Mládežníci zahájili jaro porážkami

O víkendu se naplno rozjely okresní fotbalové soutěže. Vzhledem k odhlášení Křečovic mělo áčko volno, a tak do bojů , shodně v neděli dopoledne, zasáhli jen mládežníci.

Starší žáci: Sokol Ostředek – Sokol Chotýšany  2:4  (0:1)

OFS rozdělil týmy pro jarní část na dvě skupiny dle výkonnosti, naši žáci sehráli první utkání v rámci slabšího béčka doma s Chotýšany. Soupeř se ujal vedení v první půli a své vedení udržoval. Ostředečtí zdramatizovali vývoj pět minut před koncem, kdy svou druhou brankou snížil na 2:3 Martin Novák. Srovnat se nám bohužel nepovedlo, soupeř těsně před koncem pojistil výhru čtvrtou brankou.

Sestava: Biras F. – Bareš, Biras J., Fořt, Svoboda, Novák, Vaněček, Škvor T. Kodat 


Dorost: SK Bystřice – Sokol Ostředek / FK Kavalier Sázava  3:0  (0:0)    

Po dlouhé zimní pauze se rozjela i jarní část sezóny dorostu ve které se náš tým představí v pětičlenné skupině meziokresního přeboru s týmy z okresu Praha-západ. V prvním zápase nás čekal výlet do Bystřice, kde jsme si i letos poprvé zahráli na trávě. Z různých důvodu se omluvilo několik hráčů, tak vypomohli sázavští žáci, protože ostředečtí souběžně hráli s Chotýšany.

Zápas začal velmi opatrně. Hra se odehrávala především ve středu hřiště a domácí hrozili převážně nakopávanými balony za naší obranu. Naši obránci si vcelku vedli dobře, i když párkrát se podařilo domácím proniknout naší obranou, tak kromě skvělého zákroku našeho brankáře Dytricha, nijak naší branku neohrozily. To na druhé straně se před domácí bránou ocitl sám Kuba Jiřík a ve vyložené šanci trefil pouze stojícího gólmana. První půle tak skončila nerozhodně 0:0.

Do druhé půle jsme šli s tím, že budeme hrát zezadu na jistotu, ale k naší smůle se hned na začátku druhé půle domácí prosadili. K odraženému míči se dostal domácí hráč a střelou před vápnem uklidil míč k tyči. Poté jsme si vybrali slabší chvilky. Domácím se podařilo využít další dvě šance a náš tým prohrával z našeho pohledu už 0:3. V posledních dvaceti minutách se hra opět vyrovnala a i naši dorostenci začali mít náznaky šancí, ale žádná nedošla k vážnému ohrožení domácí branky. Příležitostí jsme měli spoustu i z volných přímých kopů, ale gól né a né přijít. Zápas tedy skončil výhrou domácích 3:0. Přestože jsme nebyli v optimální sestavě, musím kluky pochválit za bojovnost.

Sestava: Dytrich - Mistoler, Skála, Vávra, Šimek - Ferenc, Rezek, Zeman, Kouřimský - Jiřík (C), Tichý 

Napsal Václav Budka

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci