Fotbalisté vybojovali cennou remízou se Soběhrdy

Sokol Ostředek - FK Soběhrdy 1:1 (0:1)

 branky: 83. Fantys - 27. Bártík 

sestava: Drahota - Fiala, Procházka, Uršic, Müller - Nerad (65. Sedlmaier), Florián, Měchura, Jiřík (46. Macháček) - Fantys, Horák


Po čtyřech neutěšených letech se ostředecký fotbal konečně dočkal. Derby se Soběhrdy jsme stylově oslavili návrat našeho klubu do III. třídy okresní fotbalové soutěže. Opět bude celou sezónu o co hrát, protože vedle lákavé vidiny postupu se na druhé straně tabulky bude otevírat i brána zpět do propadliště dějin. Bude tedy nutné ke každému zápasu přistupovat naplno a hned od začátku sezóny se snažit posbírat co nejvíce bodů. Přesně s tím jsme šli hned do úvodního utkání sezóny. Soběhrdy v minulé sezóně sestoupili z okresního přeboru, bylo tedy zřejmé, že nás hned na úvod sezóny čeká soupeř z nejtěžších. Všichni navíc máme v živé paměti velmi vyhrocené zápasy s naším sousedem z minulých let, byť se většinou jedná o kamarády. Start sezóny par excellance!
 
Končící prázdniny a neměnný zdravotní stav rekonvalescentů nadělaly při tvorbě sestavy trenérovi nejednu vrásku na čele. Střední osa mužstva se prakticky rozpadla. Z pacovních důvodů se zápasu nemohl účastnit Milan Škvor a Tomáš Starosta. Tomáš Dytrich také bohužel nemohl a Kamil Krejcárek stále doléčuje zraněný kotník. Jako blanický rytíř tedy povstal sám trenér a stoupl si na post stopera, se svými bohatými zkušenostmi byl v tu chvíli nejlepší volbou. Eliminovat rychlé útočníky a čistit prostor před ním měl pak na starosti Lukáš Uršic. Krajní beci Láďa Fiala a Jenda Muller byli na svých tradičních postech. Do středu zálohy si k Florimu stoupl štírek Zdenda Měchura a na pravý kraj zálohy mladý Kuba Jiřík, pro nějž byl takový zápas vyloženě křest ohněm. To na levé straně Fanda Nerad se ničím rozházet nenechá a do zápasu se ponořil se svou tradiční vervou. Útočné duo Adam Fantys a Kuba Horák má fotbalově na to, aby strašilo obrany soupeře i o soutěž výše. Zde tedy
nebude následující zápasy co řešit, pokud budou kluci zdravý.
 
Na začátku utkání měli trochu více ze hry Soběhrdy. Na našich chlapcích bylo znát, že se musí ve slátané sestavě trochu sehrát a zvyknout si na techničtějšího soupeře. Když už se obě mužstva dostávala do hry, došlo k něšťastné události, kdy si po férovém souboji s naším Kubou Horákem přivodil těžké zranění ruky hostující Martin Vilímek. Fotbal šel v tuto chvíli stranou a bohužel jsme po dlouhé době viděli na našem hřišti sanitku. Takové situace nikdy nejsou veselé a nám nezbývá než přát Martinovi brzké uzdravení. Ve 27. minutě šli hosté do vedení, když skóroval hostující Bartík. Poté spálil obrovskou tutovku Kuba Jiřík, když z pár metrů překopl branku soupeře. I to jsou pro Kubu cenné fotbalové zkušenosti.
 
V druhém poločase už hrálo prim na hřišti naše mužstvo. Stále více jsme měli míč na našich kopačkách a chvílemi jsme si i dokázali vytvořit tlak. Soběhrdy, nutno říci, že také v poměrně slepené sestavě, si brankové příležitosti již skoro nevytvářeli. Je třeba dodat, že to byla velká zásluha naší obrany, která i v improvizovaném složení fungovala skvěle. Borina hrál stopera pozičně výborně a dokázal využít vlastní předvídavosti a zkušeností, aby se nemusel pouštět s výrazně mladšími protivníky do běžeckých soubojů. Naši útočníci se tlačili před bránu, bohužel jsme naše šance pálili. Dvakrát zazvonilo břevno, Adam přestřelil z malého vápna. Až v 83. minutě se nám podařilo skórovat. Kuba Horák pronikl do vápna a vyraženou střelu doklepl do branky Adam Fantys. Do konce zápasu se pak již nic nezměnilo a tak první utkání nové sezóny skončilo více či méně spravedlivou remízou.
 
Ač se to z objektivních důvodů v týdnu před zápasem tak nemuselo jevit, odehráli jsme nakonec velmi dobrý zápas. Je třeba znovu vyzdvihnout výbornou hru v obraně, které chyběli hned čtyři tradiční pilíře. Přesto jsme si poradili skvěle a dovolili soupeři pouze jednou skórovat. Je vidět, že kádr máme dostatečně kvalitní na to, abychom si poradili s absencemi i klíčových hráčů. I na ostatních postech jsme prezentovali kvalitu a do dalších zápasů budeme moci nastupovat s hlavou vztyčenou. Máme tým na to, abychom i o soutěž výš mohli hrát více než důstojnou roli. V příštím kole nás čeká druhé z největších derby. V druhém domácím zápase přivítáme soupeře z Chocerad. Je to zřejmě poprvé v historii, kdy se A-týmy obou mužstev potkávají v jedné soutěži. Přijďte naše hráče podpořit!
 
Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci