Hasičský sbor v Býkovicích

Sbor dobrovolných hasičů v Býkovicích byl založen 2. ledna 1898. První valná hromada se konala hned následující den, za členy sboru se přihlásilo 10 občanů, z nichž bylo všech 10 členů činných. V prvním výboru pracoval starosta Josef Matoušek, velitel Jan Frk č.p. 6 a jednatel Ant. Matoušek. Sbor začínal pracovat s ruční dvoukolovou stříkačkou, která byla později předělána na čtyřkolovou a technika byla poprvé použita 17 .července 1900 při požáru u Fr .Remka v Takoníně. Členská základna k 1. lednu 1999 .Celkový počet 21 členů.

Výbor SDH v roce 1999: starosta Stanislav Komenda, nám. starosty Martin Strnad, velitel Libor Matoušek, strojník Jiří Žížala, ref prevence Josef Ottl, jednatel Jan Matoušek, hospodář Ladislav Macháček, předseda kontrolní a revizní rady (KRK) Antonín Záhořík, členové KRK Otto Nejedlý a Miroslav Mráz .

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci