Louňovice, Divišov a Netvořice skončily na štítu stolních tenistů

Áčko v pátek hostilo třetí tým tabulky nejvyšší okresní soutěže - Louňovice, které za své působení mezi nejlepšími týmy okresu nikdy neporazilo, ba dokonce nezískalo ani bod. V sestavě sice chyběl Standa Měchura, ale Martin Vaigl, Míra Janata i Patrik Vosátka byli připraveni se poprat se silným soupeřem. Kvartet zkompletoval Martin Vosátka. Naši šli od začátku za výhrou. Martin V. s Mírou se sice nadřeli v pětisetové bitvě s dvojicí Hazmuka / Štěpánek, ale již během třetí série dvouher přibyl na naše konto desátý, tedy vítězný bod. Kaňkou na výhře jsou tři skreče z naší strany, které jsou nesportovním gestem k soupeři, který to k nám nemá zrovna blízko a vyhověl i s dřívějším začátkem zápasu. Zejména Patrik by měl být rád za každý zápas, ve kterém by mohl sbírat zkušenosti. Výhra znamená, že áčko na 99% splnilo svůj cíl - zachránit se. Už jen teoreticky může skončit na barážovém 11. místě, která patří Divišovu. Pět kol před koncem má náskok 14 bodů.

Béčko hostilo lídra OP2 - sousedy z Teplýšovic, které chtějí postoupit. Ani jeden tým nebyl v nejsilnějším složení. Za nás nastoupili Jura Žydyk, Petr Vobecký, Marek Škvor a Petr Stanovský. Od začátku bylo znát, že si hosté přijeli pro výhru a sbírali jeden bod za druhým, až se naši začali bát ostudného výsledku 0:18. Naštěstí nejprve Petr V. porazil Zemana a chvíli po něm si Marek poradil s bývalým ostředeckým hráčem Pavlem Šramotou (první výhra ve vzájemných zápasech). I tak se ale jedná o nejvyšší porážku týmu v probíhající sezóně. Vzhledem k výhře Mrače mají naši 5 kol před koncem náskok na předposlední místo jen 5 bodů. Jistotu by mohla přinést jedna výhra, ale los pro nejbližší kola je těžký, nebo bude potřeba neprohrát domácí duel s Mračí.

Déčko v nejsilnější sestavě uspělo v pátek na půdě třetího týmu OP5 v Divišově a oplatilo mu tak domácí listopadovou prohru. Stoprocentní byl Jindra Nenáhlo.

Céčko, mající v pátek volno, na svou žádost v sobotu ráno předehrálo zápas 19.kolo s Netvořicemi. Oba týmy jsou již zachráněny a ani nemůžou postoupit, takže si v klidu zahrály. Byl to ale velký boj, který našim barvám přinesl nejtěsnější výhru. Nejvíce se dařilo Jarce Bartůškové, která získala 3,5 bodu.            

OP1: Sokol Ostředek A - Sokol Louňovice A  11:7 

OP2: Sokol Ostředek B - Sokol Teplýšovice A  2:16

OP4: Sokol Ostředek C - Sokol Netvořice C  10:8

OP5: Sokol Divišov D - Sokol Ostředek D  5:13


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci