Fotbalisté po famózní první půli porazili Čerčany

Sokol Ostředek - Slavoj Čerčany 5:3 (4:1)

V sobotu sehráli naši fotbalisté důležitý domácí zápas s Čerčany. Hosté se po roční epizodě v přeboru, kde se 6 získanými body nehráli ani druhé housle, vrátili do trojky a i v úvodu sezóny navázali na loňské bodové „zisky“. Naši potřebovali potvrdit tři body z Úročnice, aby se mohlo zapomenout na fiasko s Lešany.

Už to vypadalo, že kouč Borina bude mít až na Kamila Krejcárka držícího pohotovost před očekáváným přírůstkem do rodiny, prvně v této sezóně kompletní základní kádr a bude tedy řešit, koho dát do základu. Na poslední chvíli se z rodinných důvodů omluvil gólman Jirka Škvor a ve středu natažený sval nepustil do zápasu ani Jardu Rezka.

Do branky se postavil Martin Drahota, který už má v pořádku zraněný prst. Na oba kraje obrany byli nasazeni rychlíci Zdeněk Měchura a Fanda Macháček. Místo stopera bylo přisouzeno zkušenému Tomáši Dytrichovi a před ním hrál Lukáš Uršic, který se rozhodl zkusit, co vydrží sval natažený při zápase s Lešany. Záloha s útokem hrála v podstatě ve standardním složení.

Motivace našim rozhodně nechyběla. Hosté si k nám přijel pro tři body. Na svých webových stránkách nás nepovažovali za soupeře, který by jim měl zkomplikovat cestu za výhrou. Navíc všichni máme v paměti poslední vzájemné utkání z jara 2015, kdy nás doma nehorázně zařízl sudí Murgač pomáhající Čerčanům k bezproblémovému postupu z pralesa.

Naši vlétli do zápasu způsobem, jakým dlouho ne. Takto vydařený první poločase nebyl z naší strany dlouho vidět, a to jak herně, tak i takticky. Hosté nevěděli, co mají hrát.

Už ve 2.minutě se Eda Špalek prosadil z úhlu bodlem ke vzdálenější tyči. O tři minutky později se nejlépe ve vápně orientoval Kuba Horák, ale jeho hlavička skončila jen na břevně.

V 11.minutě krásně zatáhl balón do malého vápna velmi agilní Eda Špalek, ale trefil jen tyčku brány velmi nejistého čerčanského Hájka. Bohužel za chvíli se opět potvrdilo staré pravidlo „nedáš – dostaneš“. Za obranu si zaběhl hostující Řezníček a nedal našemu gólmanovi šanci.

Vyrovnání naši aktivitu nijak neovlivnilo. V podstatě hned z protiakce vyslal na bránu krásnou střelu Eda Sidor, který sehrál výborný zápas, za což jako odměnu schytal nespočetné množství faulů od hostujících hráčů. Gólman Hájek vyrazil jeho střelu jen na břevno a od něj za bránu. Na následný roh si naběhl právě Eda Sidor a razantní placírkou nás poslal opět do vedení.

Hosté poté občas zazlobili, ale naše obrana dirigovaná Tomášem „Tettehem“ Dytrichem si vždy věděla rady a nebezpečí zažehnala.

Neuběhla ani půlhodina půl hodina, když naši zahrávali z výhodně pozice trestný kop. Postavil se k němu Eda Špalek. Střela sice mířila na čerčanského gólmana, ale ten si ji vrazil do brány. Krátce na to byl ve vápně faulován Milan Škvor, jehož dva prsty u nohy jsou díky tomuto zákroku fialové ještě teď. Sudí Svoboda ukázal rezolutně na penaltový puntík. Eda Špalek mazácky proměnil a zkompletoval svůj hattrick.

Hosté byli zcela vykolejení. Škoda, že se je nepodařilo dorazit pátou brankou. Na noze ji měl Kuba Horák, který se prodral do vápna, ale mířil těsně vedle. Ale i tak naši předvedli fantastický poločas.

Druhý poločas začali naši, jak skončili první. Hřebíček do čerčanské rakve mohl zatlouct Eda Špalek. Místo střely však pár metrů před bránou volil nesobecky přihrávku na volného Kubu Jiříka, hostující bek jí však stačil zablokovat.

V 52. minutě přišel moment, který ovlivnil naši hru. Kvůli svalovému zranění musel střídat Petr Florián a od té doby jsme ztratili střed zálohy a míč se začal neustále vracet zpět směrem k naší bráně.

V 56. minutě se dostal do vápna hostující útočník. Jeho střet s naším gólmanem posoudil sudí jako faul a Židlík z nařízené desítky snížil na 4:2. Hostům narostla křídla, která ale velmi brzy přistřihla pátá branka v jejich síti. Eda Špalek se vřítil do vápna a střelou ke vzdálenější tyči nedal vyběhnuvšímu gólmanovi šanci a opět jsme vedli o tři góly.

V 76. minutě se řítil útok hostí směrem k naší bráně. Na Lukášovi Uršicovi bylo vidět, že se opět přihlásil zraněný sval. Ač se snažil, kulhající nemohl útok Čerčan zastavit. Říha, jinak první gólman Čerčan, snížil na rozdíl dvou branek.

Po Florim musel střídat i Lukáš a bylo ještě hůře. O pár minut později odkulhal ze hřiště i Tomáš Dytrich. Naši však velkou bojovností odolávali lavině útoků soupeře, který chtěl využít naše oslabení.

My jsme ale hrozili brejky. Při jednom z nich byl ve vápně faulován Eda Špalek, píšťalka sudího však zůstala němá. Přečkali jsme i čtyřminutové nastavení a mohli oslavit další tři body do tabulky.

Věřme, že Čerčany byly tím soupeřem, na kterém jsme se doma chytli a vybudujeme doma opět nedobytnou tvrz, jak tomu bývalo dříve. Již tento týden nás čeká těžší oříšek. Vrchotovy Janovice, které nemají jiný cíl než se po sestupu do přeboru hned vrátit.

Důležité bude nadále makat a předvádět stejné výkony. Tak jak bylo potřeba zapomenout na Lešany, je potřeba neusnout po tomto zápase na vavřínech a opájet se tím, jak se povedl. Zápasů nás čeká stále hodně.

Sestava: Drahota - Měchura, Dytrich (79. Nerad), Uršic (76. Fiala), Macháček - Sidor, Škvor M., Florián (52.Procházka, 85. Müller), Jiřík - Špalek E., Horák


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci