Na cestě do čtvrtfinále poháru jsme nasázeli sedmičku Chotýšanům

Sokol Ostředek – Sokol Chotýšany  7:2 (3:0)

Branky: Nepraš 2, Novák, Florián, Měchura, Sidor, Škvor M.

Sestava: Nerad F. – Měchura, Štěch J., Škvor M., Dytrich (80. Procházka) – Novák (46. Vildman), Nepraš (48. Klus), Florián, Sidor – Horák (46. Kančij), Špalek


Dalším soupeřem našich fotbalistů v okresním poháru byly Chotýšany, hrající okresní přebor. Přes středeční termín mohl kouč Borina poslat na trávník velmi dobrou sestavu. Při absenci obou gólmanů oprášil své rukavice Fanda Nerad a předvedl velmi slušný výkon.

Naši se do soupeře pustili bez respektu a začali si vytvářet šance. V 7.minutě nastřelil Petr Florián tyčku. Za dvě minuty jsme se již radovali, když Zdeněk Nepraš placírkou poslal do brány odražený míč. Soupeře jsme zatlačili a šance přibývaly, ale ani Petr Florián z tresťnáku, ani střelecké pokusy Tomáše Dytrichy a Edy Sidora v bráně neskončily.

Neprosadil se ani Kuba Horák. Nejprve střílel těsně vedle po pěkné akci Martina Nováka a krátce na to trefil hlavou břevno po centru od Edy Špalka.

Ojediněle pak zahrozili hosté, ale tým podržel Fanda Nerad. Střelu hostujícího útočníka, který se hnal na něj, vytáhl mimo branku.

Ve 36. minutě jsme vstřelili druhou branku. Míč putoval po ose Fanda Nerad, Tomáš Dytrich do vápna, kam si nebojácně naběhl Martin Novák a zavěsil. Krátce na to málem prostřelil hostujícího brankáře z 25 metrů Eda Sidor.

Poločasový účet uzavřel svou druhou brankou Zdeněk Nepraš, který dostal balón krásně do ulice ve 44.minutě.

Do druhého poločasu nastoupili naši se dvěma změnami. Kubu Horáka nahradil Vasyl Kančij a Martina Nováka pak Ondra Vildman. Krátce po začátku druhé půlky odkulhal Zdeněk Nepraš, kterého nahradil Jarda Klus. Na naší aktivitě se to neprojevilo. Eda Sidor šel sám na brankáře, ale neuspěl. Lépe se dařilo ve 49. minutě Florimu, který po rohu dotlačil míč do chotýšanské branky a vedli jsme 4:0.

Jak byl tento gól důležitý se ukázalo za pár minut, kdy nám hosté rychle vstřelili dvě branky a ucítili šanci na možný obrat zápasu. Naštěstí se nekonal, ale uklidnění přinesla až 74. minuta, kdy se dostal za vápnem míč k volnému Zdendovi Měchurovi, který míč poslal do šibenice – 5:2.

Postup do čtvrtfinále poháru jsme ještě pečetili dvěma góly v samém závěru utkání. V 88. se trefil po přihrávce Edy Špalka Eda Sidor a za minutu na to dostal míč do otevřené obrany Milan Škvor, který přehodil vyběhnuvšího chotýšanského gólmana.

Fotbal v podání našeho týmu se líbil a všichni si užili zaslouženou děkovačku s diváky. Věřme, že nás toto vítězství nakopne a začneme sbírat body i v soutěži, třeba hned v neděli v Kondraci. Soupeře pro čtvrtfinále poháru OFS, které se bude hrát v úterý 28. září, budeme znát patrně až příští týden.


 1

2

3

4

5

6

7

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci