Přestřelka s Ondřejovem přinesla fotbalistům výhru

Sokol Ostředek - Sokol Ondřejov  5:4 (2:3)

Včera odehráli naši fotbalisté druhý přípravný zápas před nadcházející sezónou. Soupeřem jim byl nedaleký Ondřejov, který skončil ve své skupině 3.třídy okresu Praha - východ na 6.místě. Přes úmorné vedro se na zápas přišly podívat čtyři desítky diváků.

V kabině se před zápasem sešlo 14 fotbalistů, ale řada hráčů ještě stále absentovala, kvůli dovoleným, pracovním povinnostem či zdravotním problémům.

Úvod patřil našim barvám. Již v 6.minutě trknul Milan Škvor hlavou míč po centru Petra Floriána prvně za záda hostujícího gólmana -1:0.

V 15.minutě si Flor naběhl do ulice, přehodil gólmana, ale míč skončil těsně vedle ondřejovské brány. Za dvě minuty byla k vidění krásná fotbalová akce. Eda Sidor poslal po lajně Edu Špalka, který zatáhl balón a poslal ho před branku. Petrovi Floriánovi chybělo pár centimetrů, aby jej špičkou zasáhl a skóroval.

Na druhý gól jsme tak museli čekat až do 29.minutě, kdy Flori líznul na přední roh Edy Špalka - 2:0.

Hosty dostal do hry gól z penalty v 34. minutě, kdy Láďa Fiala, nikým neatakován, při zpracování zasáhl míč i rukou. Poté následovala děsivá desetiminutovka, kdy jsme se zcela vytratili ze hřiště a soupeř potrestal dvě chyby obrany a otočil skóre na 2:3.

Těsně před poločasovým hvizdem předvedli naši pěkný kombinační ťukec, ale Floriho střelu ondřejovský gólman kryl.

První polovina druhé půle nepřinesla žádný hezký fotbal. Na hráčích začala být znát únava z velkého vedra. Naše vyrovnání v 70.minutě tak přišlo jako blesk z nebe. Milan poslal míč Edovi Špalkovi, který prostrčil na Floriho, jenž obstřelil vyběhnuvšího brankáře hostů - 3:3.

Gól a pauza na občerstvení vlila do nohou našich borců novou sílu. V 72. se jim povedla podobná akce, jako před vyrovnávacím gólem, jen si Eda s Florim prohodili pozice a Eda nás poslal do vedení 4:3.

Hned za minutu Vasil Kančij krásně hlavou trknul míč na penaltu Edovi Špalkovi, který vsítil svou druhou branku a opět jsme vedli o dvě branky - 5:3.

V 87. minutě předvedli hezkou kombinační akci hosté a snížili na 5:4. Jejich snaha o vyrovnání však nebyla úspěšná. Naši vedení uhájili.  

Příští víkend čeká naše fotbalisty již první soutěžní zápas. V 1.kole poháru zajíždí do Václavic. O tom zda se bude hrát v původním termínu, tedy v sobotu, nebo v neděli, se rozhodne ještě v týdnu. Čekáme na vyjádření Václavic, které jsme o přesun požádali.

Sestava: Škvor J. - Fiala, Dytrich, Rezek, Müller - Macháček, Měchura, Škvor M., Sidor - Florián - Špalek

Střídali: Sadílek P., Procházka, Kančij 


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci