Fotbalisté nestačili doma na Zdislavice a jsou poslední

Sokol Ostředek - Sokol Zdislavice 3:4 (1:3)

branky: Nerad, Fišer, Horák

sestava: Malý - Krejcárek, Veselý, Šafránek (46. Klus), Müller - Nerad (51. Štěch), Nepraš, Měchura, Fišer - Špalek, Horák


V druhém utkání podzimní části sezóny jsme se utkali se Zdislavicemi. Hlavním cílem bylo napravit nevydařený zápas z minulého týdne, kdy jsme z důvodu obrovské personální krize jeli do Trhového Štěpánova v hodně improvizované sestavě. Bohužel již v týdnu před zápasem se Zdislavicemi bylo zřejmé, že nás čekají úplně stejné starosti i před tímto zápasem. Množství omluvenek z důvodu dovolených či zranění bylo opravdu velké. 

Nakonec musel Borina opět se sestavou doslova čarovat. Jeho zástupce pro samotný zápas Petr Florian, který nemohl nastoupit kvůli zranění, měl pak co dělat, aby svými hlasivkami mužstvo ukočíroval. Na stopera si stoupl nejzkušenější, tedy Vláďa Veselý. Na pravém beku prožil pak velkou premiéru Kamil Krejcárek. To samé se dá říci pro post předstopera, kde prožil premiéru v ostředeckém dresu Pepa Šafránek. Na levém beku pak nastoupil Jenda Muller. Ve středu zálohy hrál Zdenda Měchura se Zdendou Neprašem. Na krajích zálohy jim vypomáhali Erik Fišer a Fanda Nerad. Útok pak asi jako jediný nastoupil v normálním složení, Eda Špalek a Kuba Horák jsou naše stálice vepředu.
 
Už od samého začátku bylo patrné, že nás čeká složité utkání. Nesehranost a nezkušenost z nás doslova stříkala. Přesto jsme ve 13. minutě šli do vedení. Fanda Nerad zužitkoval před bránou zpětnou přihrávku od Edy Špalka a trefil se k tyči - 1:0. Pak už jsme ale celý první poločas tahali za kratší konec. Nejprve ve 21.minutě hosté po rychlém brejku srovnali skóre, aby hned o tři minuty později šli už do vedení. Tomáš Malý si bohužel nepohlídal centr na malé vápno a hostující Bouček pohodlně skóroval - 1:2. Ve 26. minutě jsme pak prohrávali už o dvě branky, když jsme byli opět nedůrazní před vlastní brankou - 1:3. Petr Florian se mohl v tu chvíli ukřičet. Bohužel už se do poločasu obraz hry příliš nezměnil, nebyli jsme si schopni vytvořit kloudnou akci, střed zálohy příliš nefungoval a vzadu jsme se uchylovali k záchranným nákopům. 
 
Do druhého poločasu jsme nastoupili s jednou změnou v sestavě. Zraněného Pepu Šafránka nahradil Jarda Klus a Kamil Krejcárek se přesunul na předstopera. Bohužel jsme ale ve 47. minutě inkasovali počtvrté. Opět po velkém nedůrazu v našem vápně. Nízké sebevědomí v kombinaci s nulovou bojovností bylo hlavním viníkem vedení soupeře v poměru 1:4. Ve 49. minutě se nám podařilo utkání trochu zkorigovat, když Erik Fišer doklepl do branky hezkou akci Edy Špalka. Od tohoto okamžiku už se naše hra trochu zlepšila, hlavně jsme byli jistější v obraně. Bohužel se nám ale podařilo přidat už jen jeden gól, když se Kuba Horák v 90. minutě protečkoval podél lajny až před branku hostí a z úhlu zakončil k tyči. Konečný výsledek tedy byl 3:4.
 
Je třeba konstatovat, že se nám začátek sezóny zle nevyvedl. V příštím utkání v Popovicích již je třeba opravdu bodovat, jinak se budeme u dna tabulky topit stále více. Vše vychází z ustálené sestavy a z docházky. To je věc, kterou jsme na začátku sezóny hrubě nezvládli. Věřme, že již bude jenom lépe.

Kamil Krejcárek


P8210629

P8210630

P8210631

P8210632

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci