Mistři 2017-18

Jirka "Čaroděj" Škvor (1)

Naše jistota v brance již téměř 20 let. Ač si před každým zápasem snaží opatřit spolehlivé alibi pro svůj výkon (lavor v brance, sluníčko svítí do očí, před brankou je drn, tráva je vlhká nebo zase naopak moc suchá), vždy je na něj pak při zápase spolehnutí. Dokáže čapat jak pověstný čaroděj, potěšit diváky efektní robinzonádou nebo vytasit reflexivní zákrok na brankové čáře a zabránit tak jistému gólu. Každou sezónu pochytá několik penalt. Na druhou stranu občas zabrnká na nervy divákům nervózní rozehrávkou nebo si neodpustí oblíbenou podzemku.  To už ale k brankáři ve čtvrté třídě tak trochu patří. Tuto sezónu nám opatřil do kabiny trezor, který jsme využili k uzamčení lahví s alkoholem. I pití totiž musí mít svůj řád.

Láďa "Fíkus" Fiala (2)

Pravý bek po většinu části sezóny, i své dlouhé fotbalové kariéry. Ve většině zápasů působí naprosto spolehlivě a útoky soupeřů zastavuje s přehledem a grácií. Přesto občas i přes své obrovské zkušenosti působí na hřišti zbytečně nervózně a uchyluje se pak ke snadným řešením. Pomalu se nám ale daří Láďu zklidnit, nutíme ho hrát více dopředu a především jaro ukázalo, že Láďa umí být velmi dobrý konstruktivní bek. V osobním životě vede Láďa dvě firmy a je i štědrým mecenášem našeho klubu. Nutí nás však stále hrát v oranžových dresech, které zdobí na prsou jméno jedné z jeho firem.

Kamil “Kamión” Krejcárek (9)

Ostředecký stoper, poctivý webový zpravodaj, klíčník minibaru a v současné době jeden z mála hráčů, kteří se kvůli zranění museli nuceně posunout ze hřiště na tribunu. Osudným se mu stal náš na jaře jediný nevyhraný zápas s Pecerady. Kamil letos k výborné technické hře a přehledu na hřišti ještě trochu zvýšil hlas a svůj post hraje s velkou pohodou a jistotou. Ačkoli se mu jeho “ovečky” v obraně občas obmění, je schopen se rychle zorientovat a udělat si pořádek. Na snížení počtu obdržených branek v uplynulé sezóně má obrovskou zásluhu a celý tým doufá, že se co nejdříve uzdraví, aby mohl opět křižovat útočníky ve vyšší soutěži! O jeho naprostém přehledu svědčí i kvalita a podrobnost reportáží ze zápasů. Tým ho trochu podezřívá, že mu situace někdo natáčí a zapisuje, není přeci možné, aby si pamatoval vše na minutu přesně...

Honza "Jenda" Muller (8)

To je náš kapitán! Pojistný matematik vnesl organizaci a řád i do našeho fotbalového života, kdy nás začal řídit pomocí excelové tabulky se spoustou okének. Důmyslný systém, k jehož pochopení stačí i méně bystrým z nás ovládat pouze zelenou a červenou barvu, kterými vybarvujeme okénka jako potvrzení naší účasti na zápasech, je zárukou toho, že už nemusíme před každým zápasem netrpělivě čekat, kdo se dostaví. Běda však tomu, kdo své okénko nevybarví včas! Mimo to je Jenda také výborný levý bek moderního střihu, který piluje levou lajnu a po cestě ještě dokáže poradit všem svým spoluhráčům. Dokáže být spolehlivý v obraně, i velmi nebezpečný při přechodu do útoku. Dobrou kopací techniku využívá k přesným křížným pasům a na to, že je obránce, dává i celkem dost branek. Pouze stopeři občas nemají k jeho častým výletům do útoku takové pochopení. Každopádně za tuto sezónu Jendovi, jako našemu kapitánovi, patří velké poděkování!!

Tomáš “Tetteh” Dytrich (12)

Tomášova registračka k nám přišla ze Sázavy společně s Borinou. Trvalo však další rok, než se Tomáš osmělil a přišel si s námi zahrát. Na podzim naskočil do zápasu v Neveklově na pozici předstopera a okamžitě nám bylo jasné, že bude velkou posilou na hřišti. Když na nás pak po zápase čekalo v kabině dvacet točených piv, bylo jisté, že bude Tomáš posilou i v naší partě. Neuvěřitelný flegmatik, který snad nikdy nepřišel nikam včas, je ztělesněním klidu a rozvahy na hřišti. Občas je klidný až moc, když si neodpustí kousek od vlastní branky své tradiční zasekávačky a přešlapovačky. To pak přestávají být klidní spoluhráči kolem. Díky Tomášovi jsme se také všichni naučili sledovat rozpis zápasů ligových Bohemians, protože pokud hraje Bohemka v čase našeho zápasu, nemůžeme s ním počítat. Tomášovo klokaní srdce mu velí jít do kotle. Při toulkách noční Prahou je na Tomáše pak možné narazit v jednom z pražských barů, kde za barem předvádí svou barmanskou show se shakerem.

Zdenda “Strojek” Měchura (3)

 Zdenda je totální fotbalový univerzál, který ve své kariéře už hrál na všech postech vyjma brankáře. I tuto sezónu jsme na něj spoléhali, jak na jeho tradičním postu pravého záložníka, tak i na bekovi či ve středu zálohy. Zdenda vždy odvedl perfektní výkon, jak už je u něj zvykem. Je to bojovník, který jde po hlavě do každého souboje, nikdy neuhne a nedá soupeři dýchat. Vše řeší v rychlosti a dokáže neúnavně pilovat pravou lajnu. Pro svou hru má skvělé fyziologické předpoklady a výborný fyzický fond. Když jsme Pepovi Šilhavému kdysi dávno pro jeho neuvěřitelnou fyzičku říkali “Stroj”, Zdenda pak byl druhý v pořadí tedy “Strojek”.

Milan "Dlouhej" Škvor (4)

Milan se vracel po těžkém zranění kolena, což už samo o sobě je v takovém věku obdivuhodné. Díky své vůli a neutuchající chuti do fotbalu se mu podařilo stát se opět jedním z pilířů střední zálohy. Mistr přihrávek se snaží si už fotbal nijak nekomplikovat a posílá často z kroku milimetrové pasy na rozběhnuté záložníky a útočníky. Pokud je však potřeba strhnout ostatní k bojovnosti, je to často právě Míla, který ostrým skluzem přeruší počínající tlak soupeře. Ředitel v Agrofertu a největší odborník na dvouděložné plevele na okrese, se pak vedle fotbalu ještě stará po odborné stránce o trávník na našem hřišti. To, že nám většina soupeřů pažit závidí a posloucháme na něj chválu, je především jeho zásluha.

Petr “Flori” Florián (5)

Jedna z legend okresního fotbalu. Flori se dokázal v letošním hlasování o fotbalistu roku okresu Benešov dostat do celkové nominace a vklínit se mezi borce z druholigové Vlašimi, třetiligového Benešova či krajských soutěží na konečné výborné 6. místo. To jen ukazuje na to, jaké úctě se Petr v okresním fotbale těší. Flori je také úřadujícím Fotbalistou roku v Ostředku. Na hřišti je Flori či „Chlup”, což je jeho další přezdívka, králem střední zálohy, motá hlavy soupeřovým obráncům, tlačí se do zakončení a často skóruje. Zdobí ho výborná hra nohou a perfektní hlavičky. Tahounem není Flori jen na hřišti, ale také v kabině a v hospodě. Extrovert a výborný bavič, milovník piva a myslivce. Spolu s Kamilem jeden ze dvou klíčníků a strážců trezorového minibaru v kabině.

Lukáš “ Luky” Uršic (11)

Lukášovi pro jeho specifický pohyb po hřišti občas říkáme “Lyžař”. Díky svým dlouhým čapím nohám dokáže Luky odebírat soupeřům míče, aniž by to jakkoliv čekali. Jako had, který se potichu připlíží a uštkne. Pokud své nohy Lukáš pak rozhýbe s míčem směrem dopředu, je jak tank, kterého nejde zastavit, a když tak pouze pomocí faulu. A v tom si Luky přesně libuje. Často také končí zápas viditelně pomlácený a musel prodělat nejedno zranění. Snažíme se ho proto nabádat k častějším přihrávkám a rozvaze. Ale zná to asi každý z nás, jak se vleze na hřiště, nevidíme neslyšíme. V kabině nebo na soustředění je naopak Luky tichý a klidný. Na podzim to chvíli vypadalo, že nebude moct kvůli pracovnímu vytížení a rodinnému životu pravidelně na fotbal chodit, pak se ale oženil a vše se dalo do pořádku. Jsme rádi, že ho máme!

Tomáš “Stára” Starosta (14)

Stára se k nám vrátil po dlouhých letech teprve na začátku jara. V jeho bohaté kariéře mu nejspíš chyběl titul mistral IV. Třídy, a tak si tento sen přišel splnit do Ostředku. Okamžitě se usadil v základní sestavě, povětšinou na pozici předstopera. V závěru sezóny pak kvůli zranění Kamila Krejcárka zaskakoval jako stoper. Zkušenosti z velkého fotbalu jsou na Stárovi vidět při každém kontaktu s míčem, dokáže také výborně dirigovat spoluhráče kolem či poradit se správným řešením. Škoda jen, že kvůli velkému pracovnímu vytížení nestíhá absolvovat všechna utkání v sezóně. Všichni si přejeme, aby u nás zůstal i pro další sezónu.

Fanda “Gandalf” Nerad (13)

Gandalf začal hrát fotbal v poli prakticky až ve 22 letech, před tím pouze chytal. Je obdivuhodné, jak se za tak krátkou dobu herně vypracoval a nyní je pevně usazený na levé straně záložní řady. Pokud někdy na hřišti působí ne příliš koordinovaně a čas od času ho trápí technické nedostatky, tak vše nahrazuje svojí nezměrnou bojovností a zápalem pro hru. Fanda dokáže být pro každého protihráče nesmírně nepříjemný, zakousne se a nepovolí. K tomu přidal letos ještě zlepšenou rozehrávku a dobré zahrávání rohových kopů. Několik vstřelených branek bylo pak zaslouženou odměnou za neustálou snahu. V kabině nás pak Gandalf všechny baví svým neotřelým a jedinečným humorem.

Fanda “Machy” Macháček (6)

Machyho motto je, že hvězdy netrénujou. Je to hříčka přírody, živoucí důkaz, že i s příšernou životosprávou a absolutní absencí tréninku může být člověk dobrý fotbalista s výbornou fyzičkou. Machyho tradičně vidíme až na posledním přátelském utkání před začátkem sezóny. Někteří spoluhráči, kteří s námi ještě nehrají tak dlouho, se s ním před začátkem jarní sezóny v dobré míře opět chtěli seznamovat. Letos už musel Machy většinou začínat na lavičce, a to právě kvůli své tréninkové morálce. Když ale přišel na hřiště, tak vždy tam nechal duši, jak jsme ostatně u něj zvyklí.

Libor “ Borina” Procházka (7)

Náš trenér a taťka! Nutno podotknout, že stále ještě hrající trenér, který se na postupu podílel nejenom strategickými tahy na lavičce, ale také několika góly v sítích soupeřů. Většinou netrpělivě čeká, až bude moct za příznivého stavu vystřídat sám sebe a užít si fotbal i z pozice hráče. Bohužel často nezbyde než se poslat na kraj zálohy nebo obrany, a to pak můžeme názorně vidět sprint ve zpomaleném záběru. S míčem u nohy je však Borina stále výborný, má dobrou techniku, skvělé krytí balónu a centry tak mechové, že útočníky hladí po hlavě. Jako trenér udělal Borina za dva roky v Ostředku obrovský kus práce.  Věnuje se tréninkům i přípravě na zápasy. Vždy se snaží z aktuálního kádru vytěžit to nejlepší, zároveň však dbá na to, aby i náhradníci dostali svůj počet minut na hřišti a zahráli si. Nejen za tuto sezónu mu tak po právu patří naše velké DÍKY!!

Adam “Áda” Fantys (10)

Adam, který přišel před začátkem podzimní části této sezóny s tím, že se rozehraje a v zimě odejde hrát kraj, se okamžitě stal oporou. Je to útočník s instinktem zabijáka. Dokáže si před vápnem pokrýt míč, otočit se okolo obránce a tvrdě a přesně vypálit. Stejně tak je výborný ve výběru místa ve vápně. Občas ho trápí smůla v koncovce, ale nevěší hlavu a stále si jde jako buldok za svým, dokud branky nedocílí. V kabině je Adam tichý kluk, který ale když něco pronese, tak je to většinou perla. Dokáže nás také čas od času přivést svými výstřelky k úžasu, třeba když jde na zápas z Chocerad pěšky a nebo si doma zapomene kopačky. Na podzim, když jsme jeli autobusem z posledního zápasu v Netvořicích, si vzal Adam slovo a říkal nám: “Kluci, já bych tu chtěl s vámi zůstat, protože máte skvělou partu a já bych chtěl být jeden z vás”. My jsme Adámku rádi, že si mohl zůstat a seš opravdu jeden z nás.

Kuba “Horys” Horák ( 16 )

Kuba je druhý útočník, který aktuálně soupeří s Adamem o čelo v Ostředecké zlaté kopačce. Kuba je na rozdíl od Adama větší bijec, který vždy hledá tu nejkratší cestu k brance. Jako profesionální voják má ty nejlepší předpoklady k tomu, aby se nelekl žádné bitvy. Vždy je připraven stát v čele naší družiny a být tím prvním, kdo schytá ránu. Svým vypracovaným tělem budí hrůzu v obranách soupeřů a pokud se do někoho zapře jen ztěží se dotyčný udrží na nohou. Občas slabší koncovku především jarní sezónu notně vylepšil a například naprosto sám porazil silné Maršovice. Věčně pozitivně naladěný, srdečný, vždy pro každou legraci, to je náš Kuba.

Fanda “Bungr” Sedlmaier (15 )

Fanda začal s fotbalem poměrně pozdě, ale vždy byl schopný na sobě hodně pracovat. Na soustředění, když ostatní ještě vyspávají po náročnějším večeru, dokáže už Bungr kroužit sám na atletickém oválu. To, že se jako jeden z mála dokázal při zrušení B-týmu prosadit mezi stálicemi A-týmu a udržet se v mužstvu, je jenom jeho zásluha a odrazem jeho velké píle. Bungříkův fotbalový projev je ne vždy úplně líbivý. Na druhou stranu, když přijde na hřiště, je ochoten zde vše odevzdat. Je to bojovník, který se dokáže prosadit před brankou nebo svým napadáním donutit soupeřovi obránce k chybám. Jenom občas svou snahu přežene a dopouští se zbytečných faulů. Pro jeho občas vtipné branky se vžilo označení “Bungrgól”.

Tomáš “Prase” Sadílek

Tomáš je bohém, který si s ničím neláme hlavu, a to jak na hřišti, tak v životě. Ač fotbal v Ostředku hraje od žáků, nyní bohužel nemá tolik příležitostí kvůli pracovnímu vytížení se zápasů účastnit. Je kameraman a fotbal už spíše sleduje zpoza kamery, než aby ho hrál. Když ale na zápas přijde, je vždy nezpochybnitelnou posilou naší ofenzivy. Protože je Prase také jedním z nejslušnějších z nás a rád předává mladším spoluhráčům zkušenosti a životní moudrost, byl na letošním soustředění přidělen na pokoj ke třem dorostencům. Chlapci budou jistě dlouho z tohoto vyučování těžit!

Venca "Bouda" Budka

Venca působil v našem týmu jen v podzimní části sezóny. Nastupoval na různých pozicích v obraně nebo v útoku. Jarní sezónu odehrál na vlastní žádost o soutěž výše v mužstvu Chocerad

Eda “Edů” Špalek

Eda byl vždy náš útočník číslo jedna. Postrach okresních obran bohužel kvůli těžkému zranění kolena nemohl ve značné části sezóny nastoupit. Což byla velká škoda, protože Eda je výborný fotbalista. Velmi dobře technicky založený hráč, který se snaží vše řešit fotbalově. Přesto, že většinu sezóny nehrál, má na postupu také nesmazatelný podíl v podobě několika branek a dobrých výkonů v první části podzimní sezóny. I v době své rekonvalescence Eda fotbalem v Ostředku žije. Je na každém zápase, chodí za námi do kabiny a nepřestává nás povzbuzovat. Aktuálně si přibral ještě starost o kvalitu ostředeckého pažitu, který pravidelně zavlažuje a hnojí. To jen ukazuje, jak moc Edovi na našem fotbale záleží. Všichni věříme, že bude Edů moci od podzimu naskočit opět do sestavy a že budeme mít ve třetí třídě tři vynikající útočníky.

Standa "Svoboďák" Svoboda

Standa naskočil do pár zápasů na podzim, postupně ale chodit přestal. Spíše už se soustředí na trénování žáků v Sázavě a to je také záslužná činnost.

Kuba Jiřík

Věkem stále dorostenec a naše velká naděje do budoucna! Kuba už stihl nastoupit do několika zápasů a absolvoval s námi soustředění.  Je to velký talent s dobrou technikou a na svůj věk výbornou střelou. Potřebuje jen trochu zesílit ještě. Jsme si jisti, že minuty v našem dresu budou jen přibývat.

Roman "Romulus" Špalek

Romča je typ hráče, který by byl ochoten na hřišti i položit život. Vždy jde do všeho po hlavě. Skvělý hlavičkář je použitelný jak na předstoperovi, tak i v útoku. Bohužel již nemá čas se fotbalu více věnovat.

Petr Mikšátko

Přistěhoval se nedávno do blízkého Čakova. Jako skvělý brankář je vždy připraven ve stavu nouze zaskočit. Pravidelně hrát už i vzhledem k dávnému zranění ruky nechce.

Patrik Krajc

Talentovaný dorostenec, který v zimě projevil zájem stát se ostředeckým hráčem. Absolvoval jarní soustředění.  Chtěli jsme, aby s námi začal pravidelně hrát. Bohužel si přivodil těžké zranění kotníku při posledním tréninku, které ho na jaře vůbec nepustilo na hřiště. Je to naše velká naděje do budoucna.

Realizační tým

Mirek Lejček

Míra je naším vedoucím mužstva již řadu let. Byl s námi v dobách dobrých i dobách zlých. Nikdy nechybí na žádném zápase. Někdy je možná až přehnaně impulzivní, ale je třeba za tím vidět pouze to, jak mu na nás a na ostředeckém fotbalu obrovsky záleží. Byl by ochoten se při náznaku nespravedlnosti za nás jít okamžitě bít. Třetí, kdo si zaslouží na těchto místech speciální poděkování. Takže Mirku, děkujeme za vše!

Marek Škvor

Marek přebíral žezlo předsedy Sokola za nezáviděníhodné situace, kdy byl ostředecký fotbal téměř v rozkladu a trápilo ho spoustu problémů od financování až po nesoulad mezi A-týmem a B-týmem. Jak už je Markovým zvykem, pustil se do všeho s vervou sobě vlastní. Je obdivuhodné, jak ostředecký fotbal a celý Sokol pod jeho vedením rozkvetl. Investuje se do zázemí, Sokol pořádá spoustu akcí, byl založen úspěšný oddíl stolního tenisu. Marek musel přistoupit i k několika nepopulárním rozhodnutím, jako bylo třeba zrušení B-týmu. Vše se však nakonec ukázalo ku prospěchu věci. Nyní opět pod jeho vedením stoupá náš fotbal do vyšších pater benešovského okresu. Marku, děkujeme za Tvou péči!

Martin Vosádka

Martin je náš muž s praporkem. Nevynechá žádný zápas a svou pozici v týmu má rád a váží si jí. My si zase moc vážíme jeho. Občas mu vytýkáme přílišnou férovost, chtěli bychom někdy, aby soupeřův hraniční ofsajd odmával a pomohl nám tak při počínajícím tlaku soupeře. Zvláště když se něco podobného vždy děje na druhé straně. Zpětně je však nutné Martina ocenit za to, že právě fair-play je pro něj hlavní. Není to v okresním fotbale právě zvykem.

Martin Novák

Martin je, přes svůj věk, již dlouholetým trenérem ostředecké fotbalové mládeže. Jako „náctiletý“ začínal u naší přípravky. Velmi cenné fotbalové zkušenosti získal v dívčím klubu Minerva FF, kde vedl ligové dorostenky. Od loňského léta se podílí na vedení našeho dorostu. Kdykoliv je potřeba, tak zaskočí a ujme se role hlavního pořadatele zápasů áčka.

 

Kamil Krejcárek a Fanda Nerad

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci