Balíkovna - informace k odesílání balíčků

Vážení spoluobčané,

Balíkovna nyní nabízí novou službu a to možnost odeslání balíčků. Podrobnější ifnormace naleznete na webových stránkách České pošty, v souboru pdf Jak odeslat balík v Balíkovně a nebo níže

 

Jak balík odeslat

Žádné podací lístky! Předejte nám balík elektronicky

Pro poslání balíku využijte webovou aplikaci na www.balikovna.cz. v sekci Poslat balík. Vyplňte kontaktní údaje, zadejte případnou výši dobírky, kterou budete chtít od příjemce vybrat a vyberete cílovou Balíkovnu, do které balík pošleme. Pak už jen pohodlně za balík zaplatíte přes platební bránu.

TIP: Nevíte si rady, jak správně zabalit balík, aby se obsah dostal bezpečně do cíle? Pomůže vám Návod na správné zabalení balíku

 

Připravte svůj balík a vytiskněte si štítek

Do vašeho e-mailu vám pošleme rekapitulaci k balíku. V jeho příloze máte k dispozici adresní štítek, který si doma vytiskněte a nalepte přímo na balík.

TIP: Nemáte tiskárnu? Štítek vám připravíme v Balíkovnách na poště. Napište na balík svoje jméno, příjmení a podací kód, který dostanete v rekapitulaci přímo v aplikaci nebo na váš e-mail. Měli byste vědět, že na provozovnách SAZKA, prozatím není podání bez vytištěného štítku umožněno.

  

Balík odešlete na každém rohu

Balík jen jednoduše odevzdejte na jedné z téměř 5000 Balíkoven. Třeba do oblíbené trafiky přes ulici nebo na nejbližší Balíkovně na poště. A to je vše.  Na e-mail pak obdržíte potvrzení o podání a zároveň dáme vědět i příjemci, že už se může na balík těšit.

TIP: Vyvolávací systém v Balíkovně na poště vám umožní rychlé odbavení při podání. Na displeji vyberte tlačítko Zrychlené odesílání balíku, zadáte kód pro podání a budete přednostně obslouženi.

 

CENÍK


Služba


Cena včetně DPH


Cena bez dobírky
(hmotnost do 15 kg)


65,00


Cena s dobírkou
(hmotnost do 15 kg)


84,00

Ceny jsou v Kč a jsou platné od 1. 11. 2021.
Na základě konkrétních parametrů podání smluvního odesílatele lze dohodou sjednat individuální cenu.

Co je v ceně:

  • Udaná cena automaticky do 50.000,-- Kč
  • Avizování adresátovi a odesílateli
  • Vrácení ceny za balík při nedokončení podání

Parametry zásilky:

  • Velikostní kategorie: M
  • Rozměry: 15 x 10,5 cm, max. rozměry 50 x 50 x 50 cm
  • Doporučená hmotnost: 15 kg
  • Podání: Elektronicky prostřednictvím aplikace, včetně kompletní úhrady ceny služby
  • Dobírka: Volitelná za příplatek – v max. výši 30.000,- Kč
  • Udaná cena: Automaticky 50.000,-- Kč
  • Avizování adresátovi a odesílatel: V ceně služby

 

Často kladené otázky 

  • Jak správně zabalit balík?

Balík musí mít tvar krychle, kvádru nebo válce a být zabalen v pevném obalu. Je to např. karton, pevná obálka, pevný plastový sáček určený pro přepravu. Obsah musí být zabezpečen proti pohybu. Mrkněte se na návod pro správné zabalení balíku. Balík může být i v černé fólii.

  • Jak správně předat data v aplikaci?

V aplikaci www.balikovna.cz v sekci „poslat balík“ lze zásilku odbavit doslova na pár kliknutí. Nejprve nám dejte vědět, jestli budete chtít vybrat od příjemce dobírku. Pokud ano, zadejte její výši a číslo účtu, kam máme vybrané peníze odeslat. Pokračujte zadáním odesílatele a příjemce. Jejich adresy a kontakty, potřebujeme nutně znát. Pak pomocí vyhledávače vyberete cílovou Balíkovnu a zaplatíte za balík přes platební bránu vaší kartou.

  • Co když nemám možnost vytisknout si štítek?

Nevadí, balík můžeme podat v Balíkovně na poště. Zde Vám obsluha přepážky tisk štítku zařídí. Na balík, ale napište své jméno a příjmení a také podací kód z aplikace.

  • Dostanu potvrzení o platbě a podání balíku?

Vždy dostanete potvrzení o zaplacení do e-mailu. Současně obdržíte rekapitulaci k balíku, potvrzení o jeho podání v Balíkovně a následně také zprávu o tom, že si příjemce balík vyzvedl, případně instrukce k jeho vrácení.

  • Co když neodešlu zaplacený balík? Dostanu peníze zpět?

Pokud zásilku nepřinesete k podání do 7 dnů, tak vám peníze do koruny vrátíme zpět na váš účet. Může také nastat situace, že ihned po podání balíku v Balíkovně si odeslání rozmyslíte a vrátíte se pro něj. Není problém, to umíme také zařídit a ze zázemí vám ho nachystáme zpět. Bude vám však naúčtován manipulační poplatek ve výši 20,- Kč.

  • Jaké jsou rozměry a váha balíku?

Váha je povolena do 15 kg. Rozměry zásilky jsou min. 15 x 10,5 cm, max. 50 x 50 x 50 cm. Nebojte, čtvery boty nebo bowlingová koule se v klidu vejde.

  • Musím na balík nalepit adresní štítek?

Nalepení adresního štítku je TOP! Můžete si pak vybrat libovolnou Balíkovnu pro podání. Měli byste vědět, že na provozovnách SAZKA, prozatím není podání bez vytištěného štítku umožněno, Balík s nalepeným štítkem pak odevzdejte v Balíkovně, která se vám nejvíce hodí.

  • Můžu poslat balík s dobírkou?

Ano jistě! Navíc se jedná o zcela nový výrazně zjednodušený typ dobírky bez poukázek. Při zadávání dat v aplikaci stačí vyplnit výši dobírky a číslo účtu, kam vybrané peníze zaslat a o nic dalšího se nestaráte.

  • Kde můžu balík odeslat?

S adresním štítkem na jakékoliv Balíkovně. Bez štítku využijte Balíkovny na poštách.

  • Co když se balík nedoručí? Kam se vrátí?

Nepřevzaté balíky vracíme vždy na Balíkovny na poštách. Nebojte se, o každém kroku vašeho balíku budete informování pomocí e-mailu a SMS.

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci