Fotbalisté "načepovali" slaboučkým Heřmaničkám dvanáctku

Sokol Ostředek - Sokol Heřmaničky  12:0  (6:0)

Po téměř půlroční přestávce jsme se konečně dočkali mistrovského zápasu. Na našem hřišti jsme hostili celek Heřmaniček, což hned na úvod sezóny nemusel být tak snadný soupeř, jak se mohlo zdát. Heřmaničky v minulém kole, kdy naše mužstvo mělo volný los, dosáhlo skvělého výsledku, když remizovalo s druhým Drachkovem. I dle pozápasových ohlasů měli borci s Heřmaniček více ze hry než jeden z kandidátů na postup, a tak jsme šli do zápasu s pokorou.
 
Borina byl před zápasem postaven před problém, se kterým se asi bude teprve muset naučit pracovat. V kabině se těsnalo 18 natěšených fotbalistů a především na středové pozice se tlačí tolik hráčů, že na některé nejspíš čeká na stará kolena přeškolení. Prvním takovým adeptem je Tomáš Dytrich, ze kterého se jako mávnutím Borinova kouzelného proutku stal ostrý krajní bek. To Kamil Krejcárek s Honzou Mullerem důvěru trenéra na svých pozicích stále mají. Na předstoperu pak nastoupila nová akvizice Tomáš Starosta. Stára měl ve středu pole svou technikou ještě více přispět k už tak výborné spolupráci Milana Škvora a Petra Floriána ve středu zálohy. Flori se totiž v týdnu před zápasem po zranění kolena jako bájný Lazar zázračně postavil na nohy, aby tak ještě více zamotal Borinovi hlavu. Na krajích zálohy dostali přednost rychlíci Zdenda Měchura a Kuba Horák, který byl stažen v útoku. Na hrotu pak nastoupil gólový Adam Fantys a vedle něj překvapivě Lukáš Uršic. Lukáš nastoupil v útoku po mnoha letech a náš "Baroš" tak konečně dostal do útoku svého "Kollera".
 
Samotný průběh zápasu nemá asi příliš cenu nějak zvlášť komentovat. Heřmaničky přijeli ve značně oslabené sestavě a navíc fyzicky zanedbaní. Oproti tomu naše mužstvo od začátku zápasu těžilo z náročné zimní přípravy a především ze soustředění v Jičíně, kterého se účastnil prakticky celý kádr. Po úvodní desetiminutovce, kdy ještě Heřmaničky zvládali držet tempo, jsme postupně převzali otěže zápasu a nepustili je do konce zápasu. Naše obrana fungovala kompaktně, střed pole skvěle kombinoval a naši krajní záložníci byli neustále v náběhu. Diváci byli svědky krásných kombinací na jeden dotek a přesvědčivých zakončení. V druhém poločase pak už utkání hraničilo s torturou fyzicky zdecimovaného soupeře. Z prodloužené jízdy na kolotoči se možná některým hráčům soupeře hlava točí ještě nyní. Na konci zápasu svítil na naší světelné tabuli výsledek 12:0 a mohli jsme opět ocenit její nedávný update na možnost zadávat i dvouciferná čísla.
 
V divokém utkání jsme byli svědky mnoha zajímavých příběhů. Adam Fantys vstřelil čtyři branky a přibližně stejné množství stoprocentních šancí také zvládl zahodit. Petr Florián se trefil třikrát a z toho dvakrát krásně hlavou. Dvakrát jsme také mohli vidět pověstný "Bungrgól". Brankář Fanda Nerad byl diváky vyvolán na exekuci pokutového kopu, který následně s přehledem zahodil. Přesvědčili jsme se, že Tomáš Dytrich dokáže zahrát i krajního beka. A jistě toho bylo ještě mnohem více, každý fanoušek si mohl najít to svoje.
 
První domácí utkání jarní sezóny tedy skončilo euforií, z které bychom se ale měli rychle probrat a již v úterý opět přistoupit k treninku s pokorou. V sobotu jedeme autobusem na hřiště Drachkova a tam to jistě bude o poznání složitější. Drachkov je nyní dva body před námi. Bude nutné bezpodmínečně vyhrát, což ostatně bude naše mantra po celé jaro. Sokol pořádá do Drachkova autobusový zájezd, proto bychom chtěli naše fanoušky požádat o podporu a pozvat je, aby se k našemu mužstvu připojili. Pojeďte s námi pro tři body!
 
Branky: Fantys 4, Florián 3, Uršic 2, Sedlmaier 2, Macháček
 
Sestava: Nerad - Dytrich, Krejcárek, Starosta, Müller - Měchura, Florián, Škvor Milan, Horák - Fantys, Uršic
střídali: Fiala, Macháček, Sedlmaier, Sadílek, Procházka 
 
Kamil Krejcárek
 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci