Mátožný výkon stačil s oslabenými Pecerady jen na remízu

Sokol Ostředek - JAWA Pecerady  2:2  (2:2)

O pouťové sobotě k nám přijely Pecerady, kde naši na podzim po špatném výkonu nechali všechny body. Jak už bývá bohužel u našich jarních soupeřů zvykem , ještě v době výkopu hosté nevěděli, zda budou mít k dispozici kompletní jedenáctku hráčů. Zápas začali peceradští v devíti, ale během první půle jim další dva plejeři dorazili.

Našim k optimální sestavě chyběl jen předem omluvený Lukáš Uršic. Po svalovém zranění z prvního zápasu byl již k dispozici také Milan Škvor. Všichni jsme čekali, že nekompletního soupeře přejedeme hned v úvodu a v klidu si dojdeme pro další povinné vítězství. Možná právě naše jarní série pěti výher bez obdržené branky a menší počet hráčů soupeře vedli k až velké bohorovnosti našeho týmu.

Tradiční gólový začátek se nekonal. Naopak po zaváhání obrany se dostal v 6. minutě Žížala před našeho gólmana, kterému nedal šanci. Naše bezgólová série, která včetně podzimu činila 553 minut (naposledy jsme dostali gól 28.října od Zaječic), byla ukončena dříve než jsme si mysleli a přáli.  Obdržená branka naše hráče probudila. Kuba Horák s Fandou Neradem svými pohotovými dorážkami otočili skóre v náš prospěch a tradičně velmi slušně zaplněné ochozy čekaly, že se ostředecká mašina naplno rozjede k dalšímu mnohagólovému představení. Naše obrana si však brzy vybrala další ze svých slabých chvilek. Kamil Krejcárek zcela nepochopitelně namazal volnému Artusovi, který neměl problém z úrovně penalty dopravit míč do sítě. Byla to studená sprcha. V závěru poločasu si Kamil přivodil zranění kotníku a sezóna pro něj bohužel skončila. Všichni mu přejeme brzké uzdravení!

Borina přesunul do druhé půle na post stopera Tomáše Starostu. Přes nepovedený první poločas se čekalo, že z kopce dolů soupeře, kterému evidentně docházeli síly, přehrajeme a zaknihujeme další tři body v boji o postup. Soupeř se nám k tomu snažil pomoci i nedisciplinovaností svých hráčů. Dva z nich museli kvůli „kecům“ předčasně do sprch. Soupeř se zatáhl na úroveň velkého vápna a zbylých více jak dvacet minut už jen odkopával míče. Naši si vytvořili tlak. Počet jasných šancí narůstal, ale vstřelit třetí branku se nedařilo. Zmar našich fotbalistů završil kapitán Jenda Müllera, který neproměnil penaltu nařízenou v 85. minutě za jasný faul na Tomáše Starostu pronikajícího do vápna. Byla to již čtvrtá penalta v řadě, kterou jsme nedali...

Sobotní zápas se našim vůbec nevydařil. Za předvedený výkon jsme si asi ani vyhrát nezasloužili. Ztracené body mrzí, Zaječice i Jablonná se na nás bodově dotáhly. Stále to máme ve svých rukách, horší zprávou ale je, že jsme před klíčovým zápasem sezóny přišli o dva klíčové hráče. Vedle již zmíněného Kamila, nedohrál kvůli svalovému zranění ani Adam Fantys.

V neděli nás čeká v Zaječicích těžký zápas. Na jejich nekvalitním hřišti se moc fotbal hrát nedá, bude to zápas o srdíčku a bojovnosti. Věřme, že se ze Zaječic budeme vracet s veselou a třemi body.

Sestava: Škvor J. – Dytrich, Krejcárek, Starosta, Müller – Měchura, Florián, Macháček, Nerad – Horák , Fantys

střídali: Fiala, Sedlmaier, Procházka, Škvor M.               


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci