schärfer.
 
Ve středu odjíždíme na soustředění do Jičína, kde by se mělo odbíhat hlavní penzum zimní přípravy. Na jaro budeme jistě kvalitně nachystaní!
 
Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci