Týnečtí šachisté popáté kralovali nohejbalovému turnaji

 

Šachisté Týnec (zleva - Lamačka, Vnouček, Smolík) 

V sobotu 7. července uspořádala TJ Sokol Ostředek na kurtu u fotbalového hřiště již osmý ročník nohejbalového turnaje trojic. Sportovního klání se letos zúčastnilo 8 týmů. Letošnímu turnaji přálo počasí, po celou dobu svítilo sluníčko.

Týmy nejprve bojovaly ve dvou základních skupinách. Utkání ve skupině se hrála na dva sety, mohlo tedy dojít i na plichtu. Pořadí ve skupinách určilo nasazení týmů do vyřazovacích bojů.

Nabitou skupinu A s hlavními favority turnaje vyhrál nováček – trojice Rum Hvězdonice s dvěma výhrami a jednou remízou. O druhém místě a lepším nasazení do pavouka při vyrovnané bilanci bodů i setů mezi Šachisty Týnec a Bratranci rozhodl ve prospěch týneckých šachistů až počet uhraných míčů. Ve druhé skupině si prvenství zajistili Dřeváci před Radioaktivními Jitrnicemi a Dědkyi.

První tři čtvrtfinále dopadla dle papírových předpokladů a postup do bojů o medaile si vybojovali týmy ze skupiny A. Poslední čtvrtfinále mezi Dřeváky a čtvrtým týmem áčka - Přáteli sportu Nučice přineslo třísetový boj, ve kterém byli úspěšnější Dřeváci.

V prvním semifinále přineslo dramatický souboj mezi Rumem Hvězdonice a Bratranci. Z postupu do finále se ve třech (12:14, 11:13 a 6:10) radovali Bratranci. V druhém semifinále nedali Šachisté moc šancí Dřevákům  (10:4, 10:6).

Trojice z Hvězdonic si v zápase o 3. místo poradila relativně s přehledem s Dřeváky (10:4, 10:8). Tým Davida Luzuma tak neobhájil loňské třetí místo.

Finálové klání přineslo výborný nohejbal a jen potvrdilo, že se patrně jednalo o historicky nejkvalitněji obsazený turnaj.

Týnečtí Šachisté výhrou ve dvou setech (10:5, 13:11) oplatili Bratrancům vedeným Martinem Vosádkou porážku ze skupiny a radovali se již po páté z celkového vítězství v osmileté historii turnaje.  

Nejlepší tři týmy si odvezli tradiční speciální ostředecké medaile, soudky piva a lahve šampaňského věnované pořadatelem. 

Konečné pořadí

1.

Šachisté

M.Vnouček, P. Smolík, M. Lamačka

2.

Bratranci

M. Vosádka, O. Hlavička, A. Hlavička

3.

Rum Hvězdonice

V. Ptáček, R. Pučelík, K. Šimák

4.

Dřeváci

D.Luzum, V. Kuželka, M.Tůma, J. Šmejkal

5.

Radioaktivní Jitrnice

Z.Kůstka, O. Rabiňák, M.Voska, J. Starosta

Dědci

K. Tamme, J. Müller, M. Brynda

Přátelé sportu Nučice

V. Ženíšek, J. Bešťák, D. Severinová, P. Richterová

FC Holubárna

M. Škvor, R. Kotil, V. Maroušek

 

Přehled zápasů - skupiny

Vyřazovací pavouk


 

Bratranci

Rum Hvězdonice

Dřeváci

Dědci

Radioaktivní Jitrnice

Přátelé sportu Nučice

FC Holubárna


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci