Nekompletní fotbalisté nebodovali ani ve Zdislavicích

Sokol Zdislavice - Sokol Ostředek  3:1  (1:1)

Již dlouho před vzájemným měřením sil s celkem Zdislavic bylo jasné, že nás bude čekat velmi náročné utkání. Kvůli poznávací zájezdu ostředeckých labužníků za krásami a tajemnou atmosférou moravských vinných sklípků jsme nemohli počítat hned se čtveřici fotbalistů Špalek, Horák, Měchura a Nerad. Bohužel i přes opakované prosby nám Zdislavice nevyšli vstříc a odmítli přeložit utkání na neděli. Pokud k tomu připočteme stále se nelepšící zranění kotníku Milana Škvora, výlet Ládi Fialy do Kutné Hory, hon Jardy Rezka a pracovní povinnosti dalších, jeli jsme do Zdislavic doslova s torzem kádru.

Borina musel tedy při skládání sestavy velmi improvizovat a povolat i mladíky z dorostu. Obrana byla asi jediná, která nastoupila tak nějak v normálním složení. Trojice Dytrich, Uršic, Krejcárek nastupuje pravidelně. Na pozici pravého beka dostal důvěru Patrik Krajc, který se na tomto postu velice slušně prezentoval v pohárovém utkání s Pyšely. Ve středu zálohy si stoupl k Petrovi Floriánovi Zdeněk Nepraš. Na pravém záložníkovi dostal prostor Eda Sidor a na levé straně jsme museli improvizovat v podobě Erika Fišera, pro kterého to byl křest ohněm na defenzivně zodpovědnější pozici. V útoku jsme museli čarovat úplně, nakonec dostala důvěru mladá naděje Martin Novák a k němu se postavil sám Borina. Na lavičce náhradníků už zbývali jen Tomáš Malý a Jenda Muller.
 
Od samého začátku bylo znát, že spolu nastoupila sestava, která není vůbec sehraná. Na velmi malém hřišti se dala čekat taktická bitva plná soubojů a bylo třeba být v pohybu a neustále hledat volné prostory. To se nám bohužel ne vždy dařilo. Zdislavice evidentně hrají na domácím hřišti systémem dlouhých nakopávaných míčů za obranu nebo kolmých přihrávek na rychlé útočníky. Tuto taktiku však naše obrana dokázala velmi dobře eliminovat. Do vedení jsme se dostali jako první my. Ve 39. minutě se ve vápně velmi dobře zorientoval Eda Sidor a jeho střelu vyrazil brankář Klenot pouze před sebe. Mladý Martin Novák pohotově uklidil míč za jeho záda hlavičkou- 0:1. Bohužel jsem do poločasu vedení neudrželi, ve 44. minutě jsme dovolili domácím ojedinělou akci. Kubálek zůstal nepokrytý ve středu hřiště, dostal přihrávku a sám před brankářem Jirkou Škvorem nezaváhal - 1:1. Za minutu na to pískal rozhodčí poločas.
 
Druhý poločas pokračoval stejně jako první, naše obranná činnost fungovala velmi dobře, ale bohužel jsme nebyli vůbec nebezpeční v útoku. Naše akce, které rozjížděl Petr Florian a Eda Sidor, narážely na náš nedostatečný pohyb vepředu. V situacích, kdy bylo nutné rozhýbat soupeřovu obranu a přijít s překvapivou přihrávkou na nabíhajícího útočníka, jsme neprokazovali dostatečnou kvalitu a fotbalové myšlení. Naopak Zdislavice byly až neuvěřitelně efektivní, i druhou svou šanci dokázali využít, když se po rohu trefil hlavou Bouček. My jsme do konce zápasu na to již nedokázali reagovat. V samotném závěru jsme inkasovali již nic neřešící třetí branku, když jsme tou dobou hráli na tři obránce - 3:1.
 
I když si můžeme stokrát říkat, že v plné sestavě bychom ve Zdislavicích neprohráli, tak na kdyby se ve fotbale nehraje. Ve fotbale se hraje na góly a k těm jsme se v tomto zápase neměli šanci ani přiblížit. Realitou je, že i přes počáteční nadšení máme nyní více prohraných zápasů než těch vyhraných. Budeme se muset výrazně zlepšit, abychom ještě mohli pomýšlet na atakování horní poloviny tabulky. Hned v dalším zápase nás ale čeká vyhecované derby s Chocerady, bude nutné opravdu zabrat. V sobotu se hraje bez diváků z důvodu vládního nařízení, je nám líto. Takový zápas by si zasloužil skvělou kulisu.

Branka: Novák

Sestava: Škvor J. - Dytrich, Krejcárek (70.Müller), Uršic, Krajc - Sidor, Florián, Nepraš, Fišer - Novák, Procházka (50.Malý)

Napsal: Kamil Krejcárek


Vzhledem k vazbám mezi oběma obcemi čeká na naše fotbalisty v sobotu patrně "nejprestižnější" možné derby - zápas s SK Chocerady. Historie vzájemných zápasů sahá až do samých počátků existence ostředeckého fotbalu. V květnu 1969 se naši fotbalisté zúčastnili Posázavského turnaje v Choceradech, kde nejprve v semifinále porazili choceradský dorost 4:0, aby ve finále schytali výprask 8:1 od choceradského áčka. V soutěžích jsme naráželi dlouho jen na béčko, áčko hrávalo převážně krajské soutěže. Prvně jsme se s béčkem v soutěži střetli v sezóně 1970/71. Na podzim jsme v Choceradech vyhráli 3:0, na jaře skončil zápas remízou 3:3.

Historie mistrovských zápasů s choceradským áčkem je velmi mladá a je spojená s pádem fotbalu v Choceradech až do třetí třídy. První zápas na podzim 2018 skončil slavnou domácí výhrou 4:0. Na jaře 2019 jsme v Choceradech prohráli 0:3 a prohrou (2:3) skončil i domácí zápas na podzim 2019. Na jaře 2020 se kvůli koronaviru nehrálo, a tak nás čeká teprve čtvrtý vzájemný mistrovský zápas. Výhrou můžeme srovnat bilanci.

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci