Drakiáda v Ostředku dne 21. října 2018

Na letošní drakiádě, která se konala Na vrších nad Ostředkem v neděli 21. října, se nás letos sešlo opravdu hodně. Napočítala jsem přes padesát návštěvníků akce, draků pak kolem třiceti. I když byla poměrně zima, svítilo krásně slunce a vítr drakům také přál. Kdo byl prochladlý, mohl se zahřát čajem nebo svařeným vínem, které nachystali členové Cesty pro venkov. Nechybělo ani občerstvení v podobně sladkého štrúdlu a různých jiných pamlsků. Na závěr si mohl každý opéct buřta. Akce trvala přes dvě hodiny. Užili si to nejen děti, ale i rodiče, na které byl mnohdy legrační pohled, když s dětmi soupeřili o to, kdo bude draka pouštět.

Na závěr Dana Beranová pozvala zúčastněné na lampionový průvod, který tento rok odstartuje netradičně od ostředeckého hřbitova, kde společně zasadíme lípu - strom svobody k 100. výročí vzniku Československa a také se bude ukládat truhlička s upomínkovými předměty pro další generace. Děti mohou přinášet předměty na obec nebo do obchodu a mohou také do schránky nakreslit obrázek, třeba jak si myslí, že bude vypadat Ostředek za 100 let. Těšíme se na vás na dalších akcích.

Renáta Lokajíčková, Cesta pro venkov
 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci