Fotbalisté přepsali historii. Nasázeli Choceradům čtyři góly

Sokol Ostředek - SK Chocerady 4:0 (1:0)

branky: Horák 3, Florián

sestava: Drahota - Fiala (81. Matoušek), Škvor M., Dytrich, Müller - Měchura (87. Kančij), Florián, Uršic, Nerad (53. Macháček) - Horák (87. Grešla), Fantys (85. Procházka) 


V sobotním druhém kole čekalo naše fotbalisty další derby, z pohledu Ostřeďáků asi ještě významnější než to předešlé. Přijeli k nám fotbalisté SK Chocerady. Choceradští hrávali historicky podstatně vyšší soutěže než naši, ale postupně se propadli až do okresní třetí třídy. Sobotní souboj tak byl patrně historicky prvním mistrovským zápasem áček obou klubů. Hosté hýřili před utkáním velkým sebevědomím a nepředpokládali nic než výhru. Zápas měl být jen otázkou skóre. Počasí se před utkáním umoudřilo a přestalo pršet. Na zápas se tak přišlo podívat více jak sedm desítek diváků. 
 
Trenér Procházka nadále postrádal dlouhodobé marody (Krejcárek, Špalek), k dispozici stále ještě nebyly ani Tomáš Starosta s Jirkou Škvorem a Patrikem Krajcem. Naopak se v kabině před mačem hlásili minule absentující stopeři Milan Škvor a Tomáš Dytrich a také nová posila Ondra Matoušek. Bek, který k nám přestoupil v pátek z Jablonné. Náš kouč se rozhodl pro nasazení Lukáše Uršice na hostujícího špílmachra Říčaře a ostředeckého odchovance Veselého dostal na starost Zdeněk Měchura. Oba naši borci svůj úkol splnili na jedničku, zejména Veselý na hřišti nebyl vůbec vidět.
 
Úvod utkání patřil hostům, kteří nás dobrých dvacet minut skoro nepustili z naší poloviny. V bráně čaroval Martin Drahota, který v minulé sezóně chytal v dresu soupeře. Postupně se začali směrem dopředu osmělovat i naši. Ve vyložených pozicích se ocitli Lukáš Uršic, Adam Fantys a Kuba Horák, gól však nevstřelili. Následně nás zachránil výborně chytající gólman Drahota, který Říčařovi zneškodnil další loženku.   
 
Ve 36. minutě poslal Adam Fantys míč dopředu na Kubu Horáka, už se zdálo, že bude kořistí choceradského gólmana. Ten však vyrobil hrubici, balón minul a Kuba prokázal svou dravost. K míči se dostal jako první a poslal ho do prázdné branky. Domácí část fanoušků propukla v jásot. Těsné vedení se nám do poločasu podařilo přes snahu hostů udržet.
 
Choceradští jistě v kabině plánovali rychlé vyrovnání. Náš druhý gól, který ve 49. minutě po zaváhání hostující obrany, dal Kuba Horák, pro ně byl šokem a pro naše naopak znamenal uklidnění. Hosté zbraně nesložili, ale naše obětavě hrající obrana i záloha jim snížení nedovolila. Když už byl gólman Drahota překonán, zastoupil ho na čáře svým odkopem Zdeněk Měchura. Hrozili i naši útočníci, ale bohužel šance spalovali. Pojistka v podobě třetího gólu přišla až v 65. minutě, kdy svůj čistý hattrick zkompletoval Kuba Horák. Od tohoto momentu nebylo o našem vítězství pochyb, a to i proto, že se hosté začali mezi sebou hádat. Skóre uzavřel těsně před koncem Petr Florián, moc ale nechybělo, aby si hosté odvezli dolů k řece Sázavě potupného bůra.
 
Našim borcům patří velké poděkování za bojovný výkon. Jezdili po zadku, padali do střel. Takto se bojuje za čest a slávu Ostředku. Ukazuje se, že náš početný kádr je natolik kvalitní, že není problém, když 2-3 hráči absentují.
 
Čtyři body z prvních dvou kol by chtělo potvrdit bodovým importem z Miličína. Hraje se příští sobotu. Klub vypraví pro hráče a fanoušky autobus, který odjíždí v 15 h od hřiště. Pojeďte naše kluky povzbudit. 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci