Silvestrovský pinčes patřil znovu Romanu Žydykovi

Ostředečtí stolní tenisté se již po osmé rozloučili s kalendářním rokem turnajem nazvaným „Silvestrovský pinčes“. Turnaj určený pouze pro domácí, členy TJ a pozvané se prvně konal na sále ostředecké sokolovny. V sobotu 29. prosince se v ní sešlo 28 sportovních nadšenců, z toho 7 dětí.

I v letošním ročníku byly pro dospělé účastníky vypsány kategorie registrovaných a příchozích. Dětští účastníci měli také dvě kategorie – chlapci a dívky.

V kategorii registrovaných nakonec kvůli „last-minute“ omluvenkách soupeřilo jen 12 hráčů, kteří byli losem rozděleni do čtyř skupin, které se hrály systémem každý s každým na tři vítězné sety. První dva z každé skupiny postoupili do čtvrtfinále. Hráče na třetích místech čekal pavouk útěchy.

V boji o bronz se utkali dva bývalí ostředečtí hráči Pavlové Šramota a Šimáček. Zajímavý zápas  vyhrál prvně jmenovaný 3:1 na sety. 

Finále bylo překvapivě poměrně snadnou záležitostí dalšího bývalého ostředeckého hráče Romana Žydyka, který ve čtyřech setech přehrál domácího favorita Míru Janatu.

Nejvýše se z dalších našich hráčů dostal Marek Škvor ml., který skončil na 7. místě. Když ve čtvrtfinále prohrál po velkém boji 2:3 se Šramotou.    

Na jedenáct příchozích hráčů čekal podobný systém, jaký byl v kategorii registrovaných. Nejprve se hrály dvě skupiny. Nejlepší čtyři z každé z nich čekalo čtvrtfinále, zbylí tři hráči sehráli mini turnaj útěchy.

Vítězem této kategorie se stala ostředecká naděje Dan Císař, který ve finále porazil loňského vítěze Michala Soustružníka v poměru 2:0 na sety. Bronzovou medaili získal další nadějný mladík Šimon Styblík díky výhře 2:0 v malém finále nad Jitkou Hanibalovou.

Děti odehrály svůj turnaj systémem každý s každým na dva sety, s tím že se pak zvlášť vyhlásilo pořadí dívek a chlapců. V kategorii dívek si zlato vybojovala Kačka Šramotová před Terezkou Škvorovou.

Mezi chlapci se z vítězství radoval Daniel Císař. Druhý skončil Šimon Styblík a bronz získal Štěpán Vrána.

Na závěr turnaje následovala populární obíhačka o šampaňské, které jistě potěšilo vítězného Pavla Šimáčka.

Na nejlepší trojici ve všech kategoriích čekala originální ostředecká medaile a lahev šampaňského (děti samozřejmě dětské).


 


Přehled všech výsledků

kategorie REGISTROVANÍ

kategorie PŘÍCHOZÍ

kategorie - U14


 Přehled vítězů turnaje (hlavní kategorie)

2018 - Žydyk Roman

2017 - Žydyk Roman

2016 - Šramota Pavel

2015 - Škvor Marek ml.

2014 - Žydyk Roman 

2013 - Šramota Pavel

2012 - Menz František

2011 - Nenáhlo Jindřich


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci