Fotbalisté se rozloučili s podzimní sezónou vítězně

Sokol Netvořice – Sokol Ostředek  0:2 (0:0)

V posledním zápase podzimní fotbalové sezóny nás čekal tak jako již tradičně výlet do Netvořic. Tentokrát jsme zvolili pohodlnější cestování zájezdovým autobusem, který se měl při návratu stát i vhodným dějištěm pro začátek hodnocení první části sezóny. V téměř zaplněném autobuse byla po cestě na zápas znát lehká nervozita. Po dvou prohrách z minulých kol, které znamenaly výrazné komplikace v boji o první příčky v tabulce, jsme nutně potřebovali v Netvořicích vyhrát. Domácí jsou na svém hřišti vždy velmi nepříjemným soupeřem, takže se dalo čekat, že nedostaneme nic zadarmo. 

Pozitivní informací před samotným utkáním byl návrat Zdeňka Měchury po vleklém zranění žeber. Zdenda se okamžitě postavil na kraj zálohy připraven rozrážet obranný val domácích. Naopak jsme se museli obejít vepředu bez Adama Fantyse, kterého nepustil na hřiště natažený sval. Do útoku se pak posunul Fanda Nerad, který měl za úkol svým vířivým pohybem vytvářet prostor pro přímočarého Kubu Horáka. V obraně jsme zkraje zápasu postrádali Láďu Fialu, který se necítil ještě úplně fit po zranění z minulého týdne. Zastoupil ho Borina a společně s Tomášem Dytrichem rázem zdvojnásobili věkový průměr v obranné řadě. Vývoj zápasu však donutil Láďu beztak nastoupit, své si opět odvedl.

Začátek zápasu nás zastihl v mírném útlumu. Netvořice držely míč a zdařile kombinovaly. Poměrně brzy se také dostaly k ohrožení naší branky, nutno dodat, že jim k tomu svou nedůsledností pomohla naše obrana. Vše se ale podařilo uhasit dříve, než mohli domácí zakončovat. Naopak na naší straně se po dvaceti minutách hry urodily dvě brankové příležitosti z kategorie vyložených, Kuba Horák však i vinou terénu naložil se svými samostatnými úniky prachbídně. Do konce poločasu se na rozměklém terénu odehrával už jen fotbalový boj o každý metr. Naše obrana tentokrát pracovala spolehlivě a eliminovala útoky domácích hned v zárodcích. Naši záložníci a útočníci se dostávali pouze k nesmělým ohrožením fotbalové branky soupeře. Hrálo se především ve středu hřiště a to až do poločasového hvizdu.

V druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Naše mužstvo bylo v útoku nebezpečnější, hosté dokázali nabídnout našim útočníkům okénka ve své obraně. Naopak naše obrana tentokrát působila skálopevně. V 57. minutě jsme pak šli zaslouženě do vedení. Kamil Krejcárek na polovině hřiště důrazným skluzem odvrátil útok domácích a v následném protiútoku se dostal do samostatného úniku Petr Florián. Ve vápně si posunul míč do strany a poslal míč zkušeně do protipohybu domácího brankáře. Krásná fotbalová akce znamenala naše vedení 1:0. Od této chvíle jsme měli utkání ve své moci. Navíc jsme v 54. minutě dostali možnost hrát přesilovku. Kuba Horák vypíchl míč domácímu obránci a ten mu v samostatném úniku zabránil nedovoleně. O červené kartě nemohla být diskuse. V 71. minutě navíc opět prodal své obrovské zkušenosti Flori. Ve vápně si tělem pokryl přihrávku a ukázkově si došel pro faul. Rozhodčí Konvička neváhal ukázat na penaltový puntík a Lukáš Uršic bezpečně proměnil. Do konce zápasu už se nic nezměnilo. Naše obrana měla zamčeno a útočníci se snažili držet míč na polovině domácích. V poklidu jsme čekali na závěrečný hvizd. Oslavné písně se pak nesly celou cestou autobusem zpět domů.

V Netvořicích, jak jsme ostatně předpokládali, nás opět nečekalo jednoduché utkání. Zvládli jsme ho však na výbornou především díky větší vůli. Pochvalu si zaslouží celé mužstvo. Speciálně je však nutné vyzdvihnout výborného Petra Floriána, který svou nezměrnou bojovností a skvělým fotbalovým myšlením jde vždy příkladem ostatním. Tentokrát své mužstvo doslova dotáhl k vítězství. Nyní je čas odpočívat a bilancovat. Na jaře se opět pokusíme o splnění dlouholetého snu.

Sestava: Škvor J. - Procházka, Krejcárek, Dytrich, Müller - Měchura, Florián, Uršic, Macháček - Horák, Nerad

střídali: Sedlmaier, Budka, Fiala

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci