Fotbalisté kráčí dál soutěží bez ztráty kytičky

Sokol Ostředek – Vltavan Křečovice  3:2 (2:2)

V třetím zápase podzimní sezóny jsme na našem hřišti přivítali mužstvo Křečovic. Zatím jsme v soutěži neztratili ani bod a s Drachkovem se dělíme o první příčku. Našlápnuto je tedy slušně, o to více si nemůžeme dovolit zaváhat s papírově slabšími soupeři, ke kterým je možno Křečovice přiřadit. V minulé sezóně jsme celkem bez problémů tohoto soupeře dvakrát porazili a tak bylo potřeba před tímto zápase myslet pouze na jediné. Bylo třeba myslet na tři body.

Nechám si nejdříve říct dobrou nebo špatnou zprávu, mohl v nadsázce v týdnu před utkáním řešit Borina. Špatná zpráva byla, že jsme se museli obejít bez naší brankářské jistoty Jirky Škvora. Petr Mikšátko ho však dokázal zastoupit velmi dobře. Naopak výborná zpráva přišla před zápasem, kdy Lukáš Uršic ohlásil návrat a jeho předpokládaná podzimní absence se smrskla na pouhé dva zápasy. Všichni jsme velmi rádi přivítali Lukáše opět mezi sebou. Lukáš ihned zaujal místo před Kamilem Krejcárkem na místě předstopera. Sestava dále již zůstala prakticky beze změn. Za zmínku stojí už jen návrat Jendy Mullera na levého beka, byť zde vydržel pouhý poločas.

Začátek zápasu nás zastihl ve skvělé formě. Míč jsme Křečovicím prakticky nepůjčovali a před brankou soupeře byli stále smělejší. Odměnou nám byla první branka Edy Špalka v 8.minutě. Eda skvěle využil zaváhání stopera hostí a řítil se sám na branku. Ač jasně faulován v poslední chvíli ještě dokázal dotlačit míč do branky. Penalta se tedy pískat nemusela a rozhodčí mohl rovnou ukázat na středový kruh. Dále jsme byli velmi aktivní v útoku. Především Zdenda Měchura a Adam Fantys na pravé straně se pravidelně rychlými náběhy dostávali do vápna. Druhou branku přidal Eda Špalek ve 26. minutě. Adam Fantys se na půlce rozhlédl a krásným pasem našel Edu v brankovišti Křečovic. Eda si míč zpracoval pravým bůčkem a umístil míč přesně do odkryté branky. Bohužel jsme se pak dosavadním průběhem zápasu nechali ukolébat a sami vysadili Křečovice zpátky do sedla. Nejprve jsme nechali útočníka hostí na malém vápně zpracovat míč a ten už neměl problém ho umístit k tyči. Druhou branku jsme pak dostali těsně před odchodem do kabin. Jenda Muller při rohu trestuhodně nechal hlavičkovat soupeře a ten se z malého vápna nemýlil. Poločasový výsledek 2:2 byl ostudou.

Věřili jsme si však, že v druhé půli utkání dokážeme zvrátit. Křečovicím jsme branky doslova darovali a při důslednější hře jsme měli být schopni držet soupeře daleko od svatyně Peti Mikšátka. V útoku máme také sílu a tak bylo třeba pouze trpělivě čekat na svou příležitost. Od 52. minuty jsme navíc dostali příležitost hrát přesilovku, když neustálé komentáře hostujícího hráče již nemohl vystát sudí Koczan. Naše snaha nejdříve vyznívala dost na prázdno. Ale standardní situace a rohové kopy se pomalu začaly množit. V 66. minutě se pak po jednom takovém rohovém kopu vznesl do vzduchu navrátilec Lukáš Uršic a hlavou mířil přesně. Vedli jsme 3:2 a byli si vědomi, že již nemůžeme utkání pustit. V 70.minutě nám v naší snaze pomohl psychicky nepříliš vyrovnaný záložník Křečovic, který si svými výlevy řekl o druhou žlutou kartu a hosté rázem hráli o devíti. Byla by blamáž takový zápas pustit a to už jsme naštěstí nedopustili, i když další branky jsme vstřelit měli.

V probíhající sezóně jsme zatím stoprocentní a už teď je jasné, že se nemůže myslet na nic jiného než na první místo. Kádr na tento dlouhý boj máme dostatečně zkušený a široký. Zbývá neopakovat některé chyby z minulé sezóny a být v zápasech produktivní. V příštím týdnu jedeme do dalekých Heřmaniček, které již na jaře ukázaly, že nechtějí být otloukánkem. Na domácím hřišti budou určitě těžkým soupeřem. My však opět musíme myslet jen na výhru.

 

Sestava: Mikšátko - Macháček, Krejcárek, Uršic, Muller - Měchura, Škvor Milan, Florián, Nerad - Špalek, Fantys

Střídali: Budka, Horák, Procházka, Sedlmaier, Sadílek

 

Kamil Krejcárek


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci