Povinné revize kotlů na pevná paliva s příkonem 10kWh a vyšším

Vážení spoluobčané,

jak jsme Vás již dříve na webu i ve Zpravodaji č.1/2016 informovali, majitelé kotlů na pevná paliva s příkonem 10kWh a vyšším mají povinost zajistit do 31.12.2016 revizi svého kotle. Od 1. ledna 2017 můžete být vyzváni k předložení potvrzení o provedení revize.

V současné době zatím neexistuje žádná prováděcí vyhláška, a proto platí, že revizi mohou provádět pouze technici akreditovaní výrobcem (tj. prodejci kotlů jako u plynových). Pokud si budete revizi objednávat, požadujte předložení akreditace.

Důležité je, abyste si ověřili také pravost razítka revizního technika – mělo by obsahovat číslo revizní způsobilosti a název akreditace.

K obdržení potvrzení  o provedení revize není nutné vyvložkovat komín.

OÚ je v kontaktu s firmou, která si vyřizuje potřebné akreditace na provádění revizí nejběžnějších kotlů. Budeme vás včas informovat. 

 

OÚ Ostředek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci