Ani pět branek nám nestačilo na postup v poháru

Sokol Ostředek - JAWA Divišov B  5:6 (2:3)

branky: Fantys 4, Florián

sestava: Mikšátko - Fiala, Škvor M., Starosta, Dytrich (46. Müller) - Měchura, Procházka (30. Horák), Florián, Uršic (55. Sedlmaier) - Krajc, Fantys (70. Grešla)


Prvním ostřejším testem před nadcházející očekávanou sezónou po našem návratu do III. třídy byl nedělní pohárový zápas s béčkem Divišova. Pohár se nikdy netěšil u týmů naší úrovně velké obliby. Postup do dalších kol většinou znamená zápasy ve svátky či v týdnu a další diskuse a zdůvodňování v našich domácnostech, co že se zase hraje za fotbal. Na druhou stranu se přeci jen o něco hraje a zápasy mají trochu větší náboj než přátelská utkání. Přesně to byl případ utkání s Divišovem. Měli jsme po dlouhé době příležitost poměřit síly s protivníkem, s nímž jsme pravidelně bojovali v okresním přeboru několik let zpátky.

Při řešení sestavy před zápasem čekalo na Borinu řešení několika více či méně očekávaných problémů. Ve stavu dlouhodobě nemocných jsou stále Eda Špalek a Kamil Krejcárek, to je věc známá. Jirka Škvor se stal v pátek novopečeným otcem malého Jiříka a měl jiné starosti než fotbal, s tím se také trochu počítalo. Ale že si Jenda Muller, Kuba Horák a Fanda Sedlmaier při návratu z dovolené zamknou vlastní auto kousek od Chrudimi, s tím už se předem kalkulovat nedalo. Chlapcům vyjel naproti záchranný tým s náhradními klíčky a Borina musel udělat v očekávané sestavě několik změn. Obrana nastoupila ve složení Milan Škvor, Tomáš Starosta, Tomáš Dytrich a Láďa Fiala a její věkový průměr se blížil hranici 40 let. Bylo jasné, že prim zde budou hrát zkušenosti a rozvaha. Do zálohy musel nastoupit sám trenér s úkolem jistit Florimu záda. Na kraji zálohy pak nastoupil Zdenda Měchura a Patrik Krajc. Mezi útok a zálohu Lukáš Uršic a na samý hrot si pak stoupl Adam Fantys.

První poločas jsme začali poměrně dobře. Již po 5 minutách využil důrazný Adam Fantys chyby v rozehrávce hostů a poslal  náš tým do vedení. Postupem času jsme se stále obtížněji vyrovnávali s mladými běhavými záložníky soupeře. Ve středu zálohy Divišova pak vyloženě exceloval náš bývalý hráč a rodák z Čakova Martin Vávra. Bylo jasné, že s nakopávanými míči na hbité útočníky soupeře bude mít naše zkušená obrana problémy. Poté, co třikrát vázla komunikace mezi naším brankářem a obránci, jsme inkasovali tři poměrně laciné branky. Petr Florián měl v polovině poločasu možnost snížit z penalty, ale bohužel zamířil vysoko nad branku soupeře. Své zaváhání ale následně napravil krásnou střelou z přímého volného kopu, kdy si postavil míč na roh vápna a trefil přesně protější šibenici.

Přestřelka pokračovala i v druhém poločase. Do hry se postupně dostali naši trosečníci Kuba, Jenda a Bungr. Adam Fantys dokázal brzy srovnat. Zadní vrátka jsme však měli stále otevřená a divišovští opět odskočili na dvě branky. Kuba Horák však skvěle rozhýbal náš útok a obrana soupeře s ním měla plné ruce práce, což vyústilo ve dva penaltové zákroky. Obě penalty s přehledem proměnil Adam Fantys a řekl si o funkci penaltového exekutora do budoucna. Ke konci zápasu tak svítil na tabuli stav 5:5 a v tu chvíli se již všichni těšili na zahrávaní pokutových kopů. V 88. minutě však po centru z pravé strany se prosadil hlavou popáté v zápase Lukáš Janovský, který hrál v předminulé sezóně v Ostředku za dorost, a zápas jsme tak po velkém dramatu prohráli 5:6.

Příští týden nás čeká první letošní derby. Přijede k nám mužstvo ze Soběhrd, kde se ještě minulou sezónu hrál okresní přebor. S nesmírně těžkým soupeřem na úvod soutěže bude každý bod úspěchem a v takovém případě můžeme do sezóny vstoupit psychicky posílení. Budeme našim klukům držet palce!

Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci