Fotbalisté zahájili přípravu porážkou s Bílkovicemi

Sokol Ostředek – FK Bílkovice 2:5  (2:3)

V neděli sehráli naši fotbalisté první přípravný zápas na novou sezónu proti těžkému soupeři – fotbalistům z Bílkovic, kteří narychlo nahradili béčko Divišova, které domluvený zápas v týdnu odřeklo. Bílkovičtí byli v minulé nedohrané sezóně první v tabulce vlašimské skupin trojky a v nové se netají ambicemi postoupit do okresního přeboru. Obě strany si chtěly zahrát, přestože se spolu utkají hned v druhém kole soutěže (29.8. v Bílkovicích).

Kouč Libor „Borina“ Procházka nemohl počítat s několika dovolenkáři, ale přesto mě včetně sebe k dispozici 14 hráčů. Absentující gólmany nahradil nadějný dorostenec Tadeáš Dytrich.

První tutovku měli naši. Už v 5.minutě se řítil Kuba Horák sám na bílkovického gólmana, ale neprostřelil ho. Z protiútoku zahrozili hosté, ale jejich šanci zmařil včasným vyběhnutím náš gólman.

V 28.minutě jsme se radovali. Kuba Horák potáhl míč, prostrčil ho podél vyběhnuvšího gólmana na volného Edu, který zavěsil do odkryté branky.

Naše radost netrvalo dlouho, v podstatě po rozehrání se po chybě obrany řítil hostující hráč na našeho brankáře, který sice střelu zblokoval, ale míč se odrazil zpět k protihráči, který ho poslal do prázdné branky.

Za čtyři minuty bylo ještě hůře. Hostující úročník utekl po křídle, nacentroval na malé vápno na spoluhráče, který podruhé, patrně v ofsajdové pozici, poslal míč do naší svatyně.

Ve 36.minutě promáchl Tomáš Dytrich a hostující útočník nabídnutou příležitost využil.

Těsně před přestávkou se dostal Eda Špalek do vápna, při kličce gólmanovi byl faulován a sudí Černý rezolutně ukázal na penaltový puntík. K míči se postavil sám Eda. Nekompromisně zavěsil a dostal nás do hry.

Druhý poločas byl zcela v režii běhavějších hostů, kteří se ale nedokázali v šancích prosadit, a tak stále žila naději, že z nějakého náhodného útoku srovnáme. Hosté definitivně rozhodli dvěma slepenými góly v 88. a 90.minutě.

Nutno sportovně uznat, že hosté byli lepší a vyhráli zaslouženě. Nic se ale neděje, o body se ještě nehrálo. Věřme, že prohru oplatíme soupeři koncem srpna v mistráku.

V neděli 9.srpna od 15h přivítáme doma v dalším přípravném zápase Ondřejov.

Sestava: Dytrich Tadeáš – Měchura, Dytrich Tomáš, Škvor M., Macháček – Krajc, Uršic, Florián, Nepraš – Špalek, Horák

Střídali: Fiala, Procházka, Kančij


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci