Fotbalisté přišli o výhru nad Libží v nastavení

Sokol Ostředek - FK Libež 2:2 (1:0)

branky: Sidor, Špalek

sestava: Škvor J. - Müller, Krejcárek, Škvor M., Dytrich - Nerad F. (87. Nerad J.), Florián, Uršic (64. Kančij), Sidor - Horák, Špalek (89. Dvořák)


V sobotu již byl konec veškeré legrace.V zápase s Libží jsme nutně potřebovali naplno bodovat. Po třech prohrách v řadě jsme s nulou bodů byli na samém konci tabulky. Libež byla přesně jedno místo před námi, také si start do sezóny zřejmě představovali jinak.

I přes typickou paniku v týdnu před zápasem se nakonec sešla slušná sestava. Poděkování patří těm, kteří narychlo změnili své plány a rozhodli se pomoci týmu. Do branky se po delší době dostal Jirka Škvor. I po výbuchu obrany v Popovicích nakonec dostali možnost na reparát Kamil Krejcárek a Milan Škvor ve středu obrany a Jenda Muller na levé straně. Na pravo pro něj netypicky nastoupil Tomáš Dytrych. Ve středu zálohy nastoupil Flori s Lukášem Uršicem, který se vrátil do sestavy po třech zápasech. Na krajích pak Eda Sidor a Fanda Nerad. V útoku klasicky měli hrozit Eda Špalek a Kuba Horák.
 
Utkání se již od samého začátku odvíjelo v bojovném duchu. Libež evidentně nastoupila s taktikou nenechat nám ani kousek prostoru a důrazně přistupovat k našim hráčům. Během poločasu jsme tak mohli být svědky celé řady nevybíravých zákroků. I díky způsobu své hry byla Libež v prvních 30. minutách nebezpečnější a zatápěla naší obraně. My jsme se ale také dostali ke svým brankovým příležitostem. Kuba Horák však po hezké kombinaci brankáře z úhlu neprostřelil. Až ve 40. minutě jsme se dočkali, když se prosadil Eda Sidor - 1:0. Do šaten jsme tak šli se slibným vedením.
 
Do druhého poločasu jsme šli s taktikou vyrovnat se Libži v tvrdosti a důrazu. Zpočátku se nám to i dařilo. Bohužel jsme se z přemíry snahy často dopouštěli zbytečných faulů. Po jednom takovém zahrávala Libež v 50. minutě přímý volný kop a nikým nehlídaný Janák hlavou zamířil přesně - 1:1. Poté již se hra odvíjela především ve středu hřiště, množství soubojů rozkouskovalo zápas a občasné výpady Libže po stranách jsme úspěšně hasili. V 80. minutě jsme si pak vzali vedení na svou stranu. Eda Špalek využil zpětnou přihrávku Kuby Horáka a rozvlnil síť za zády brankáře Libže. Od té doby jsme dali doslova veškeré síly do toho, abychom Libež udrželi mimo dostřel naší branky. Pokud se již hosté dostali k brance, tak obětavě zakročila naše obrana. Bohužel v 92. minutě jsme nezvládli ubránit  poslední útok Libže a Jeništa z malého vápna po odrazu srovnal utkání na konečných 2:2.
 
Remíza s Libží po brance v poslední minutě bohužel velmi bolela. Za bojovný výkon v druhém poločase jsme si vyhrát zasloužili. Možná to chtělo závěrečné minuty zahrát zkušeněji a držet míč zuby nehty na polovině hostí. Bohužel se nepovedlo. Každopádně se od takového výkonu můžeme jen odrazit. Příští týden na půdě Kondrace můžeme jen získat.

Kamil Krejcárek


 a1

a2

a3

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci